Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta i procek

GANG3STER

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam intela i5-760 i siedzi on na dupnej płycie intela p55 coś takiego.. Jest szansa, że sprzedam właśnie go z płytą i chciałbym kupić AMD http://www.morele.net/procesor-amd-fx-6350-fd6350frhkbox-576589

I wbić go na taką płytę:
http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-990xa-ud3-amd-990x-socket-am3-3xpcx-dzw-glan-sata3-usb3-raid-ddr3-sli-crossfire-401947/ albo http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-970-extreme3-amd-socket-am3-2xpcx-dzw-glan-sata3-raid-ddr3-crossfire-970-extreme3-442114/

Będzie skok wydajności ? Oczyiście planuje OC .. co o tym sądzicie ? Dam + i 5 oczywiście

Jeśli pomogłem daj + jeśli nie pomogłem też walnij + =)

Opublikowano

Do 1000, ale lepiej jak taniej ;). A co proponujesz ?

Opublikowano

Fanboy intela ?

amd sie nie opłaca

nie wyrabia w grach, box jest mało wydajny i głośny, płyty do amd mają mało gniazd i slotów rozszerzeń

jak do gier to intel

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Fanboy intela ?

Chyba raczej trzeźwo myślący człowiek. AMD tworzyło procesory do gier i skończyło na Phenom. Jeśli serio chcesz dopłacać to powodzenia. Nie mówię, że AMD jest złe. Sam cenię sobie ich karty graficzne, ale te nowe Buldożery nie nadają się do gier.

Gdzie wyczytałeś, że te od AMD lesze, tańsze i wydajniejsze?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Opinie. Ja też całe życie na intelu jade i teraz zastanawiam się czy nie przejść na amd. Zobaczę jak miałbym brać to i5 4670k

Opublikowano

nie ma sensu.. za mało kasy kompik ma prawie 4 lata zasilacz 600W ale "Bambucza" obudowa ATX. Po porstu sprzedałbym tą moją i5-760 z płytą która jest gównem bo na 1156.. dołozył ale musiałbym zasilacz.. i lepszą płytę pod i5 lepszą ..

Opublikowano

nie ma sensu.. za mało kasy kompik ma prawie 4 lata zasilacz 600W ale "Bambucza" obudowa ATX. Po porstu sprzedałbym tą moją i5-760 z płytą która jest gównem bo na 1156.. dołozył ale musiałbym zasilacz.. i lepszą płytę pod i5 lepszą ..

WTF? Podaj po prostu co masz, chcesz wymienić, za ile, a my coś zaproponujemy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Zasilacz ATX LogicConcept 600
Ramy x2 2gb 1333MHz Partriot CL9
Grafa Radek HD 5770 1gb ddr5
Płyta intel dh55hc socket 1156
obudwa atx coolermaster elite330
procek intel i5-760 2,8GHz boost 3,4GHz

I z tego chciałbym wymienić płytę na normalny socket i procka .. a za jakiś czas jak będzie kaska grafę :) i ramy

Opublikowano

Zasilacz ATX LogicConcept 600

Ramy x2 2gb 1333MHz Partriot CL9

Grafa Radek HD 5770 1gb ddr5

Płyta intel dh55hc socket 1156

obudwa atx coolermaster elite330

procek intel i5-760 2,8GHz boost 3,4GHz

I z tego chciałbym wymienić płytę na normalny socket i procka .. a za jakiś czas jak będzie kaska grafę :) i ramy

Zasilacz też do wymiany:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74018&s=78876&s=78629&s=15240

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No tak ;D. To ma 4 lata zaraz ale o dziwo maniacze w BF4 i ciągnie na średnich 70fps

A wracając do amd to czemu w grach lipa? Jak ludzie piszą, że ładnie wszystko

Opublikowano

No tak ;D. To ma 4 lata zaraz ale o dziwo maniacze w BF4 i ciągnie na średnich 70fps

Ale nie w FHD? Bo mam tą kartę graficzną i gram na średnich w 1440x900.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No nie FHD. Szczerze nie jestem z takiego pokolenia nie muszę mieć hiper power HD 4k itd.. Mi tam nie przeszkadzają takie pierdoły ;)

Opublikowano

No nie FHD. Szczerze nie jestem z takiego pokolenia nie muszę mieć hiper power HD 4k itd.. Mi tam nie przeszkadzają takie pierdoły ;)

Większa rozdzielczość = większe wymagania sprzętowe.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Wiem. Ale powiedzmy że rodzielczości nie zmieniam. Kupuje nową plytę i amd. A potem zasilacz i grafe moze ramy? Co o tym sądzisz

Opublikowano

Zobaczę ;). Może po prostu do tego szrota dokupię 4gb ramu a za jakiś czas złoże nowego kompa;d za normalną cene

Opublikowano

Zobaczę ;). Może po prostu do tego szrota dokupię 4gb ramu a za jakiś czas złoże nowego kompa;d za normalną cene

Sprzęt jest dobry do modernizacji. Teraz ten i5 i zasilacz, później Radeon r6 270x/Radeon r9 270x albo nawet gtx 770. Na końcu jeszcze 4GB RAM. Spokojnie można modernizować.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Żebym miał płytę 1155 gdzie kupiłm by tylko procka.. A tak trzeba płyte zmieniać i lipa.

Popatrzyłem w testach to ten AMD co dałem na początku jest słaby o tej mojej i5;p. I chyba zrobię tak że uzbieram kasy więcej i kupie i5-4670k coś takiego i lepszą płytę. A jaki socket polecasz 1150/1155?

http://www.morele.net/procesor-amd-x8-fx-8320-3-5ghz-box-fd8320frhkbox-529048/

a ten czemu x8 i kosztuje 500zł ? Nie czaje jest na to jakaś sensowa odp ?

Opublikowano

Żebym miał płytę 1155 gdzie kupiłm by tylko procka.. A tak trzeba płyte zmieniać i lipa.

Popatrzyłem w testach to ten AMD co dałem na początku jest słaby o tej mojej i5;p. I chyba zrobię tak że uzbieram kasy więcej i kupie i5-4670k coś takiego i lepszą płytę. A jaki socket polecasz 1150/1155?

http://www.morele.net/procesor-amd-x8-fx-8320-3-5ghz-box-fd8320frhkbox-529048/ 

a ten czemu x8 i kosztuje 500zł ? Nie czaje jest na to jakaś sensowa odp ?

Kosztuje tyle, bo tyle jest wart, ale żeby dogonił i5 to trzeba robić porządne OC, a to koszt coolera i dobrej płyty głównej.

Najlepiej lga 1150. Najnowsza podstawka i lepsze procesory.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...