Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reakcja na przemoc.

Baku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak reagujesz na przemoc kierowaną do ciebie lub innych osób ?

Jak często spotykasz się z agresją w szkole/pracy lub na ulicy ?

Co byś zrobił/a gdybyś znalazła się w w takiej sytułacji:

Idziesz ulicą i nagle z samochodu wysiada paru napastników widzisz po nich że są pod wpływem środków odurzającyc.

Napastnicy kierują się w twoim kierunku, nagle zauważasz że jeden z nich ma kose.

Nie masz zbytnio możliwości ucieczki a napastników jest kilku.

Ty masz tylko plecak i plastikową butelke z napojem.

*Dla tych co nie wiedzą co to kosa *kosa - nóż

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Jak reagujesz na przemoc kierowaną do ciebie lub innych ?

Idziesz ulicą i nagle z samochodu wysiada paru napastników widzisz po nich że są pod wpływem środków odurzającyc.

Napastnicy kierują się w twoim kierunku, nagle zauważasz że jeden z nich ma kose.

Najpierw najlepiej załagodzić sytuację (ewentualnie oddać pieniądze). Nie ma co ryzykować. Nie można też okazywać strachu przed napastnikami. Jeśli to nie zadziała i widzisz, że dojdzie do konfrontacji najlepiej zaatakować jako pierwszy, spróbować się przebić i uciec. Ewentualnie obezwładnić przeciwnika. Człowiek pod wpływem środków odurzających jest wolny i słabszy. Najlepiej zacząć od typa z kosą i pozbyć się plecaka. Można rzucić nim w przeciwnika.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Najpierw najlepiej załagodzić sytuację (ewentualnie oddać pieniądze). Nie ma co ryzykować. Nie można też okazywać strachu przed napastnikami. Jeśli to nie zadziała i widzisz, że dojdzie do konfrontacji najlepiej zaatakować jako pierwszy, spróbować się przebić i uciec. Ewentualnie obezwładnić przeciwnika. Człowiek pod wpływem środków odurzających jest wolny i słabszy. Najlepiej zacząć od typa z kosą. Najlepiej pozbyć się plecaka. Można rzucić nim w przeciwnika.

Wiedziałem ze mniej wiecej tak zareaguje przeciętny czowiek.

Jednak nie, człowiek pod wpływem środków odurzających znacznie słabiej odczuwa bó i jest pobudzony i zapewne agresywny na pieniądzach może się nie skonczyć a próbując obezwładnić przeciwnika który ma tzw kose może dojść do tragedi ponieważ jak ma 1 to zapewne ma i kulku jego kolegów człowiek taki jest nieobliczalny jak zobaczy że spuszczasz wpierdol jego kumpom może ci sprzedac kose bo tak właśnie reagują tacy ludzie w obliczu zagrożenia w takim wypadku polecam efektywne rozwiazanie które podam gdy wypowie się większość osób.

Zapytałabym co tu robią, bo żniwa dopiero latem.

70dc2365ecdb0a88753cb01d74cd494d.gif

Jest lato jak się dzieje ta sytułacja i są żniwa a oni przyjechali cie skosić :D tak pewnie by brzmiała odpowiedź xD

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

Wiedziałem ze mniej wiecej tak zareaguje przeciętny czowiek.

Jednak nie, człowiek pod wpływem środków odurzających znacznie słabiej odczuwa bó i jest pobudzony i zapewne agresywny na pieniądzach może się nie skonczyć a próbując obezwładnić przeciwnika który ma tzw kose może dojść do tragedi ponieważ jak ma 1 to zapewne ma i kulku jego kolegów człowiek taki jest nieobliczalny jak zobaczy że spuszczasz wpierdol jego kumpom może ci sprzedac kose bo tak właśnie reagują tacy ludzie w obliczu zagrożenia w takim wypadku polecam efektywne rozwiazanie które podam gdy wypowie się większość osób.

No to trzeba uważać. Lepiej próbować niż dostać kosę bez obrony. Nawet nie trzeba obezwładniać tylko próbować się przebić. Wylać na przeciwnika napój, rzucić butelką, plecakiem i spieprzać.

A nie można tego wykorzystać? Że jest bardzo agresywny i pobudzony? Przecież taki człowiek nawet nie wie specjalnie co robi i można wykorzystać jego brak świadomości.

Pewnie masz jakiś sposób z tą butelką i plecakiem, ale nie mogę na niego wpaść.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ja mam plan, jesli bym sie nie usral to zaczepnym tonem

"A co wy kurwa, wiecie kogo atakujecie?"

