Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spawn na serwer minecraft.

_LillyPL_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Robię serwer minecraft i potrzebuję wybudować jakiś ładny spawn.

Serwer jest typu FreeBuild. Będzie na nim TESCO jako sklep dla graczy i takie różne budynki. Styl ma być taki teraźniejszy, nowoczsny.

Każdą waszą propozycję rozważę :)

P.S: Można, nawet powinieneś/powinnaś wysłać SS'y :)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Powiem tak, kolejny serwer FB...

Mamy serwerownie: serwer surv+gildie+pvp-s1.edencraft.pl serwer typ KwadratowaMasakra: s2.edencraft.pl (trzeba podanie zlozyc) i mój serwer FB+SB: s1.hostmc.pl:6853 (prace techniczne-whitelist)

Zdecydowałam, że zrobie wielkie drzewo, a w nim spawn.

Wolę sama budować, a nie ściągać mapki, ale dzięki za chęci ;)

Opublikowano

Polecam wybudować coś w stylu nowoczesnym z wieloma szczegółami (żeby to nie było kwadratowe pudło).

Wiele inspiracji można znaleźć na Youtube oraz minecraftplanet.

Opublikowano

Skoro serwer FreeBuild, to musi on być wyjątkowy, takich serwerów jest multum i żeby miało swoich graczy musi mieć coś w sobie.

Bynajmniej ja lubiłem grać na serwerach FB, jednak po upadku mojego ulubionego serwera zrezygnowałem z dalszej gry na serwerach FB.

Może akurat znajdzie się taki serwer który jest wart zainteresowania i powrócę do gry?

Drzewo jako spawn? Nawet ciekawy pomysł, możesz później podesłać SS'y z prac!!!

Sam bym zbudował coś standardowego i nie przyciągającego uwagi, lecz to taki szczegół.

Pierwszy post jest nawet dobry, ratusz w tym spawn i informacje... równie dobry pomysł na serwer FB.

Życzę powodzenia! :)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Mam zamiar zrobić coś całkiem innego, inny styl FB. Wiele serwerów FB ma budowle w stylu nowoczesnym. Przemyślałam sprawę i myślę, że zrobię inny styl FB. Spawn to będzie ogromne drzewo. Mam już nawet projekt. Przydali by się jacyś doświadczeni budowniczy, z kreatywnością do pomocy w innych budowlach :)

Opublikowano

znajdz pomysł i użyj tej mózgownicy, chcesz stworzyć klimat FB

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Jak już wcześniej pisałam: Chcę stworzyć inne FB, w innym klimacie. To, że ma to być serwer FB, nie znaczy, że od razu muszą być budowle nowoczesne...

Opublikowano

Razem z kolegą, zdecydowaliśmy, że zrobimy serwer JailBreak. Jest ich w Polsce bardzoooo małoooo, więc pomyśleliśmy: "Czemu by nie?". Mam nadzieję, że serwer uda się rozkręcić :)

P.S: Dzięki wszystkim za pomoc :*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...