Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jinx - Pogromca ADC'ów

Silver™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jinx - Wystrzałowa Wariatka

84v65t.jpg

Witam. Jest to mój pierwszy poradnik w tym dziale i mam nadzieję że komuś się przyda.

Osobiście Jinx jest moim main'em jako adc i wiele meczy nią wygrałem. :)

Spis treści:

• Czary
  • Maksowanie czarów
  • Masterki
  • Runy
  • Summoner spells
  • Build
  • Combo
  • Kompatybilni Supporci

Czary:

Passive:

nq68iq.jpg

Opis:Prędkość ruchu Jinx znacznie zwiększa się, ilekroć zabije zabije wrogiego bohatera lub wieżę. Prędkość ta maleje w czasie 4 sekund i wraca do normy.

Przykładowy sposób użycia: Gdy jesteśmy odizolowanii od reszty team'u i pushujemy wieżę to kiedy ją zniszczymy możemy dzieki pasywce szybko uciec w razie gdyby enemy chciało nas złapać.

Drugi sposób użycia:Gdy złapiemy enemy bohatera i zabijemy możemy, albo szybko uciec z miejsca zabicia lub dogonić innego wrogiego bohatera.

Q:

0x14q6.jpg

Opis: Jinx zmienia swoje podstawowe ataki, przełączając się między swoim działkiem obrotowym, Pif Paf, a wyrzutnią rakiet, Rybeńką. Ataki Pif Paf zwiększają prędkość ataku, a ataki Rybeńki zadają obrażenia obszarowe, wtedy zasięg ataku jest zwiększony z 525 do 600 i za każdy atak jest zużywana mana.

Przykładowy sposób użycia działka Pif Paf: Jeżeli używamy działka Pif Paf to tylko na tf'ach lub na 1 vs 1, gdyż przeliczniki attack speed są tak duże, że w early łatwo o killa.

Drugi przykładowy sposób użycia działka Pif Paf: Jeżeli pushujemy wieże to tylko na tym, gdyż rakietnica ma strasznie wolne autoataki.

Przykładowy sposób użycia rakietnicy Rybeńki: Ten tryb autoataku kosztuje nas mane oraz nakłada tak samo efekty przy trafieniu. Możemy go wykorzystać, aby zwiększyć na chwile swój zasięg ataku i poke'ować przeciwnego bohatera.

Drugi sposób użycia rakietnicy rybeńki: Jak wiecie, dzięki Rybeńce mamy zwiększony dmg oraz obrażenia są obszarowe, więc jeżeli nagromadziło się mnóstwo minonków w jednym miejscu możemy je łatwo odfarmić.

W:

ydis5j.jpg

Opis: Jinx strzela z Porażacza, zadając obrażenia pierwszemu trafionemu wrogowi, spowalniając i ujawniając go (o ile cel nie był ukryty).

Przykładowy sposób użycia Bzzzyt!: Jest pierwszy skill jaki wybieramy na Jinx. Ma bardzo duże przeliczniki pod ad i jeżeli na 1 lvl trafimy kogoś możemy mu zabrać nawet 1,5 kreski hp(mam na myśli te małe kreski w hp, a nie całą kreske). Możemy tym skillem poke'ować lub też dobijać jeżeli nie mamy ulta.

Drugi przykładowy sposób użycia Bzzzyt!: Jeżeli nie jesteśmy pewni żeby wejść w dane krzaki możemy najpierw użyć Bzzzyt!, a dopiero potem w nie wejść. Sprawdza się to tez w sytuacji gdy nasz support nie ma wardów to możemy czasami strzelić w krzaki w których może siedzieć enemy jungler.

E:

9imlfw.jpg

Opis: Jinx rzuca unieruchamiające granaty w linii, które wybuchają po 5 sekundach, podpalają wrogów i zadają przy ty obrażenia magiczne. Ogniste Gryzaki będą gryźć wrogich bohaterów, którzy po nich przejdą, unieruchamiając ich na 2 sekundy.

Przykładowy sposób użycia Ognistych Gryzaków: Jeżeli jungler nas gankuje możemy mu przerwać droge do nas dzięki Ognistym Gryzakom, to samo możemy zrobić na tf'ach, aby zablokować innych enemych bohaterów lub przerać drogę ucieczki.

