Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

szkolna pracownia

THE REAL 1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, moglby mi ktos wytlumaczyc jak dzialaja komputery w szkolnej pracownii? ponizej opis skrotowy jak to wyglada i czego chcialbym sie dowiedziec, a wiec:

u mnie w szkole po resecie komputera, laduje sie jakby pattern programow zgodny dla wszystkcih komputerow, chcialbym sie dowiedziec jak go zedytowac, chcialbym dodac tam kilka swoich programow, mam hasla do admina, i do admina serwera, wiec od czego powinienem zaczac? :D

no witam

Opublikowano

powiedzmy że się najpierw naucz cokolwiek bo nikt nie będzie cię uczył jak złamać zabezpieczenia tej sieci

w sumie to proste ale wiedząc jak w kilka minut można doinstalować wszystko

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

no tak, ale czego mam sie nauczyc lol? moge calego pc sformatowac, wgrac co chce z linuxa, ale co mi z tego, chce zainstalowac kilka programow i dodac do autostartu, podobno tam jest jakis chip, ktory sie wyciaga przy instalacji, zeby to sie zapisalo, pierwszy raz o czyms takim slysze ;__:

no witam

Opublikowano

terminal nie działa na normalnym dysku, głownie to dyski flash z systemem, po restarcie system wraca do początkowych ustawień kasując wszystko inne.

raczej nie ma na nim miejsca do instalacji czegokolwiek

zabezpieczeń nie ściągniesz bo nie masz pojęcia jak i tym bardziej nie masz dostępu do sprzętu, bez hasła administratora zapomnij że coś zrobisz , właśnie to hasło trzeba złamać albo włamać się na serwer główny

podstawy to zarządzanie serwerami i siecią, budowa sieci, protokoły zabezpieczeń, czyli chcesz się włamać poznaj system na serwerze głównym ale skoro masz hasło to naucz się obsługiwać serwer i przyznawać prawa dla użytkowników bo nic cio nie da skonfigurowanie terminalu skoro nie będziesz miał dostępu nawet do sieci

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...