Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem , o co chodzi ?

Malzahar69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój kolega ma problem z komputerem, jako tako nie jest zarejestrowany na tym forum, więc poprosił mnie, żeby w jego imieniu napisał, gdyż tutaj może ktoś pomoże, doradzi, w czym tkwi problem / awaria .

W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać, ja mam z nim na bieżąco kontakt.

"Od pewnego czasu dręczą mnie problemy z komputerem.

Przeważnie podczas grania lecz też czasami w randomowych momentach komputer się
freezuje i słychać z głośników dziwne piski, czasami wyskakuje bluescreen lub po prostu się sam restartuje.
Po czymś takim gdy spróbuje odpalić komputer to on zaczyna się sam restartować w nieskończoność(około 1 reset na 2 sek).
Gdy tak się resetuje jestem zmuszony go chamsk odłączyć od zasilania i spróbować uruchomić ponownie.Czasami to pomaga a czasami znowu zaczyna się sam resetować w kółko
Jeśli próba ponowenego odpalenia nie skutkuje wtedy jestem zmuszony zamienić pamięć RAM miejscami lub próbować odpalać go na jednej pamięći RAM(W płycie mam 4 sloty ale tylko 2 działają..gdy włoże w zepsuty slot komputer będzie się wiecznie resetowal po uruchomieniu).

Występują też czasami inne dziwne błędy.. niekiedy nagle wszystkie programy przestają działać i sam się zresetuje.
Raz mi się zdarzyło że podczas uruchamiania cały ekran został zasypany cyfrą "8"(widok był jak w konsoli)

Kupiłem nowy zasilacz i problem ustąpił na 4-5 dni.. wszystko chodziło bezproblemowo lecz znowu powróciło.

Moim zdaniem to płyta główna ale chcę się upewnić przed kupnem nowej.Mam wątpliwosci przez to że na nowym zasilaczu komputer pochodził 4 dni bez problemów

Testowałem kości Memtestem (pojedynczo,razem) - wszystko OK poza tym pożyczyłem działające kości i nic się nie zmieniło
Testowałem dysk HD Tunem - wszystko OK
Zasilacz - powinien być OK (kupiłem niedawno)
Testowałem kartę graficzną - wszystko OK
Płyty głownej - sprawdziłem tylko kondensatory - OK
BIOS - aktualny

Podzespoły:

Płyta główna - Gigabyte 770t-USB3
Zasilacz - ibox 500w superfan (Proszę nie komentować!)
Procesor - amd phenom ii x4 945
Karta graficzna- Nvdia Geforce GTS 250
RAM - 2x GoodRam DDR3 2GB PC3 DIMM

P.S Głośniczek mam zepsuty i nie słychać żadnych pisków BIOSu.."

Pozdrawiam.

>>>>>>b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png<<<<<<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...