Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z ps3 i GTA V

miko09098

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na święta dostałem nową konsole Ps3 Super Slim 500 GB wszystko było dobrze do wczoraj. Otóż grałem sobie w GTA V i naglę mi się konsola zawiesiła mówię no cóż zawiesić się może ale po ponownym włączeniu PS3 i GTA V po kilku minutach to samo się stało nic nie mogę zrobić jedynie wyłączyć PS3 od zasilania lub wyciągnąć płytę. Gdy otworzę napęd konsola automatycznie mi się wyłącza po kilku sekundach i włącza. Dodam, że obraz jest dźwięk również tylko obraz stoi w miejscu z telewizorem wszystko ok nowy telewizor. Odinstalowałem grę i usunąłem zapisy, po czym ponownie zainstalowałem grę i znów to samo. Robiłem te odbudowy danych, czyszczenie wiatraczków odkurzaczem już nie mam pomysłów czego to jest wina czy Ps3 czy płyty ponieważ Gran turismo 6 działa bez zarzutów i Gta V też chodziło przez miesiąc dobrze i tu nagle taki klops. Płyta nie jest porysowana może z 2 małe ryski są bardzo małe wątpie żeby od takich rys gra się zawieszała. Konsola chodziła ok 6/7 h dziennie oczywiście z przerwami. Móże mi któś pomóc ? Czy mam konsole pakować do pudełka i do serwisu? Przypominam konsola nówka. Aha i aktualizacje gier konsoli robiłem systematycznie. Z góry dziękuję

Opublikowano

poczekaj do jutra dzisiaj się dowiedziałem, że sony robi tzw konserwacje systemów czy tam jakies aktualizacje czy cos takiego nie powiem ci dokładnie i ludziom różne błędy wywala w konsolach.

Nie wiem czy to może byc tym spowodowane ale warto poczekac ten jeden dzien i się przekonac moze oni cos namieszali.

Opublikowano

Ok dzięki za odpowiedź spokojnie mogę poczekać nawet tydzień co jakieś 3/4 h włączam grę i sprawdzam. Nie jestem jakimś no lifem no ale wiecie sprzęt za kupe kasy i by miał się rozwalić po tak krótkim użytkowaniu

Opublikowano

poczekaj do jutra dzisiaj się dowiedziałem, że sony robi tzw konserwacje systemów czy tam jakies aktualizacje czy cos takiego nie powiem ci dokładnie i ludziom różne błędy wywala w konsolach.

Nie wiem czy to może byc tym spowodowane ale warto poczekac ten jeden dzien i się przekonac moze oni cos namieszali.

Wiesz słyszałem, że to ma trwac do jakisch 6 godzin jesli nie przejdzie to moze ktos inny ci cos poradzi ewentualnie pozostaje gwarancja

Prace trwały od wczoraj od 18:30 do dziś do 00:30... od prawie 20h nie prowadzą już żadnych konserwacji, w czasie prac można grać bez problemu po sieci, sam grałem i nie było żadnych problemów.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

To ma ktoś jakieś inne pomysły dlaczego przestało działać? Przez miesiąc chodziło wszystko cacy bez żadnej zacinki a teraz co? Może to zmiana telewizora? Ponieważ wcześniej grałem na Samusngu 32 cale a teraz przeniosłem się na Philips 47 cali ma to jakieś znaczenie czy nie?

Opublikowano

Stwórz nowy profil na ps i sprawdź czy ulegnie :) może padło ci coś w profilu od PS też tak miałem :)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Profil przy włączaniu konsoli o ten profil mi chodzi :) możesz go zrobić w następujący sposób :D (poradnik dla kompletnych zielonych )

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

wiem domyśliłem się lecz to nie pomogło .. Już nie wiem co jest grane formatowałem dysk robiłem fan testy i nic.. zawsze się zatnie przy 1 misji jak kradniemy te wozy z Lamarem.

Opublikowano

Nowe wieśći zainstalowałem gre u kumpla i u niego działało idealnie. Więc nie wiem od czego to jest. Plej jest nowy całego przeczyściłem inne gry działają normalnie. Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić? Każda pomoc się przyda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...