Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

gtx770+i7czyGTX780+i5

Abesss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy jaka gra. Brałbym i7 + 770, w nowych gierkach jest duża różnica między i7 a i5

Na razie i5 sobie radzi, a niedługo gtx 770 zacznie się starzeć. Do gier wziąłbym jednak i5 + gtx 780. Chyba, że autor ma w planach SLI. A jaka reszta kompa?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Na razie i5 sobie radzi, a niedługo gtx 770 zacznie się starzeć. Do gier wziąłbym jednak i5 + gtx 780. Chyba, że autor ma w planach SLI. A jaka reszta kompa?

I5 będzie niedomagać równie szybko jak 770.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Czyli, lepiej kupić GTX 780 zamiast 770 + i7. Jaka jest różnica między tymi kartami? Drugie pytanie zastanawiam się nad zaoszczędzeniu pieniędzy na ramie (8gb zamaist 16) oraz SSD czy to dobra opcja?

Opublikowano

Prościej będzie jak podasz po prostu budżet na całość... Już sam fakt, że myślałeś o 16GB ramu nie najlepiej zapowiada resztę sprzętu.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Proszę grzeczniej. Komputer pod gry+rendering więc 16gb ramu myślę, że by się przydało, druga rzecz konto jest przyjaciela - komputer ma już złożony pomagaliście mu.

http://www.morele.net/inventory/info/o7aw11/

. Chciałem kupić coś podobnego jednak waham się między kombinacją proc + karta.

Opublikowano

Nie miałem na celu nikogo obrazić. Sęk w tym, że nie odpowiedziałeś nam, do czego będzie służył komputer.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A jak ma taki wybór to nie lepiej żeby GTX 560/660 włożył ? Każda gra i tak by z nagrywaniem chodziła przez najbliższy rok nawet dwa i by se mól potem kupić GTX 780 ,a starą 560/660 sprzedać .

kxAyLut.png

Opublikowano

A jak ma taki wybór to nie lepiej żeby GTX 560/660 włożył ? Każda gra i tak by z nagrywaniem chodziła przez najbliższy rok nawet dwa i by se mól potem kupić GTX 780 ,a starą 560/660 sprzedać .

Małe szanse. Już teraz te karty nie wyrabiają.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Pomyślałeś co piszesz?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Odeszliśmy trochę od tematu. Nie chciałem by ktokolwiek składał kompa lecz wypowiedział się na temat połączeń dwóch części.

Opublikowano

Odeszliśmy trochę od tematu. Nie chciałem by ktokolwiek składał kompa lecz wypowiedział się na temat połączeń dwóch części.

Ale ten był słaby i źle złożony, więc podałem lepszy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nie był słaby, nie był też źle złożony, kwestia tego że można lepiej wykorzystać budżet. Napisz dokładne przeznaczenie zestawu i czy np. wymagasz dysku SSD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...