Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WazoPoland

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam problem hostuje serwer minecraft i wszystko jest ok dopóki ktoś nie wbije. Można spokojnie grać bez lagów przez pewien czas. Ale potem wyskakuje mi na komputerze blue screen z Errorem MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUEST. Wie ktoś może czym to jest spowodowane? I jak to rozwiązać.

Moje specyfikacje :

Serwer Minecraft 1 GB

8 GB Ram

Procesor Intel I5 2x 3,60 GHZ

Gigabyte GT 430 1GB

Dysk 250GB

Asus P8Z77-V LX

Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Edit. Jest to na 100% powiązane z minecraftem gdyż z innymi grami typu BF3 czy LoL nic podobnego się nie dzieje.

Opublikowano

Z tytułu wnioskuje że to wina "wejścia dwóch ip na jeden port", skoro hostujesz serwer.

Spróbuj otworzyć inny port w modemie i na niego przestaw domyślny.

MATKO BOSKA, CO TY WYPISUJESZ?

Nie wydaje mi się żeby komputer przez takie coś robił od razu Blue screena

Wina leży po stronie systemu, a nie Minecrafta.

Szukając rozwiązania twojego problemu, natknąłem się na różne tematy, lecz znalazłem jeden w którym rozwiązał się problem:

http://www.techsupportforum.com/forums/f10/solved-multiple-irp-complete-requests-270258.html

a ostatni post autora tego tematu brzmi:

Ok thanks for the reply again. But it seems i fixed the problem by updating my bios. If i still see the problem comming back il try what you said and you will probally hear from me again.

If not, thanks for all the help!

W takim razie, zaaktualizował bios. Czyli zaktualizuj bios może ten poradnik Ci pomoże:

Mam rozumieć że to ty hostujesz ten serwer na swoim komputerze?

Jeśli tak, to czy problem występuje też na innych serwerach Minecraft?

1367996595-U582588.png

Opublikowano

MATKO BOSKA, CO TY WYPISUJESZ?

Nie wydaje mi się żeby komputer przez takie coś robił od razu Blue screena

Wina leży po stronie systemu, a nie Minecrafta.

Szukając rozwiązania twojego problemu, natknąłem się na różne tematy, lecz znalazłem jeden w którym rozwiązał się problem:

http://www.techsupportforum.com/forums/f10/solved-multiple-irp-complete-requests-270258.html

a ostatni post autora tego tematu brzmi:

W takim razie, zaaktualizował bios. Czyli zaktualizuj bios może ten poradnik Ci pomoże:

Mam rozumieć że to ty hostujesz ten serwer na swoim komputerze?

Jeśli tak, to czy problem występuje też na innych serwerach Minecraft?

Tylko na moim

Opublikowano

Tylko na moim

Poczytaj to co napisałem przed chwilą i daj znać czy pomogło cokolwiek.

Nigdy nie słyszałem o czymś takim jak aktualizacja bios, lecz mam nadzieję że ten poradnik co wysłałem będzie dobry! ;)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Poczytaj to co napisałem przed chwilą i daj znać czy pomogło cokolwiek.

Nigdy nie słyszałem o czymś takim jak aktualizacja bios, lecz mam nadzieję że ten poradnik co wysłałem będzie dobry! ;)

Znowu wysypało komputer już po aktualizacji biosa

Opublikowano

Dzisiaj wyskoczył mi podczas gry w lola gdy miałem załączony serwer musiałem odpiąc internet i znowu podpiąć do komputera wtedy wyrzuciło mi blue screena więc podejrzewam że to może być coś z tym związanego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...