Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Karta Graficzna

RevelPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnimi czasy zacząłem zauważać że moja karta graficzna już niedomaga i chcę ją wymienić na nową. Z góry mówię że wolałbym kartę ze stajni "zielonych" ale nie upieram się. Znalazłem kartę graficzną asus gtx 770 i pojawiły się w mojej głowie dwa zasadnicze pytania- Czy różnica w wydajności pomiędzy nią a gtx 760 jest znacząca i czy mój zasilacz uciągnie tę kartę bo jest on dosyć "słaby" gdy patrzę na te 800W. Mój sprzęt to:

Płyta główna: gigabyte ga 78lmt s2p am3 amd 760g

Procesor: AMD X6 FX-6100 3,1 Ghz AM3+ BOX

Ram: 12 GM DDR3 1600 Mhz DIMM

Dysk: HDD 1TB SATA 7200 RPM

Karta Graficzna: GeForce GT 630 4GB DDR3 (128 bit)

Zasilacz: 500W PFC Silent 120MM

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Podaj model tego zasilacza, bo sama moc to za mało. Napisz też budżet.

A zanim kupisz jakąś kartę sprawdź czy zmieści ci się w obudowie, bo po reszcie części widać że to gotowiec, wiec obudowa za pewne jest mała i taka karta mogła by się nie zmieścić.

A co do różnicy między kartami to zobacz sobie ten test i zdecyduj czy dopłacać czy nie, choć przy takim procesorze taka karta może być w pełni nie wykorzystana.

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/nvidia-geforce-gtx-760-test/strona/20372.html
Opublikowano

Zasilacz według paragonu z przed roku to Chieftec 500W GPS-500A8 BOX a obudowa to ATX Olympix b/z ale z tym zasilaczem to nie jestem w stanie na ten moment rozkręcić komputera i na 100% model podam dopiero jutro. Budżet to do 1200-1300 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...