Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Osłabiona prędkość internetu.

Vassopent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam problem z prędkością internetu.

Otóż ogólnie gdy pobieram jakieś pliki to pobierają mi się z prędkością do 900kb/s a teraz max 25kb/s.

Strony np. takie jak mpcforum to katorga, by założyć ten temat musiałem poczekać ok 1 min zanim się naładuję, o zdjęciach mogę zapomnieć.

Gry które wymagają internetu to już całkiem porażka, w nic nie pogra bo albo zaraz loga albo zacina i koniec...

Nie miałem nigdy takiego przypadku, pogoda u mnie piękna, zero wiatru, śniegu, deszczu...

Dzwoniłem do operatora i u nich wszystko okej, więc nie wiem w czym problem....

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Albo dostawca coś testuje. Zadzwoń do nich jeśli oni powiedzą ze wszystko jest w normie sprawdź jakoś ip czy ktoś nie siedzi na twoim necie:d

Opublikowano

Zapewne wirusy a po najniższej linii oporu to polecam format. ew. Wyłącz kompa i na wifi sprawdź jaką masz prędkość na telefonie. np. speedtest

Opublikowano

Internet radiowy od Optiserw.

Nie miałem nigdy takich problemów, zawsze pięknie śmigało i byłem zadowolony.

Na dzień dzisiejszy zero poprawy...

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Typek nawet nie powiedział jaki ma internet, od kogo, czy ma limity a wy oczywiście wszystkowiedzący stawiacie diagnozy. Pozdro

Niekoniecznie, internet nie pada z dnia na dzień, i 90% przypadków to wina użytkownika a nie usługodawcy.

@Topic, zrób to co Ci napisałem.

Opublikowano

Niekoniecznie, internet nie pada z dnia na dzień, i 90% przypadków to wina użytkownika a nie usługodawcy.

@Topic, zrób to co Ci napisałem.

Zrobiłem test na telefonie przy wyłączonym komputerze i takie wyniki :

Ping - 236 ms

Download - 0,47 Mbps

Upload - 0,45 Mbps

Czyli ogólnie kicha, wygląda na to, że to nie moja wina bo na fonie tez bym miał wirusy ? -.-

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Zrobiłem test na telefonie przy wyłączonym komputerze i takie wyniki :

Ping - 236 ms

Download - 0,47 Mbps

Upload - 0,45 Mbps

Czyli ogólnie kicha, wygląda na to, że to nie moja wina bo na fonie tez bym miał wirusy ? -.-

Może antena łączy się do złego nadajnika? Tak czy inaczej musisz do nich zadzwonić.

Opublikowano

Może antena łączy się do złego nadajnika? Tak czy inaczej musisz do nich zadzwonić.

Pierwsze co to zadzwoniłem do nich i powiedziano mi, że u nich wszystko w porządku, pytałem się kumpli którzy mają właśnie tego samego dostawcę i nie mają tego problemu.

Ogólnie teraz pobieram pewien plik, max dochodzi do ok 120kb/s z tym, że wszystko musi być wyłączone... nie raz spada do tragicznych 20kb/s.

Kurcze nie wiem co jest grane, teraz strony da się przeglądać, nie to co wczoraj ale pobieranie to istna masakra...

Może jednak zrobię formata... sam już nie wiem.

Może to być wina tego, że ten przewód co idzie od anteny do modemu jakoś się uszkodził czy coś ? bo już trochę ma lat i część kabla jest na polu...

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Pierwsze co to zadzwoniłem do nich i powiedziano mi, że u nich wszystko w porządku, pytałem się kumpli którzy mają właśnie tego samego dostawcę i nie mają tego problemu.

Ogólnie teraz pobieram pewien plik, max dochodzi do ok 120kb/s z tym, że wszystko musi być wyłączone... nie raz spada do tragicznych 20kb/s.

Kurcze nie wiem co jest grane, teraz strony da się przeglądać, nie to co wczoraj ale pobieranie to istna masakra...

Może jednak zrobię formata... sam już nie wiem.

Może to być wina tego, że ten przewód co idzie od anteny do modemu jakoś się uszkodził czy coś ? bo już trochę ma lat i część kabla jest na polu...

Zawsze mógł spękać zwłaszcza przy takich mrozach, zrób tego formata i zobacz, jak nie poskutkuje to ich obowiązkiem jest przyjechać i naprawić, choć nie wiadomo czy nie wezmą jakiś pieniędzy za serwis.

Jeszcze przed tym możesz zresetować router do domyślnych ustawień.

Opublikowano

Zawsze mógł spękać zwłaszcza przy takich mrozach, zrób tego formata i zobacz, jak nie poskutkuje to ich obowiązkiem jest przyjechać i naprawić, choć nie wiadomo czy nie wezmą jakiś pieniędzy za serwis.

Jeszcze przed tym możesz zresetować router do domyślnych ustawień.

No niestety za taką usługę trzeba zapłacić bo jeśli coś by się stało np. po ich konserwacji albo coś to przyjeżdżają za darmo, a tak to trzeba płacić.

Również zresetowałem router i bez zmian.

UP, kabel sprawdzony i nie jest popękany ale nigdy nie wiadomo co jest w środku, kabel jednak już trochę lat służy...

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Ktoś jeszcze korzysta z neta przez wifi? Kiedyś miałem taką sytuację, że jak tylko moja siostra łączyła się z netem, to mi masakrycznie prędkość spadała. Po formacie wszystko było ok. Może masz jakiś syf co Ci zabiera cały transfer.

1318007489-U170772.png

Sygnatura by

TamiS

Opublikowano

Jest jeszcze jeden komputer na warsztacie który właśnie korzysta przez wifi lecz nie cały czas, od czasu do czasu również brat telefonem podłącza się.

No ale gdy internet normalnie działał to nawet przy włączonych dwóch komputerach i nawet gdy laptop był włączony i korzystał z internetu to prędkość nie była niższa niż ok 800kb/s...

Robię formata, gdy go zrobię to napiszę czy pomogło.

2e7beb469d579.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...