Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam Wall Hack'a

PowciU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiesz, że da się korzystać z WH tak, żeby długo nie być zbanowanym? Wystarczy nie lecieć tam gdzie przeciwnik.

Można używać jak tylko się chce, dopóki nie stanie się wykryty przez Vac. Jak już napisałem, Valve nie obchodzą reporty.

Zwłaszcza, że bardzo trudno jest cheata udowodnić, nawet na filmie.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

A wiesz, że da się korzystać z WH tak, żeby długo nie być zbanowanym? Wystarczy nie lecieć tam gdzie przeciwnik.

To chyba masz na myśli bana na serwie. VAC cię złapie nawet jak będziesz grzecznie stał na spawnie i nic nie robił ale będziesz miał załączone WH.

Opublikowano

To chyba masz na myśli bana na serwie. VAC cię złapie nawet jak będziesz grzecznie stał na spawnie i nic nie robił ale będziesz miał załączone WH.

Zależy, czy cheat jest wykrywalny, czy nie.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Szczerze? Co wy ludzie pierdolicie za głupoty -aż musiałem użyć takiego wyrazu.

Nie pieprz głupot, jeśli nie masz pojęcia o tym, jak działa vac. Vac nie rozpoznaje czitów wykrywając np. aimbota, czy wh, jakimś magicznym sposobem. Skanuje on pamięć gry w poszukiwaniu wstrzykniętego kodu.

Valve mocno leje na reporty od graczy. Musiałbyś naprawdę nieźle naskrobać, żeby się tobą przejęli.

Nie rozumiem, o co chodzi. Wh od multihacka różni się tylko ilością funkcji. Jeśli się czita nie zamaskuje przed antycheatem to nie ma różnicy, czy to wh, czy coś więcej. Jeśli grasz na wykrytym czicie, to nie dziw się, że dostaniesz bana. Jeśli na niewykrywalnym to nie dziw się, że go nie dostaniesz.

W takim razie musiał być szczęśliwcem, któremu przy nakladaniu blokady coś poszło nie tak. A na tych serwerach, na których dostał bana, nie był to ban vac, tylko serwerowy i dlatego tylko na nie nie mógł na nie wejść.

@1

Vac skanuje grę pod względem kodu którego tam z założenia nie miało być. Przykład: aktualny cheat podszywa się pod wartość która istnieje a zpatchowany doda wartość którą VAC wykryje.

@2

Co byś nie zrobił, mają wyje_ne na każdego. Jedynie raz zdarzyło się, że odbanowali kogoś, to było wtedy kiedy VAC dawał bany za Xfire.

@3

Nie ma takiego czegoś jak: "coś poszło nie tak"

Na pewno łatwiej jest ukryć krótszy kod (chociaż nie do końca), niż dłuższy, ale to zależy od umiejętności twórcy hacka. Jeśli ma bardzo mało pojęcia o programowaniu i tworzeniu czitów, to wątpliwe jest, żeby ukrył nawet wallhacka, ale jeśli siedzi w tym już trochę czasu to bez problemu ukryje bardzo skomplikowanego cheata.

Czyli wykrywa kod hacka w grze. Nie pisałem, że wstrzyknięty, bo to jest chyba oczywiste, że cheaty się injectuje.

Jeśli nowy hack jest undetected to go nie wykrywają, bo kod cheata jest zamaskowany przed Vacem. A w przypadku wykrytego cheata to jak najbardziej Vac wykrywa go od razu po wejściu na serwer, ale nie wiadomo czemu banuje dopiero po upływie tygodnia.

@1

Chyba masz małe lub brak pojęcia o programowaniu. To nie virus, że się go ukrywa.

@2

2.1 patrz pkt @1 góra

2.2 "ale nie wiadomo czemu banuje dopiero po upływie tygodnia." - widzę, że Kolega ma odrobinę ciężkie myślenie

"Ale zabezpieczenie[...]". Przecież o tym właśnie pisałem .

MH to zbiór wszelkiego rodzaju aimbotów, widzenia szpiegów, infinite ammo i te rzeczy. Ale jak się z tego korzysta dyskretnie, to nie pójdzie report a WH userzy widzą i reportują na kilometr. To miałem na myśli.

Miałem na myśli to że WH userzy widzą na kilometr, a MH może być spoko ukryty przed VAC. I w sumie o to mi chodziło, a wy się nakręcaliście nie rozumiejąc tego.

@1

Wat?

@1

Ciekawe. O ile idziesz, że wykrył bym takiego osobnika w parę minut? Trzeba być na poziomie intelektualnym kamienia/deski lub skillowym F2P by nie zauważyć osoby która magicznie widzi zakamuflowanych szpiegów. Albo jeżeli nie chcesz tak grać to po co w ogóle MH używać?

Jak ktoś będzie coś miał do weterana TF2 to dajcie znać, ELO (ale najpierw sprawdźcie czy nie napisaliście głupoty w swoim poście)

Opublikowano

@1

Chyba masz małe lub brak pojęcia o programowaniu. To nie virus, że się go ukrywa.

Czyli wg. ciebie cheatów się nie ukrywa, najlepiej żeby od razu go wykryli, tak?

Opublikowano

Czyli wg. ciebie cheatów się nie ukrywa, najlepiej żeby od razu go wykryli, tak?

Co rozumiesz poprzez słowo "ukrywa" w odniesieniu do plików .dll które w tym przypadku nie maja działać potajemnie a bez konfliktów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...