Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Minecraftem...

H3vit_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zrobiłem sobie formata komputera. Jestem miłośnikiem Minecrafta, więc gdy zainstalowałem po formacie Sterowiniki i "Eseta" - Anty Virusa, potem zainstalowałem Minecrafta. Zawsze mi działał i nie wiem co jest nie tak teraz.. Załączam minecraft"by zyczu" I klikam Graj.. po chwili jest ekran z Minecraftem.. pojawia się biały ekran i znika Minecraft..? WTF?! Mam Windowsa 7.. I sądzę, że Eset miesza w tym palce. Proszę o szybką odp., dla mnie to bardzo ważne !

07100f62d1af48e0aa871620cc0a7bd7.0.gif
Opublikowano

Szukałem po internecie, i to Eset blokuje Minecrafta.

Wyszukałem, i mam nadzieję że to rozwiąże problem:

Dobrze, że równiesz i Ty szukasz rozwiązania. I co nie działa dalej nic? Rozumiem, że masz oryginalny key kupiony do tego AV. Ja jak kaspera oryginal instalowałem, to key wchodził bezproblemowo po formacie, także powinno być OK. Jeśli już coś przypisuje ( w co baaardzo wątpie ) np. jak Key Windows OEM, to i tak zainstalujesz, ale na tym samym komputerze. W skrócie - Musi działać po odinstalowaniu/formacie

Need to configure ESET to bipass JAVA filtering.

<Advanced Setup>

<Web And Email>

<Protocol Filtering>

<Excluded applications>

Check Javaw.exe

Spróbuj to zrobić.

P.S

A właśnie mistrzu mistrzu mistrzu masz włączony soft od Eseta i Windows Defendera - mogą się gryźć. Wyłącz defendera

Kliknąć w "Menu Start".
W polu "Wyszukaj programy i pliki" wpisać "Windows Defender", po czym kliknąć w ukazaną ikonę programu.
Po ukazaniu się głównego okna aplikacji kliknąć w "Narzędzia", a następnie w "Opcje".
Teraz wyszukaj sekcję "Administrator".
W tej sekcji odznacz pozycję "Użyj tego programu".
Zatwierdź klikając w przycisk "Zapisz"

KLIK

A TU link do ustawienia tej Javy. Jak czegoś nie czaisz to mów, albo google translate i jedziesz tongue.png

Napisz, jeśli problem zniknie! :)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Nie znikł problem.. robiłem formata, wyłączyłem Defendera... I NIC....

Pliss czym może to być spowodowane?

Dajcie szczegółową instrukcje naprawy w punktach prosze

07100f62d1af48e0aa871620cc0a7bd7.0.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...