Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Planuję w najbliższej przyszłości założyć serwer Minecraft. I nie, nie będzie to wiocha. Mam zamiar zrobić coś wyróżniającego się spośród innych serwerów. Pod względem rozgrywki jak i technicznym. Chciałbym, abyście w tym temacie wyrazili swoje opinie na temat jaką wersję serwera polecalibyście, oraz jaki typ rozgrywki preferujecie. Obecnie najbardziej zastanawiam się nad opcją Survival + Freebuild, albo Survival + Gildie. Nie wykluczam innych ciekawych trybów.

Nagradzam "like" najciekawsze pomysły.

sygnatura.png

50 postów ✔ 100 postów ✔ 200 postów ✔ ...

Opublikowano

Czytam, czytam myślałem że jakiś świetny serwer Minigame, a tutaj kolejny Survival + Frakcje. :/

Jak tak bardzo chcesz ten survival to z własnym generatorem świata, dodać jakieś modyfikacje, pluginy które urozmaicą rozgrywkę.

Jeśli chodzi o wersję preferowałbym 1.7.2/1.7.4 ponieważ na nim można robić dużo niesamowitych rzeczy. (chodzi o commandblocki)

Jeśli Freebuild zrobiłbym coś oryginalnego, specjalne działki aby nie był taki sam jak inne.

Powodzenia w pracy!

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Ja bym zrobił serwer w trybie survival, ale... Z mapą wygenerowaną na amplified. Ew. Survival na chunk error. Jak nie wiesz co to jest wygoogluj.

xc53.png

Opublikowano

Nie, nie sv+frakcje to fatalny pomysł ;/ Polecam RPG albo 4Fun, ponieważ takich serwerów jest bardzo mało ;)

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

Ja na twoim miejscu zrobiłbym serwer typu RPG z autorską mapą oraz pluginami. Mało jest takich serwerów, więc warto jest coś takiego zrobić, a rozgrywka naprawdę wciąga. ;)

Opublikowano

Dobra, dzięki za odpowiedzi. Zostanę chyba przy pomyśle Tiestooo (@up). Tylko jeszcze się zastanawiam ze sprawą mapy. Myślałem nad spawnem z questami i innymi bajerami, oraz z mapką survival z CustomTerrain. Co myślicie na temat mapy? Lepiej użyć do tego celu standardowego generatora, czy bawić się w plugin

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/terrain-control/ 

?

sygnatura.png

50 postów ✔ 100 postów ✔ 200 postów ✔ ...

Opublikowano

Polecił bym ci zrobić serwer zombie rpg na polksim yt jest tego mało a moim zdaniem to jest jeden z najlepszych pomyslów na serwer :)

Praca nad projektem Our Battle !

Opublikowano

Frakcje są fajne, bo gra się razem ze znajomymi, a to najlepsza zabawa imo :)

Opublikowano

Najlepsze serwery Minecraft, to są produkowane w wersji 1.6.4.

Widziałem parę obrazków z tą wersją serwerów.

bez gif

Opublikowano

RPG/Survi i tylko, na inne servery nawet nie wchodzę.

Opublikowano

Fajne są serwery Hardcore Mało dosyć jest serwerów

też mógłbyś zrobić serwer RPG z mapą podobną do Skyrim , Assasin

też Serwery pvp z levelami lub X-run :)

Opublikowano

Ja bardzo lubie grać na serverach WojnyGildi [1.6.4] ale też sa fajne servery Hardcore.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...