Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mob_proto i item_proto

zz75zz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że od dawna szukam jakiegoś fajnego serwa medium z kolegami, lecz żaden taki nie startował od ponad roku, postanowiłem zrobić jakiegoś serwa na hamachi i moje pytanie brzmi: jak edytować mob_proto i item_proto żeby przyniosło to jakieś zmiany w grze? Prosiłbym o dokładne wytłumaczenie krok po kroku co trzeba zrobić.

Opublikowano

Jeśli chodzi o item_proto klientowe to musisz je rozpakować czyli pobierasz jakiś unpacker najlepszy chyba jest EtherNexus bo nie potrzebuje pliku .xml . Jak już rozpakujesz to otwierasz sobie jakimś edytorem tekstu np. Notepad++ jest według mnie najlepszy bo ma Różne wbudowane składnie np. lua i wszystko ładnie się układa . Jak już otworzysz ten plik to możesz sobie edytować co Ci się podoba , tylko pamiętaj aby skonsultować się z Internetem zanim co kolwiek zrobisz bo możesz nieźle namieszać :D Jak już skończysz edytować co tam Ci się podoba to pakujesz item_proto i podmieniasz w kliencie :D Chyba skąd wziąć item_proto wiesz :D

Zbieram +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...