R:

ia9blg.jpg

Opis: Jinx wystrzeliwuje super rakietę o zasięgu globalnym. Zadawanie przez nią obrażenia zwiększają się w trakcie lotu.

Rakieta wybuchnie po zderzeniu się z wrogim bohaterem(tylko!), zadając obrażenia, zależnie od brakującego zdrowia jemu i pobliskim przeciwnikom.

Przykładowy sposób użycia SuperMegaRakiety: Jeżeli widzimy że na mapie jakiś wrogi przeciwnik ma mało hp i chce zrobić recalla do bazy to walimy ulti w jego kierunku, dlatego też musimy obserować wszystkie linie.

Drugi przykładowy sposób użycia SuperMegaRakiety: Jeżeli nie było nas na team fight'cie to możemy włączyć ulti i pomóc naszmy sojusznikom.

Maksowanie czarów:

Do trzeciego lvl'a musimy posiadać wszystkie trzy podstawowe skille czyli Q,W,E z czego najpierw startujemy z W.

Ogółem makoswanie powinno wyglądać tak:

R > W > Q > E

Masterki:

hbs9fc.jpg

Runy:

0dygm3.jpg

Tłumaczenie zestawu:

-Runy do szybkości bo jak sami wiecie, Jinx ma mały przyrost szybkości ataku na lvl.

-Runy pod dmg(nie trzeba raczej tłumaczyć)

-Runy pod armor żeby zmniejszyć dmg enemy adc.

Summoner spells:

1390665015-U378492.jpg+1390665068-U378492.jpg

Tłumaczenie zestawu:

• Bariera może nie raz uratować nam tyłek zwłaszcza przed ulti wrogiego bohatera lub ignite'em.
  • Flash ułatwi nam ucieczke lub doskok do wrogiego bohatera.

Build:

kfpgoh.jpg

dyd80e.jpg

p71wgb.jpg

flf74o.jpg

Combo:

W >Q(Rakietnica) i od razu rzucamy E>Q(zmieniamy na działko Pif Paf)>R

Kompatybilni Supporci:

Najlepszym połączeniem, jak dla mine, jest Taric c2d6ks.jpg . Dzięki healowi może nas długo utrzymać na linii oraz dzięki połączeniu jego E z E Jinx daje nam stuna ~4 sekundy.

Polecam także Leone 3ndsgm.jpg. Dzięki jej pasywce możemy zadać dodatkowego dmg oraz w połączeniu z jej combo stunów + naszego E, mamy stuna na prawie 6 sekund!

To by było już na tyle. Piszcie w komentach co zmienić/dodać, a jakoś to uwzględnie. Być może niedługo dodam inne tutki.

Podobało się? Kliknij arg8f9.jpg, a napewno zachęci mnie to do dalszej pracy. :)

Dłuższej grafiki się nie dało?

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

2 BT, BEKA. TAKIEJ KLASY BUILDY SPOTYKA SIĘ NA MOBAFIRE. POZDRAWIAM, U MADE MY DAY. I NIE MAMY STUNA NA JAKIEŚ 6, CZY 4 SEK. JINX MA NA E SNEAR'A : ,,Jinx rzuca unieruchamiające granaty w linii''.

Jan miodek przejmuję mpcforum.

Opublikowano

2BT imo. tylko gdy nie dostajesz focusa, wolę Randuina/QQS.

I lepiej rushować BT bo możemy lepiej snowballować, Jinx nie opiera się głownie na AA tylko skillach.

Może być.

Opublikowano

Poradnik oceniam na 3/10

Dlaczego :

-Runy (Gdzie Quinty na life steal . niebieskie m.r ? )

-Bulid (Nie wiem dlaczego rushujesz IE skoro z IE nie można się snowbolić jak z BT I staticiem )

-Co do maxowania skilli również muszę się z tobą nie zgodzić bo "w" dostało nerfa i teraz w obecnej mecie maxuje się Q

Szczerze opisu skili twojego nie czytałem więc na ten temat się wypowiadać nie będę : )

Opublikowano

statik zamiast PD + jeżeli łatwa gra Botrk zamiast jednego BT albo GA. Runy 4% kradzieży życia minimum do gry na lini bez supporta z healem też moim zdaniem lepiej maxowac Q

Botrk'a sie nie opłaca na tej postaci : )

BT Zamienić na GA /banshee

Opublikowano

1. Runy beznadziejne, kto wkłada AS na adc bez magic resów?

2. Build? Bez stattika, 2 BT i bez Guardiana?

3. Maxowanie W? Chyba nie na Jinx

4. Brak opisów poszczególnych faz gry

2/10

Opublikowano

Super !

