Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Klient dla graczy pliki Aline2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Wie ktoś jak skonfigurować klienta pod pliki Aline2 dla osób trzecich? Używam klienta VerunisMt2, ip w rootach zmieniłem i gdy ktoś próbuje się zalogować wyrzuca go przy wyborze postaci. Natomiast gdy korzystam z launchera wyskakuje błąd LOG. Proszę o pomoc :)

Opublikowano

Gdy edytowałem samo serverinfo.py w rootach oraz oczywiście binke wywalało klienta przy wyborze postaci nie wykazując żadnego błędu(również w syserr), natomiast jeśli skonfigurowałem klienta według poniższego poradnika wyskakiwał bład LOG. Oczywiście chodzi mi o klienta dla osób trzecich.

http://www.mpcforum.pl/topic/1119576-tutkonfiguracja-clienta-dla-kolegow-hamachi-aline2/
Opublikowano

W kliencie z pewnością nie, niestety by sprawdzić czy wywalało coś po stronie serwera muszę odczekać do południa ponieważ pomocnicy już śpią :)

Opublikowano

I

Pod skonfigurowaniu klienta dla graczy(podkreślam) według poniższego poradnika:

http://www.mpcforum.pl/topic/1119576-tutkonfiguracja-clienta-dla-kolegow-hamachi-aline2/

Wyskakuje bład LOG, a syserr db, auth, ch oraz to w kliencie jest czyste.

11940058770063483617.jpg

II

Gdy podesłałem koledze swojego klienta, tyle, że ze zmienionym serverinfo w rootach przy wyborze postaci wywala go z gry.

Syserr db:

SYSERR: Jan 26 00:30:09 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: Jan 26 00:30:09 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Column 'name' in field list is ambiguous
query: SELECT pid, name, date FROM monarch_candidacy a, player b where a.pid = b.id
SYSERR: Jan 26 00:30:14 :: __GetHostInfo: __GetHostInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mIP FROM gmhost)
SYSERR: Jan 26 00:30:15 :: __GetHostInfo: __GetHostInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mIP FROM gmhost)

Syserr auth nie wykazuje błedów

Syserr ch1:

SYSERR: Jan 26 00:30:18 :: SpawnGroup: NOT_EXIST_GROUP_VNUM(2597) Map(11) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...