Ci zaskoczeni, osrodki ich zamulają. Ciagnę

"Wlasnie zaczepiliscie..." i dalej jakies bajki, ze w wyniku wady genetycznej wygladam jak 14 latek i zawsze mnie pytaja o dowod; ze przemycam amfe z Ameryki i mam siatke w calym miescie. "Jestem uczniem Karlosa. Nke wiesz kto to? Slabo. Nie jestescie obeznani" itd. potem zaczac gadac, ustalac kontrakt (w zamian za... Zalatwie wm dzialke za free" i potem, jak wjdziemy w wiekszy tlum escape do autobusu, baru lub komendy policji :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

1. Nie patrzyłbym im w oczy,

2. Chodził normalnie

Jeśli jednak by mnie zaczepili, to zrobiłbym to co pan Cass_

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Jak reagujesz na przemoc kierowaną do ciebie lub innych osób ? Olewam to

Jak często spotykasz się z agresją w szkole/pracy lub na ulicy ? Codzniennie

Wsiadłbym do czołgu i ich rozwalił :) A albo udałbym dresa i zapytał czy mają jakiś problem :) A tak serio to nie wiem, ja wszystko na spontanie wymyślam. Zapewne w zależności od ich wzrostu i wagi.

Opublikowano

Jak reagujesz na przemoc kierowaną do ciebie lub innych osób ? Olewam to

Jak często spotykasz się z agresją w szkole/pracy lub na ulicy ? Codzniennie

Wsiadłbym do czołgu i ich rozwalił :) A albo udałbym dresa i zapytał czy mają jakiś problem :) A tak serio to nie wiem, ja wszystko na spontanie wymyślam. Zapewne w zależności od ich wzrostu i wagi.

A Ty zawsze z tymi czołgami.

A jaki to jest napój?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Zrobiłbym młynek plecakiem jak by się zbliżyli, koleś z kosą dostał by butelką, ew. jak jest -25 stopni to wylałbym za mnie i jak by mnie gonili to by się wyjebali :D

21515.jpg

Opublikowano

Człowiek pod wpływem środków odurzających jest wolny i słabszy.

No chyba jednak nie po wszystkich. Jak ktoś na białym to mu nie uciekniesz żebyś się zesrał. Co do siły to wzrasta i to w znacznym stopniu.

Jak reagujesz na przemoc kierowaną do ciebie lub innych osób ?

Nie wychodzę z domu więc nie mam takiego problemu :)

Jak często spotykasz się z agresją w szkole/pracy lub na ulicy ?

j.w. Nie wychodzę z domu więc nie mam takiego problemu :)

Czasem tylko ktoś w necie podskoczy ale to wszystko.

*Dla tych co nie wiedzą co to kosa *kosa - nóż

Co do uciekania to odpada, raczej słaby w bieganiu jestem więc mnie złapią.

Co dalej to raczej sytuacja by to sama pokazała. Z pewnością starałbym się dogadać - w końcu nie jestem Bruce Lee żeby walczyć 1 vs kilka. Chcieliby jakieś fanty typu telefon to bym im dał, w końcu co mi tam z telefonu jak można dostać kosę :))

HBV27j.png

Opublikowano

No chyba jednak nie po wszystkich. Jak ktoś na białym to mu nie uciekniesz żebyś się zesrał. Co do siły to wzrasta i to w znacznym stopniu.

Nie wychodzę z domu więc nie mam takiego problemu :)

j.w. Nie wychodzę z domu więc nie mam takiego problemu :)

Czasem tylko ktoś w necie podskoczy ale to wszystko.

Co do uciekania to odpada, raczej słaby w bieganiu jestem więc mnie złapią.

Co dalej to raczej sytuacja by to sama pokazała. Z pewnością starałbym się dogadać - w końcu nie jestem Bruce Lee żeby walczyć 1 vs kilka. Chcieliby jakieś fanty typu telefon to bym im dał, w końcu co mi tam z telefonu jak można dostać kosę :))

A jakby postanowili urządzić wymianę? Telefon za kosę?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że na ulicy są ludzie, chyba, że żyjesz w dzungli. Butelka z napojem potrafi ogłuszyć, więc jednego na łeb z całej siły. Obciąż plecak śniegiem i kolejnemu. Temu z kosą wbij się głową w genitalia. No chyba, że znasz numer do chucka norrisa.

Opublikowano

Oto pare rzeczy które wam by pomogły w takiej sytułacji

1 Zawsze powinniśmy mieć solidne wsparcie tzn ludzie których znamy (np znany dres na mieście) można tym załatwić pare spraw załóżmy podchodzi do ciebie jeden z tzw dresów i mówi ty e małolat dawaj hajs a ty znam dużego radka i odrazu ten idzie sobie bo sie boi że dostanie bicie od większego.

