Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[P]Awaria PCTA

Omek

Pytanie

Opublikowano

Witajcie, wczoraj zjarał mi się monitor. Podłączyłem PCta do innego, który posiadałem na stanie do dziś rana podziałał. Po odpaleniu rano PCta usłyszałem tylko piśnięcie z biosu, które trwało z 2 sekundy. Spoko, kupiłem nowy monitor, podłączam, a tutaj zonk..

Mobo wydaje mi dźwięki: Pisk>2 sec cisza>Pisk>2 sec cisza> Pisk>dłuższa przerwa i tak w koło. Czytałem, że to zjeba*ć mogły się ramy, gpu, albo mobo...

Jak myślicie ? Bez serwisu się nie uda ?

9368_gold.png

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwis możesz wykonać sam w domu

Jakie masz podzespoły w komputerze ? Wszystkie.

Masz możliwość podłączenia monitora do zintegrowanej karty graficznej ?

Wyjmij RAM'y i zobacz, czy sygnały BIOS'u ulegną zmianie.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Serwis możesz wykonać sam w domu

Jakie masz podzespoły w komputerze ? Wszystkie.

Masz możliwość podłączenia monitora do zintegrowanej karty graficznej ?

Wyjmij RAM'y i zobacz, czy sygnały BIOS'u ulegną zmianie.

phenom 965, hd6870, 4 gb ddr3, asrock 970 pro 3, ocz 600 w

Nie mam integry. Wyjmowałem ram i sygnał jest cały czas ten sam.

Jeśli masz więcej kości niż jednego, to spróbuj wyciągnąć jedną, spróbować i sprawdzić. Jeśli to nie zadziała to spróbuj z kolejny pamięciami.

problem, mam 1 kość

9368_gold.png

Opublikowano

Hmmm. Jeśli nie ram to na pewno coś z GPU jest. Ciężko jest coś zrobić, jak nie masz czym zastąpić tych części. Może to wydać się głupie, ale spróbuj wyciągnąć gpu i zobaczyć czy są dźwięki, ewentualnie załatw jakoś drugą kartę graficzną, aby to sprawdzić. (pożycz od kogoś najlepiej)

Opublikowano

Hmmm. Jeśli nie ram to na pewno coś z GPU jest. Ciężko jest coś zrobić, jak nie masz czym zastąpić tych części. Może to wydać się głupie, ale spróbuj wyciągnąć gpu i zobaczyć czy są dźwięki, ewentualnie załatw jakoś drugą kartę graficzną, aby to sprawdzić. (pożycz od kogoś najlepiej)

Nic się nie stanie jak wyjmę GPU i odpalę PCta? Mam jeszcze rok gwarancji, a nie chciałbym jej stracić

9368_gold.png

Opublikowano

Jeżeli to nie jest gotowiec i nie masz plomb na komplet tylko na każdy podzespół osobny to nie stracisz gwarancji.

Nic sie nie ma prawa stać.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Jeżeli to nie jest gotowiec i nie masz plomb na komplet tylko na każdy podzespół osobny to nie stracisz gwarancji.

Nic sie nie ma prawa stać.

Gotowiec nigdy w życiu, tylko składak. Wiesz, jeżeli ja uszkodzę sprzęt, to gwarancji mi nie uznają. Z tego powodu się pytam

9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...