Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lustrzanka do 1k.

MrPrzemo01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

szukam lustrzanki do 1tys. złotych.może być używana.z lampą błyskową.najlepiej z małym przebiegiem.

MaM na oku sony alphe a200 za 650 zadbaną bez martwych pixeli,w zestawie tej lustrzanki jest instrukcja,obiektyw sony 18-70,kable[nie ma ładowarki],pokrywa na obiektyw,smycz,torba,karta 4gb -co powiecie o tym opyla się??

z góry dzięki.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

650zł za taki słaby korpus ? Szukaj za 450zł z KIT, bo tyle jest to warte.

za tyle nawet nie znajdziesz na za10groszy.pl a nie mówiąc już o allegro czy tablicy.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Już prędzej opłaca Ci się kupić jakiegoś tańszego, używanego pentaxa. W sumie aparat nie jest zależy od zdjęć, ważniejsze są obiektywy.

Ja osobiście mam uprzedzenie do alph.

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Już prędzej opłaca Ci się kupić jakiegoś tańszego, używanego pentaxa. W sumie aparat nie jest zależy od zdjęć, ważniejsze są obiektywy.

Ja osobiście mam uprzedzenie do alph.

Czemu? sony ma swoje obiektywy i mozna dodatkowo korzystać z obiektów tamarona i minolty a tak po za tym masz racje bo jak kupie tego soniaka z tym kiepskim obiektywem to zostanie mi jeszcze na dobry obiektyw z tamarona a pentaxa nie chce bo to trosze taka nie znana firma :D

Opublikowano

Czemu? sony ma swoje obiektywy i mozna dodatkowo korzystać z obiektów tamarona i minolty a tak po za tym masz racje bo jak kupie tego soniaka z tym kiepskim obiektywem to zostanie mi jeszcze na dobry obiektyw z tamarona a pentaxa nie chce bo to trosze taka nie znana firma :D

I co z tego ? Też mam uprzedzenie to Alfy (m.in ze względu na badziewne wykonanie), co nie znaczy, że są to złe aparaty.

Pentax jest w porządku, sam miałem K200D i był to dość ciekawy korpus.

W poprzednim temacie napisałeś, że chcesz pstrykać foty na facebooka etc. Naprawdę potrzebujesz tego lustra czy ma być po prostu +10 do szpanu ? Kompaktem również da się robić dobre zdjęcia.

Opublikowano

mam kompakta z canona i jest ch**y byl kupiony 3lata temu ma 3.2mpx.

Opublikowano

Zwykłe kompakty teraz są lepsze niż te, które były 3 lata temu. Pentax nie jest znaną firmą ale ma naprawdę dobre aparaty. Jeżeli Ci zależy na firmie to kup sobie Nicona od razu będzie +100 do szpanu. Dla mnie ważniejsza jest jakość niżeli aparat za który płacisz większość sumy za markę. Skoro chcesz robić zdjęcia na fejsa to serio Ci lustrzanka jest zbędna. Dodatkowo zdjęcia makro, niektórymi kompaktami zrobisz lepsze niż lustrzanką.

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Zwykłe kompakty teraz są lepsze niż te, które były 3 lata temu. Pentax nie jest znaną firmą ale ma naprawdę dobre aparaty. Jeżeli Ci zależy na firmie to kup sobie Nicona od razu będzie +100 do szpanu. Dla mnie ważniejsza jest jakość niżeli aparat za który płacisz większość sumy za markę. Skoro chcesz robić zdjęcia na fejsa to serio Ci lustrzanka jest zbędna. Dodatkowo zdjęcia makro, niektórymi kompaktami zrobisz lepsze niż lustrzanką.

W ostatnim zdaniu się nie zgodzę. Obiektyw to obiektyw, dobrego 1:1 nie da się uzyskać chyba w żadnym kompakcie.

Opublikowano

nie chce robic zdjęć na fejsa tylko szczególnie teraz bedą dla mnie takie ważne imprezy [śluby wesela itp.] i chcialbym czyś porobić fotki a nie telefonem albo tym canonem ...

nie chce szpanować nie sluchajcie sweet jezusa bo sie nie zna. chce poprostu dobre zdjęcia i tanie a mam juz kompakt więc drugi w domu odpada.

Opublikowano

nie chce robic zdjęć na fejsa tylko szczególnie teraz bedą dla mnie takie ważne imprezy [śluby wesela itp.] i chcialbym czyś porobić fotki a nie telefonem albo tym canonem ...

nie chce szpanować nie sluchajcie sweet jezusa bo sie nie zna. chce poprostu dobre zdjęcia i tanie a mam juz kompakt więc drugi w domu odpada.

To teraz mi wytłumacz po co Ci szkło do makro ? Na śluby o ile mi wiadomo trzeba mieć uprawnienie albo poprosić księdza. Taniej wyjdzie zamówienie fotografa, który to zrobi jak należy i potrąci za całość tysiaka, bo nie licz, że takie zdjęcia wykonuje się KIT'em i... wbudowaną lampą ? Statywu przecież też nie weźmiesz do kościoła.

Opublikowano

To teraz mi wytłumacz po co Ci szkło do makro ? Na śluby o ile mi wiadomo trzeba mieć uprawnienie albo poprosić księdza. Taniej wyjdzie zamówienie fotografa, który to zrobi jak należy i potrąci za całość tysiaka, bo nie licz, że takie zdjęcia wykonuje się KIT'em i... wbudowaną lampą ? Statywu przecież też nie weźmiesz do kościoła.

mi chodzi o 1proste zdj. nie chce zostać zajebistym fotografem tylko robic proste zdjęcia średnim sprzętem przecież jakbym chciał coś lepszego to bym miał wiekszy budżet prawda??

Opublikowano

Tylko nie kupuj z matrycą C-MOS

czyli nikon d3100 odpada?

Opublikowano

@ref

Opublikowano

@ref prosze podawać propozycje do 1k.

Opublikowano

@ref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...