Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cmd Block automatyczne drzwi.

ProAmatorMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Otóż zbudowałem domek i wejście ma wymiary 4x4x1 . Nie chcę dawać wokół szkła i po środku drzwi bo zepsuje to cały efekt. Chciałbym aby zaraz przy drzwiach był postawiony przycisk podłączony do CMD blocka. W chwili kliknięcia przycisku aktywował by się cmd blok który zamieniał by każdy blok powietrza we framudze na np szkło. Czyli teraz jeżeli możecie to podajcie mi komendy które muszę wprowadzić do cmd bloku (jeżeli muszę postawić kilka bloków to ok) aby owy mechanizm mógł powstać. Może jakiś wzór w którym zamieniałbym tylko ID 'drzwi' i kordy ?? Pozdrawiam //Pro

Opublikowano

Wydaje mi się, a raczej wiem że na Singleplayer się takich rzeczy nie da zrobić.

Inna sprawa jest na serwerze z pluginami, tam możliwe są takie cuda!

Przy okazji daj SS tego wejścia bo totalnie nie umiem sobie go wyobrazić!

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Takie rzeczy będą w 1.8 zobacz snapshot u PLMeincraftPL

Po przeczytaniu Newsa z tematu od Redaktorów, wydaje mi się że to będzie dostępne za pomocą komendy /fill .

Tak więc do dokończenia swojego domku musisz trochę poczekać, no chyba że znajdziesz inny sposób na wykonanie go. ;)

1367996595-U582588.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...