Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjście z Brązu/Silvera

MPCTaylor

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Kolega przestał grać w lola i mogę sobie grać na jego koncie, w placement zrobiłem 8/2 www.lolking.net/summoner/eune/36904082#matches

a jestem jedynie goldem. Wygrałem większość, nawet przegrane mecze wystarczy umieć dogadać się z teamem (wygrałem nawet w teamie 5 Polaków, chociaż na początku było trudno pisałem im co mają składać i jak grać i wygraliśmy.)

Jak nie możesz wyjść z bronzu to, nie oszukujmy się, jesteś chujowy i tyle. Skończcie płakać proszę.

.

Opublikowano

Taka mała rada ode mnie. Najprostszą metodą na trolli jest uświadomienie im, że jeśli zepsują grę tobie to sami też przegrają. Nie zyskają absolutnie nic, nic też nie udowodnią a jedyne co mogą zrobić to pomóc drużynie.

Niby każdy to wie ale wymienienie podobnego zdania przed grą naprawdę pomaga :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Taka mała rada ode mnie. Najprostszą metodą na trolli jest uświadomienie im, że jeśli zepsują grę tobie to sami też przegrają. Nie zyskają absolutnie nic, nic też nie udowodnią a jedyne co mogą zrobić to pomóc drużynie.

Niby każdy to wie ale wymienienie podobnego zdania przed grą naprawdę pomaga :)

'i don't care lol'

Don't touch me, bitch I'm famous

Opublikowano

Ja ci radzę brać Katarinę na mida.

Dlaczego? - A dla tego, gdyż farma i harras nią jest przyjemny, tniesz creepy z Q, przy okazji obrywa enemy mider, harrasisz go tak, farmisz (zachowaj dystans) wbijesz 3Lv i walisz mu hard harras combem Q+E+W i odchodzisz, na pewno się wróci i ty masz wtedy czas na farme i push. Przy łatwej linii weź pierwszego Hextecha, jeżeli cięższa i jesteś narażony na harras ze strony przeciwnika, weź Udrękę Liendrego, na midzie od rozpoczęcia meczu jesteś CAŁY CZAS, musisz mieć przewagę w Lvlu, jeżeli masz większy lvl od enemy midera o min. 1, to wiedz, że jesteś wygrany. Potem idzie ci jak z płatka, gankujesz topa po out pushu mida. W TF'ach zachowujesz dystans, eliminujesz enemy APC, jeżeli masz możliwość to i ADC, potem wbijasz się w środek i walisz ultimate. Tą pente masz załatwioną, pasywka Katariny pozwala na dogonienie uciekiniera z TF'a, bo za zabicie masz odnowione skille - możesz normalnie walnąć kolejne combo.

Pozdrawiam i dzięki za wytrwałość w czytaniu tego.

Opublikowano

'i don't care lol'

I zwykle jak ktoś tak powie to reszta się poddaje i zaczyna bredzenie typu "Go supp or you get reported", "omg you retard reported", "We lose this gg reported".

A trzeba na spokojnie wytłumaczyć, jak gra rankedy to mu zależy na wygranej i jak powie "i don't care lol" to znaczy, że tylko i wyłącznie was szantażuje myśląc, że w ten sposób uzyska to co chce. Trzeba rozmawiać z ludźmi i pokazać, że się mylą.

To jest najprostsza psychologia i naprawdę się przydaje, wszyscy gracze to tylko ludzie i można a nawet powinno się z nimi rozmawiać. Ignorowanie wszystkich to też złe rozwiązanie bo potrzebny jest templay.

Jeśli nie potraficie rozmawiać z ludźmi i z nimi współpracować to faktycznie nie zasługujecie na wyjście z B/S

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

GRASZ LB, BURSTER KTÓREGO MAŁO LUDZI OGARNIA, ZGINĄ ZANIM ZDĄŻYSZ NAPISAĆ MIĘSO, ZABIJASZ NAFEEDOWANEGO ADC/APC I KONIEC TF. NA POCZĄTKU GRY MUTUJESZ WSZYSTKICH, BO CIĘ BĘDĄ FLEJMIĆ ZA BRAK SS, KIEDY SAMI NIE KUPUJĄ WARDÓW. A TERAZ WON I IDŹ GRAĆ RANKEDY.