2. Zimna krew i umiejętność szybkiego reagowania.

3. Brak strachu A jak się go pozbyć ? Po prostu powiedz sobie Mnie chcecie naje... najpierw ja spróbuje rozje... was.

Przewidywane rozwiązanie w takiej sytułacji to otwarcie napoju udawanie że się chce napić po czym gdy napastnicy zbliżą się wykonać szybką akcję tj wyciągnąć szybko rękę i zamachem oblać głowy napastników nasepnie z calej siły uderzyć napstnika z osą plecakiem w głowę a następnie z pięści w górną część nadgarstka gdy wypadnie kosa wziąć ją zastosować duszenie na napastniku który mial kose przystawić mu ją do szji ręką która go dusi i powiedzieć że jak się zbliżą rozwalicie ich kolegenastępnie powiedzieć ze mają się odsunąć spory kawałek a następnie zwolnić chwyt na napastniku kopnąć go w du** z całej pery i uciekać po czym dołączyć do jakiejś grupy osób lub wejść do sklepu i zadzwonić na policję podwajając dokładne dane i opis sytuacji jednak radziłbym robić to anonimowo.

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

Oto pare rzeczy które wam by pomogły w takiej sytułacji

1 Zawsze powinniśmy mieć solidne wsparcie tzn ludzie których znamy (np znany dres na mieście) można tym załatwić pare spraw załóżmy podchodzi do ciebie jeden z tzw dresów i mówi ty e małolat dawaj hajs a ty znam dużego radka i odrazu ten idzie sobie bo sie boi że dostanie bicie od większego.

2. Zimna krew i umiejętność szybkiego reagowania.

3. Brak strachu A jak się go pozbyć ? Po prostu powiedz sobie Mnie chcecie naje... najpierw ja spróbuje rozje... was.

Przewidywane rozwiązanie w takiej sytułacji to otwarcie napoju udawanie że się chce napić po czym gdy napastnicy zbliżą się wykonać szybką akcję tj wyciągnąć szybko rękę i zamachem oblać głowy napastników nasepnie z calej siły uderzyć napstnika z osą plecakiem w głowę a następnie z pięści w górną część nadgarstka gdy wypadnie kosa wziąć ją zastosować duszenie na napastniku który mial kose przystawić mu ją do szji ręką która go dusi i powiedzieć że jak się zbliżą rozwalicie ich kolegenastępnie powiedzieć ze mają się odsunąć spory kawałek a następnie zwolnić chwyt na napastniku kopnąć go w du** z całej pery i uciekać po czym dołączyć do jakiejś grupy osób lub wejść do sklepu i zadzwonić na policję podwajając dokładne dane i opis sytuacji jednak radziłbym robić to anonimowo.

A co ja pisałem. To jest to niby rozwiązanie? Pisałem to samo.

graphic.pnggraphic.png

Weteran
Opublikowano

Z tym dilerem, to dobry patent, idą w twoim kierunku, a ty zaczynasz nawijać:
- Dobrze, że jesteście, czekajcie, zaraz przyniosę towar.

Nie polecam również atakować pierwszy, bo cię mogą pozwać o pobicie.. No cóż taki kraj, zostaniesz napadnięty i jeszcze cię za to posądzą..

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Z agresją spotykam się codziennie, choćby wchodząc do pogaduszek tutaj. :P

A co jeśli bym zobaczył że nad kimś się znęcają? Nie mój cyrk nie moje małpy.

Opublikowano

Zadzwonił bym po Hardcorowego Koxa xD lub po Pudziana :D rekord nowy by był lepszy niż z najmanem :D

a tak na poważnie to raczej bym zaczą spierniczać bo jak są odurzeni to nie dogonią mnie :) bo jeden zajebie w słup a 2 sie wywali ;D więc easy :3 czasem W-F w szkole czegos uczy ;D

7a89af046e173a8ae6c44811ba963383173.245.

Forever

Opublikowano

Zauważyli mnie? Idą po mnie? A kto normalny by gapił się jak kogoś kaleczą. Ja bym nawet tam nie spojrzał. A jeżeli by do mnie szli to trudno - nic się nie da zrobić tylko uciekać.

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

Zależy kto to by był. Jak wiedziałbym, że dam rade sam pomóc to poszedlbym, a jak nie to poprosiłbym o pomoc, ewentualnie jak by było ostro to pałki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...