Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Corki, czemu wyleciał z topki?

SayIt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czemu corki wyleciał z top adc? Pamiętam jak na turniejach, lcsach zawsze na adc pickowano corkiego, był on w każdej grze. Czemu teraz nie jest już pickowany? Ma escape, harass, true dmg, q może sprawdzać krzaki, czemu nie jest tak często grany?

Opublikowano

Na pewno zmiana Q, dojście nowych adc. Wiadomo że Cait, Lucian, Jinx po prostu są viable. Coraz mnie osób przestało grać Zyrą na supporcie, Corki grał z nią agresywnie i mieli burst. Q tera to gówno, zmiana bez sensu. O ile pamiętam też miał nerfo/buffy zwłaszcza na ulta gdzie zmniejszono przeliczniki AP, zwiększona przeliczniki AD, zwiększono CD miedzy ulti i to tyle jeśli pamiętam

Opublikowano

hahahahaha nie moge "wyleciał" czaicie?? CORKI WYLECIAŁ !! hahaahahahah jebłem o krawężnik

wyleciał bo z jego q zrobili wielkie gówno

Hahaha typek co zapłon xD. WYLECIAŁ gdyż ... jak większość postaci nie nadaje sie na akutalna mete

Opublikowano

Hahaha typek co zapłon xD. WYLECIAŁ gdyż ... jak większość postaci nie nadaje sie na akutalna mete

"co zapłon"

Nie rozumiem twojego komentarza...

Może chodzi i build jak pamietam wszystko wtedy starano sie budować z Moca Trójcy ?? Był to bardzo mocny item na niego ale jak juz go znerfili to jakoś Corki zanikł :(

Item czy Corkiego znerfili?

Trinity miało nerfa tylko na range postacie z phage i phage troszkę mniejszą ilość hp.

O ile dobrze pamiętam^

Opublikowano

Może chodzi i build jak pamietam wszystko wtedy starano sie budować z Moca Trójcy ?? Był to bardzo mocny item na niego ale jak juz go znerfili to jakoś Corki zanikł :(

@xUp Jaka mete ??? To że ktos znany zagra np Panthem na Jungli to nie znaczy że niemoge tego samego zrobić np jaxem ....

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

Ja go często widzę jak ludzie go pickują,wg. mnie dalej jest mocnym pickiem oraz kontruje sporo ADC'erów.

Do tego ma mocny late game(może uciec z team fight'a,ma dobitkę oraz dodatkowy DMG z karabinu).

Opublikowano

Ja go często widzę jak ludzie go pickują,wg. mnie dalej jest mocnym pickiem oraz kontruje sporo ADC'erów.

Do tego ma mocny late game(może uciec z team fight'a,ma dobitkę oraz dodatkowy DMG z karabinu).

W plat I nikt nim nie gra... Jest słaby, late ma takiego sobie porównując z takimi postaciami jak Jinx, Lucian, Cait...

I co z tego że może uciec jak jego mixed dmg nic prawie nie zdziała, ni to tera magic dmg zada, ni za dużo physic dmg. Średni range, niby escape, znerfione Q. Najrzadziej spotykany adc tera obok Urgota czy nawet MF.

No nie wiem czy countruje sporo ADC.... każdego trade prawie przegra, bez tego Q zwłaszcza jak nie trafi potem nękany aa przez enemy adc.

Opublikowano

Jego Q, zanim trafi leci 2 godziny... To jest naprawde denerwująca, kiedyś po zmianie picknąłem go, nie wiedząc o tej zmianie i wyszło jedno wielkie gówno :D

b_560_95_1.png

Opublikowano

Zmiana Q go zniszczyła teraz jest w ogolę nie grywalny

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

@xUp Jaka mete ??? To że ktos znany zagra np Panthem na Jungli to nie znaczy że niemoge tego samego zrobić np jaxem ....

No co prawda to prawda... po prostu słaby jest.

Możesz Jaxem ale jest tyle lepszych junglerów... Świetny potencjał Jax ma na topie, za słaby jungle clean, zara ktoś napiszę że ganki op stun, doskok itd... teoretycznie tak w praktyce nie, widziałem tyle razy w Jaxa w jungli i powiem tyle że to porażka. Żeby nikt nie pisał że ten Jaxem w jungli był słaby jakiś poziom w plat jest. Nawet jakby ktoś "znany" nim zagrał to bym się do niego nie przekonał.

Pantheonem w jungli na pewno spopularyzował IWillDominate, tyle co widziałem to bardzo często nim grał.

Panth od Jaxa jest nie porównywalnie lepszy (w jungli), liczy się też skill, ale banalny sposób grania Panth i też nie najgorsz jungle clean, roam z ulta.

Panth na midzie i na topie jak i w jungli dobrze sobie radzi.

Opublikowano

Nerf Q, teraz jakiś taki flak leci i nerf na ulta, teraz już nie zrobisz takiego bursta w sekundę jak kiedyś :x

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Zmiany w Q, nerf ulta na CD pomiędzy rakietami. Te zmiany go zabiły kompletnie. Niby da się nim grać, ale tak jak wyżej powiedziano jest o wiele więcej mocniejszych picków niż on.

Opublikowano

Q nadal jest świetne, to jest adc na tier 1, nadal nim gram ale nie widzę go często w enemy teamie. Zwykle wygrywam bot lane'a tą postacią.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...