Ja ci radzę brać Katarinę na mida.

Dlaczego? - A dla tego, gdyż farma i harras nią jest przyjemny, tniesz creepy z Q, przy okazji obrywa enemy mider, harrasisz go tak, farmisz (zachowaj dystans) wbijesz 3Lv i walisz mu hard harras combem Q+E+W i odchodzisz, na pewno się wróci i ty masz wtedy czas na farme i push. Przy łatwej linii weź pierwszego Hextecha, jeżeli cięższa i jesteś narażony na harras ze strony przeciwnika, weź Udrękę Liendrego, na midzie od rozpoczęcia meczu jesteś CAŁY CZAS, musisz mieć przewagę w Lvlu, jeżeli masz większy lvl od enemy midera o min. 1, to wiedz, że jesteś wygrany. Potem idzie ci jak z płatka, gankujesz topa po out pushu mida. W TF'ach zachowujesz dystans, eliminujesz enemy APC, jeżeli masz możliwość to i ADC, potem wbijasz się w środek i walisz ultimate. Tą pente masz załatwioną, pasywka Katariny pozwala na dogonienie uciekiniera z TF'a, bo za zabicie masz odnowione skille - możesz normalnie walnąć kolejne combo.

Pozdrawiam i dzięki za wytrwałość w czytaniu tego.

Aha, czy wiesz, że w brązie, gdy ktoś pickuje u enemy katę, to poleci na nią focus x5.

Jan miodek przejmuję mpcforum.

Opublikowano

Z brązu jedynki wyszedlem do silvera serią 8 winów. Gry w/l tych gier 8/2. Grałem na jungli i midzie z tp. Wystarczy farma do 10 minuty później jest

rape, nieważne gdzie poszedłem praktycznie zawsze roam kończył się killem.

Opublikowano

Kolega przestał grać w lola i mogę sobie grać na jego koncie, w placement zrobiłem 8/2 www.lolking.net/summoner/eune/36904082#matches

a jestem jedynie goldem. Wygrałem większość, nawet przegrane mecze wystarczy umieć dogadać się z teamem (wygrałem nawet w teamie 5 Polaków, chociaż na początku było trudno pisałem im co mają składać i jak grać i wygraliśmy.)

Jak nie możesz wyjść z bronzu to, nie oszukujmy się, jesteś chujowy i tyle. Skończcie płakać proszę.

Potrafię wyjść z brązu i zastanawia mnie Twoja teoria, która przedstawia mnie jako kogoś, kto nie potrafi z tego wyjść.

Pytam się na forum, żebyście polecili mi, czym mogę najszybciej stąd wyjść.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Jedyne na co możesz liczyć to szczęście, żeby nie trafić na jebanych trolli (i said first, ok 2 mid, i troll"), afterów (you took my 5 farm i go afk bye or no i go feed), feederów, którzy zwalają winę na cały team (omg worst jungler eu, omg my support, omg this team, omg report all x9, omg, OMG, OMGGGGGGGGG!!!1111), Polaków (ty kurwo zajebana szmato dziwko twoja stara, twoj stary mi obciaga, twoja matka, chuj, dziwka ...). Przegrałem 15 gier rankingowych pod rząd nie z mojej winy, NIE DA SIĘ samemu wycarrować. Możecie mnie teraz gnoić, że to sam źle gram i zasługuję na taką dywizję, ale nawet najlepsi streamerzy, którzy "wybijają się" z silvera do golda (challangerzy) CZĘSTO przegrywają przez wymienionych powyżej. Gdy mają choć trochę ogaru w teamie, wygrywają z łatwością, ale wystarczy jeden idiota.

