Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konto Steam - Skradziono konto

Comed

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam mały problem i zarazem pytanie. Chodzi o moje konto do Steam, które zostało dziś skradzione przez znajomego z gry. "Niby" kumpel chciał pograć w Left 4 Ded 2, ale nie miał go na steam, ponieważ nie załapał się na rozdawaniu darmowych kodów. Poprosił o kod, który przyszedł na maila żeby móc się zalogować - po podaniu mu tego kodu i odczekaniu jakiś 5 min wyszedł z TS oraz zablokował mnie wszędzie gdzie tylko mógł. Zmienił e-maila oraz hasło, ja jako iż nie znam się na Steam i nie mam pojęcia jak on działa pomyślałem sobie, że nie będzie mógł mi nic zmienić (myliłem się)
Wszystkie gry jakie miałem na Steam były darmowe, a ja w nie bardzo często grałem, ponieważ było dał dużo DLC.
Tutaj nachodzi moje pytanie, czy mogę w jakiś sposób odzyskać konto?

45a1e9d714fa5.jpg
Opublikowano

Napisz do supportu czy jest możliwość odzyskania konta. Jak masz jakiś dowód zakupu jakiejś gry np. kod z pudełka to Ci raczej oddadzą. Poza tym, jak można być takim naiwnym i dawać 'kolegom' passy do konta? typowe polaczki, pierw dają potem płaczą.

he?

Opublikowano

Z 1 strony, to Ty jestes debilem, a ten twoj kolega to nic innego jak zwykly zlodziej, wystarczy raczki uciac.

Klkinij w opcje zapomnialem haslo, przysle Ci nowe na maila.

Opublikowano

Ihsoyim - to się nazywa zaufanie do drugiego człowieka, więc nie nazywaj bądź nawet nie myśl o mnie jak bym był polaczkiem. Takie teksty możesz sypać do swoich znajomych :) Poza tym, naucz się czytać bardziej ze zrozumieniem bo napisałem, że wszystkie gry były darmowe więc nie mogłem mieć żadnego kodu zakupu. Typowy polaczek.

RADTOR - nie podawałem mu passów do mojego maila, hasło do steam i maila są kompletnie inne.

45a1e9d714fa5.jpg
Opublikowano

Ihsoyim - to się nazywa zaufanie do drugiego człowieka, więc nie nazywaj bądź nawet nie myśl o mnie jak bym był polaczkiem. Takie teksty możesz sypać do swoich znajomych :) Poza tym, naucz się czytać bardziej ze zrozumieniem bo napisałem, że wszystkie gry były darmowe więc nie mogłem mieć żadnego kodu zakupu. Typowy polaczek.

RADTOR - nie podawałem mu passów do mojego maila, hasło do steam i maila są kompletnie inne.

No to masz funkcję odzyskaj hasło. Wysyła Ci nowe na maila.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ludzie, błagam, nie każcie mi jeździć po waszych ambicjach. Jest napisane, że zmienił mi mail, więc jak niby mam odzyskać hasło?

45a1e9d714fa5.jpg
Opublikowano

Nie ma szans na odzyskanie steama, posiadałeś tam tylko darmowe gry, więc nie masz żadnej zakupionej, aby mieć pudełko niezbędne do odzyskania konta.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

pisz do supportu, a i zmiane maila trzeba chyba potwierdzic na starym mailu. napiszesz do supportu powinni ci pomoc, bo kradziez to kradziez, zawsze jest jakas mozliwosc

no witam

Opublikowano

Zarejestrij sie na ten stary mail w supporcie i podaj login stare hasło gry to odzyskasz,jak mi i maila ukradli to juz nie odzyskałem :p

Opublikowano

Jedyna opcja to napisać do supportu email i czekać na odpowiedź.

I żeby było nie domówień, musisz udowodnić że konto jest twoje np. Musisz podać jakiś CD Key, najlepiej taki który masz z instrukcji do gry z pudełka lub coś. Zrobisz zdjęcie, wrzucisz na kompa i dasz jako załącznik w emailu.

Potem poproszą cię, byś przepisał numer sprawy czytelnie obok CD-keya i wtedy powinni zmienić ci email, hasło i ewentualnie pytanie awaryjne.

Opublikowano

Mi też ostatnio ktoś ukradł konto, napisałem do supportu o tej sytuacji, i jakie hasło wcześniej miałem. Zresetowali hasło, wysłali mi nowe na e-mail, i jeszcze podali dane kolesia który mi ukradł konto! To się nazywa profesjonalizm ;)

1356721310-U739101.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...