Zaimponowały mi szczerze przykłady użycia skilli.

Jeden z lepszych jakie widziałem, lajk leci ;3

Fajnie, musisz być strasznie mondry skoro nie umiesz wyobrazić sobie najprostszej wykorzystania skilla ;_;

Jan miodek przejmuję mpcforum.

Opublikowano

Jeżeli pierwsze maxujesz W to pierwsze co musisz złożyć to BT. A build to coś w tym stylu: Berserkera, BT, PD (lub stattik zależy od upodobania), Infinity, Last Whisper, GA (chyba że kompani ładnie cię bronią i kryją, wtedy można zainwestować w Sword of the Occult).

Jeżeli pierwsze maxujesz Q to pierwsze co musisz złożyć to Infinity Egde. W tym wypadku GA jak i stattik są obowiązkowe.

tumblr_mjjfr5v40A1rnfpm0o1_500.gif

Opublikowano

Jeżeli pierwsze maxujesz W to pierwsze co musisz złożyć to BT. A build to coś w tym stylu: Berserkera, BT, PD (lub stattik zależy od upodobania), Infinity, Last Whisper, GA (chyba że kompani ładnie cię bronią i kryją, wtedy można zainwestować w Sword of the Occult).

Jeżeli pierwsze maxujesz Q to pierwsze co musisz złożyć to Infinity Egde. W tym wypadku GA jak i stattik są obowiązkowe.

Że co : O? Bo chyba się źle zrozumieliśmy ;D Maxujesz Q I rushujesz IE ? Nie nie nie : D Dla mnie jest to całkowicie bez sensu bo nie masz snowbola na lini :P

Większość topowych graczy rushuje BT >Statik>LW>IE/GA no i oczywiście gdzieś tam buty przed statikiem :P

Opublikowano

Że co : O? Bo chyba się źle zrozumieliśmy ;D Maxujesz Q I rushujesz IE ? Nie nie nie : D Dla mnie jest to całkowicie bez sensu bo nie masz snowbola na lini :P

Większość topowych graczy rushuje BT >Statik>LW>IE/GA no i oczywiście gdzieś tam buty przed statikiem :P

Mnie się tam zawsze na Q dobrze i efektywnie grało. Oczywiście były gry kiedy musiałem się budować pod przeciwnego ADC, ale tak jak opisałeś gram też bardzo często :)

tumblr_mjjfr5v40A1rnfpm0o1_500.gif

Opublikowano

Zero Magic resista schodzisz na jeden burst od... Soraki :D

@Edit

Build tez, zanim go uzbierasz minie 50 minut a ty nie bedziesz w wiekszosci TF, lub nie bedziesz nic robic ^^

Mysle ze najlepszy build to:

BT

STATIKK/PD

Last Whisper lub ewentualnie Infinity

Infinity/Ga

Sytuacyjnie...

Butki wiadomo... Berserki.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Poradnik dobrze napisany i leci like , tylko że nie zgodzę się zbyt z buildem ,infinity 1 item ? Skoro piszesz , że ma mały przyrost as na lvl , to wystarczy jako 2 item kupić statika (1 to oczywiście bt) , a runy zmienić na : Lifesteal , ad ,armor ,magic resi per lvl .

Opublikowano

Szczerze? Podałem te bo kiedyś miałem tylko tą strone run na koncie i teraz używam jako uniwersalne runy do ad.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Szczerze? Podałem te bo kiedyś miałem tylko tą strone run na koncie i teraz używam jako uniwersalne runy do ad.

To widać musiałem nie grać długo bo wiesz meta się zmieniła nie wiem jak może to być twój main i jak wygrywasz nią rankedy: P

Opublikowano

nie dowiedziałem się niczego nowego, a build jest co najmniej chujowy

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...