#A najlepsi są już Ci z nickiem z "PL", którzy piszą: "omg polish kid?" "noob from Poland"

książke napisz, dużo o tym wiesz

Opublikowano

bierzesz nasua albo tryndamera, nie schodzisz z lini i tylko pushujesz

zawsze dziala, bo jak jest tf to jest 4 vs 4 a ty bierzesz free objectivsy

­

Opublikowano

JA POLECAM NIE WYCHODZIC Z GRY !!

Zaimponowałeś mi.

Teraz mecz przegrałem. Pomimo tego, iż dobrze grałem, to top był lamerski, nasus nie stackował w ogóle Q. Annie z mida mu gankowała 3 razy, ja 5 i tak to nic nie dało.

Jak się rzucał, to 1v1 i ZAWSZE bez wyjątku padał. Kazaliśmy mu backać i czekać na nasze przyjście ale miał to gdzieś. Skończyło się nafeedowaniem Aatroxa.

Potem w tf rzucał się z resztą 3v4. Od razu zostali zestunowani przez veigara w klatce. Aatroxa wbija i w 2 sek. ich nie ma.

Oczywiście flame dla na nas (Annie i mnie), bo nie pomogliśmy im padać. Ciągłe ganki, ale to nic nie dało. To jest bronze, tu nikt się pingów nie słucha.

Oprócz własnego skilla TRZEBA trafić na odpowiedni team, inaczej dupa.

Spróbuję tą katą na midzie i Nasusem na topie, jednak jest on kontrowany przez Renektona, a mimo moich próśb nikt go nie ma zamiaru banować.

Na pewno jest łatwiej, kiedy ma się skilla, co potwierdzam, bo idzie mi dobrze, jednak bez w miarę ogarniętej drużyny nic nie poradzisz. ;)

Cieszę się, że dużo osób się tutaj wypowiedziało i chętnie jeszcze poczekam na komentarze od Was. :)

Opublikowano

Istnieje możliwość zakupu transferu wyjścia z golda czy silvera, ale to kosztuje. Kassadin na mida, na pewno będzie dobrze, powodzenia kolego.

Opublikowano

Ja Ci radzę grać soną.

Nikt jej nie docenia.

Jestem noobem ale nią udało mi sieę wygrać 10 meczy pod rząd.

Super ma ona ulta.

Polecam CI ja.

Opublikowano

Ok, tylko, że ja nigdzie nie pisałem o Kayle :c

A on nigdzie nie pisał, że zastosuje się tylko i wyłącznie do twoich rad.

W brązie IMO roam to głupota, a szczególnie kiedy oddajesz kille swoim. Tożto ogarem nie śmierdzi, zmarnuje się tylko kasa. Skoro jesteś pewien że zasługujesz na silver, to sam sobie utoruj tam drogę.

sygna.png

Opublikowano

Jestem ku drodze do B1. Adc się opłaca.

Jeśli chodzi o Kassadina, to zawsze jest instaban. ;)

Katarina na supporta? Nie bardzo.

Tak samo widzę, że na topa polecasz kennena i tryndamere. Według mnie powinien być tanky, a nie coś takiego.

Drogę sobie zrobię i tu nie ma problemów, tylko pytam Was, żeby zrobić to szybciej. ;)

Co do transferze do golda, to pewnie mówisz o boostowaniu. Znam to, jednak ja wolę grać sam i być

dumnym z tego, co osiągnąłem. Więc, to odpada. :)

Opublikowano

@up

Nie koniecznie tank, miałem teraz mecz aktulanie jestem bronz 1 i nie mieliśmy tanka w grze, a druzyna przeciwna mundo i ww. Dostali w pizde, dlatego, że lecial fokus na osoby, które trzeba, bo w bronzie jest takie coś, że jak tank wleci pierwszy to wszystko go biją, a teraz drużyna moja pomysłała i zabrala się za dobry fokus.

W bronz potrzeba jedynie osób, które myślą, bo jak caly team wbije w tanka wywali każdy ult, zabiją tank'a, a reszta sobie stoi z full hp;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...