Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Natsume Yuujinchou

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Natsume Yuujinchou

1390501365-U275536.jpg

Opis

Historia kręci się wokół Takashiego Natsume, chłopca, który był zdolny widzieć duchy już od dziecka. Niestety ludzie go unikali, a pomiędzy nim i zjawami także nie było zbytniej czułości. Pewnego dnia dziedziczy po swojej babci "Księgę Przyjaciół", a tym samym dowiaduje się, że staruszka posiadała tą samą umiejętność co on. Poznając prawdziwe znaczenie Księgi, która pozwala mu manipulować duszami uwięzionymi na jej kartkach, chłopak wyrusza w podróż razem ze swoim ochroniarzem, duchem Madara, mającą na celu zwolnić duchy z kontraktów, jakie zawarły z jego babcią Reiko.

Źródło animezone

Gatunki: Okruchy życia, fantasy, dramat, nadprzyrodzone

Moja opinia: Anime samo w sobie nie posiada specjalnie złożonej fabuły czy akcji bo nie o to w nim chodzi, aczkolwiek

jakaś "akcja" się tam znajduje. Główne atuty i zalety które według mnie są naprawdę dopracowane to piękne

krajobrazy oraz tła, b.dobre audio oraz fajne openingi i endingi a zwłaszcza te drugie mi przypadły do gustu.

Cała ta otoczka sprawia że z ciekawie prowadzonym anime i nowymi historiami ciężko się od niego oderwać.

Osobiście pierwszy sezon oceniłem na 10/10, właśnie kończę drugi, sezony są cztery więc jest co oglądać

a każdy z nich ma wysokie noty.

Obejrzeć można na:

http://anime-odcinki.pl/articles.php?article_id=429

http://www.anime-shinden.info/3744-natsume-yuujinchou-online.html

NJxbd4x.png

Opublikowano

Obejrzałem już dawno, więc rozpisywać się nie będę. 10/10 każdy sezon, no ale ten 4ty już z deka wydłużany i bezsensowny bez kolejnego, 5tego :P

Opublikowano

Troszkę z opisu przypomina mi Mushishi więc obejrzę na sto procent jak się sesja już skończy. :f

Czuję, że będzie topka. ^^

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Kotem to on jest w formie "widzialnej" dla ludzi normalnie to jest wkurwisty wielki lis ? w sumie to nie wiem co to jest ale jest wielki.

@razor ja zaraz po natsume za to oglądam mushishi bo podobne klimaty :D

NJxbd4x.png

Opublikowano

@razor ja zaraz po natsume za to oglądam mushishi bo podobne klimaty :D

Jak Ci się spodoba to na wiosnę ma wyjść drugi sezon. ;)

Właśnie jestem po pierwszym odcinku. Jest niezłe ale nie na tyl żeby dać 10. Może potem się jeszcze rozkręci na co liczę.

Zastanawia mnie tylko to dlaczego on tak zaufał temu kotu od początku mimo, że reszta tych stworów chciała go zabić + potem w domu kocurek też nieźle pojechał, a on mimo to i tak zachowywał się jakby nigdy nic. :<

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Oglądaj dalej to się dowiesz, w późniejszych odcinkach niektóre są nastawione na dramat/wspomnienia albo kawaii lisiczkę xDDD

NJxbd4x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...