Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] CraftStrike [Bronie] [Bez modów!] [Premium/NonPremium] [Autorski]

adixadixb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

e

k

l

a

m

a

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

Minecraft Offensive

Witam, w tym temacie chciałbym wam zaprezentować nowo powstający serwer minecraft typu PvP. Ale nie jest to żaden zwyczajny serwer, na którym panuje tylko walka wręcz lub na łuki. Przecież każdemu kto gra w tę grę od dłuższego czasu marzy się jakaś odmiana. Myśląc o takich graczach postanowiliśmy stworzyć całkowicie odmienny typ serwera, pvp zostało oparte na broniach z kultowego cs'a. I właśnie tak powstała idea MInecraft Offensive.

Kiedy będzie można grać?

Serwer jest jeszcze cały czas w trakcie testów, lecz cały system broni został już ukończony. Jeśli sponsor się zgodzi to do czasu otwarcia głównego serwera uruchomię wam mały serwer, na którym będziecie mogli sobie postrzelać ;D Sądząc po aktualnych postępach w pracach, głównego serwera możecie się spodziewać do końca lutego.

Rozgrywka

Planowane są 4 typy rozgrywki:

- Death Mach -

każdy na każdego, wygrywa ostatni na arenie

- Team Death Mach -

podział graczy na dwie drużyny, wygrywa ta drużyna, która prędzej wyeliminuje wszystkich przeciwników

- Bomb -

Podział graczy na terrorystów i antyterrorystów. Zadaniem terrorystów jest podłożenie ładunku wybuchowego w wyznaczonym miejscu na mapie lub zabicie wszystkich przeciwników. Antyterroryści muszą rozbroić bombę lub zabić wszystkich terrorystów

- Capture The Flag -

Podział graczy na dwie drużyny. Każda drużyna ma swoją flagę, która znajduje się w bazie. Zadaniem drużyn jest porwanie flagi przeciwnika i dostarczenie jej do swojej bazy, za każde dostarczenie flagi drużyna zdobywa punkt. Wygrywa drużyna, która pierwsza zdobędzie 5 punktów.

ResourcePack

Oczywiście, bez odpowiedniego resourcepack'a gra nie miała by sensu. Dlatego powstał CsPack, jest to tekstura, w której bloki mają standardowe wymiary 16x16 a itemy, które zostały podmienione na bronie gigantyczną rozdzielczość 256x256, jednak nie obawiaj się lagów, nawet jeśli masz słabszy komputer, nie powinieneś mieć żadnych problemów.

Kilka Screenshoot'ow broni

post-515965-0-63922200-1390692472_thumb.png

post-515965-0-11732600-1390692496_thumb.png

post-515965-0-38176300-1390692961_thumb.png

post-515965-0-20727200-1390692986_thumb.png

post-515965-0-87154400-1390693004_thumb.png

post-515965-0-46585400-1390693033_thumb.png

post-515965-0-75969600-1390693051_thumb.png

Jeśli masz jakiś pomysł, śmiało napisz, jesteśmy otwarci na wszystkie sugestie!

Jesli pomoglem daj Like.

Opublikowano

Nom niezly pomysl ale kiedy start

Dzięki za opinię.

Napisałem w temacie, że start nie później niż do końca lutego, naprawdę jest z tym bardzo dużo pracy, chociaż można powiedzieć, że jesteśmy już na półmetku ;D

Jesli pomoglem daj Like.

Opublikowano

Autorski, znaczy CrackShot, albo Skrypt'y? :P

Oczywiście, że bronie są na naszym autorskim pluginie a nie na jakimś CrackShot z bukkit.org. A mniejsze rzeczy, typu /pomoc i /sklep zostały napisane w skripcie. Jeśli nie dowierzasz, to po starcie serwera mogę udostępnić ci komendę /plugins.

Jesli pomoglem daj Like.

Opublikowano

Chetnie pomoge wam w wyszukiwaniu bugow,

i moge wam zrobic maszyny typu bramy,maszyny losujace itp(bez pluginow)

Prawdopodobnie zrobimy pobór na budowniczych, ale do budowy aren ;)

Jesli pomoglem daj Like.

Opublikowano

Oczywiście, że bronie są na naszym autorskim pluginie a nie na jakimś CrackShot z bukkit.org. A mniejsze rzeczy, typu /pomoc i /sklep zostały napisane w skripcie. Jeśli nie dowierzasz, to po starcie serwera mogę udostępnić ci komendę /plugins.

/plugins można niewielkim nakładem pracy zmodyfikować ;)

Opublikowano

/plugins można niewielkim nakładem pracy zmodyfikować ;)

Owszem da się zmodyfikować ale jeśli wpiszesz / a następnie klikniesz tab to i tak po komendach da się dojść jakie są pluginy ;)

Nigdy nie bawiłem się crack shotem, jedynie widziałem go na bukkit.org, więc nie wiem czy da się czy nie.

A moglbym zobaczyc co jest na serwie(no co juz zrobiliscie)

Zaraz wbije na serwa i zrobię kilka screenów. Mogę wam jednak pokazać dopiero jak będzie wyglądała walka, bo reszta łącznie z mapą jeszcze w rozsypce :p

Jesli pomoglem daj Like.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nazwa skopiowana ...... Temat CraftStrike jak i same plany serwera trwają od  września 2013 ......zaś pierwsza zapowiedz pojawiła się w grudniu 2013.
Proszę sprawdzać zawsze czy nie istnieje taki serwer, przecież wpisanie CraftStrike w wyszukiwarce forum nie jest takie trudne ..... Proszę zmienić nazwę, jeśli to nie problem, bez problemu można wejść na mój profil i zobaczyć że dokładnie 20 grudnia publikowałem zapowiedź ;)

Opublikowano

Nazwa skopiowana ...... Temat CraftStrike jak i same plany serwera trwają od  września 2013 ......zaś pierwsza zapowiedz pojawiła się w grudniu 2013.

Proszę sprawdzać zawsze czy nie istnieje taki serwer, przecież wpisanie CraftStrike w wyszukiwarce forum nie jest takie trudne ..... Proszę zmienić nazwę, jeśli to nie problem, bez problemu można wejść na mój profil i zobaczyć że dokładnie 20 grudnia publikowałem zapowiedź ;)

Już to wyjaśniliśmy, prosiłbym o edit, a moderacje o zmianę nazwy w temacie na MInecraft offensive

Jesli pomoglem daj Like.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...