Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Podsumowanie dochodów w 2013 roku

D.ave

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeciążyliście stronę xD Ale macie pecha :)

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Ech, toż macie problemy. Powiem tak, nie ma co się dziwić takich dochodów finansowych z gry League of Legends, co prawda nie są to małe zarobki aczkolwiek bardzo duże. Przykro wam jest, że ekipa Riotu, zarabia ogromne pieniądze a nawet gdy wystąpią problemy z grą i nie możemy godzinami, dniami (były przypadki) grać to gracze oczekują "rp". Co szkodzi riotowi? przecież zarabiają 600 miliardów dolarów rocznie! ~ Jakie kolwiek błędy które napotykamy w grze w 99,9% nie są winą Riotu ani innych osób odpowiedzialnych za stery maszyn, tylko zazwyczaj są to mocne ataki hakerskie, czy też paradoksalne Ddosy - (Ataki kierowane w serwer [jedym słowem - rozdupiając] serwer)

Nie zdajecie sobie sprawy z tego, ile pieniędzy musi iść na to, aby opłacić takich doświadczonych techników broniących kolosalne ataki hakerskie, ani z tego że w lol'a grają miliardy graczy z całego świata. Myślicie że taka maszyna kosztuje 30zł jak przykładowy serwer do Counter Strike, Minecraft - gdzie utrzyma 10-15 osób? Myslicie że pełno jest takich hostingów dysponując taką maszyną? Daje do myślenia.. co?

Z moich śledzeń w internecie, doczytałem iż zakupienie wszystkich skórek oraz postaci za Riot Points wyniosło nas by około 6984zł nieźle jak na darmową grę.

Oraz, dowiedziałem się że riot posiada jednych z najlepszych techników zajmującymi się głównie projektancją techniczną na świecie! Nie mam pojęcia czy to pamiętacie, ale był czas związany z sławnym streamerem PhantomL0rd'[em] gdzie grupa hakerska DerpTr**ling oglądając jego streama, zaczła rozwalać wszystkie serwery w jakie grał, w celu ujawnienia sie w pozie "Mega hakerzy - Macie sie nas bać!" zaatakowali: Lola, Origin, Steam, Eune, (i mniej sławne gry)

Sprawa się nagłośniła, ataki te były tak mocne iż, właściciel Origin, płacił hakera żeby przestali atakować. RIOT od razu po atakach hakerskich zaczło działać błyskawicznie efekty były powalające gdyż lol wstał na nogi po zaledwie 5minutach, a pozostałe serwery walcząc z wirusem (gdzie informowali! [sprawdzone]) na własnych forach) nie dawali rady i nie wiedzieli w czym problem.

Doceńcie Riot, oni nie mają nas w d*pie, to my ich mamy w d*pie, osądzając ich że nie zajmują się graczami.. A czy tak naprawde się zajmują?! Proste stwierdzenie, jedni czekają na odpowiedzi dot. emaila od riotu, drudzy od trybunały w celu wynagrodzenia IP jak im przystaje (zaległe np), no to pomyślcie ile oni muszą mieć tych powiadomień? niektórzy YouTube'rzy posiadających 200tysięcy subskrypcji - nie są wstanie odpowiedzieć na prywatne wiadomości itd. Dobra.. możecie mi powiedzieć że on jest sam (youtuber) a pracowników jest 910481204812084 i jeeszcze więcej. Nie zdajecie sobie sprawy ile to roboty jest.. naprawde..

MOJE ZDANIE

Oczywiście, iż uważam że riot nam nigdy nie wypłaci żadnych

RP w celu rekompesaty że lagi są, były, itd, itd....

lecz pamiętajcie że riot nie da nam nic za darmo skoro

to problemy nie są z ich winy, jeśli technik źle zaprojektował

plik odpowiadający za poprawne uruchomienie launchera -

wtedy TAK!, jak najbardziej i o tym nie muszę pisać bo było

pare sytuacji gdzie riot przyznał się do własnego błedu i

wynagrodził graczy skrzyniami, czasami PZ'tami, itp.

Wiec napisze jeszcze raz, zaoszczędźmy czas ich -

zaoszczędzajmy czas nas - podziwiajmy Riot za to że

wytrzymuje te spamy a napewmo są ogromne, myśle

że spotkaliście kiedyś przyzwoitego nooba w tej grze,

dobrze wiecie o co mi chodzi, wiec taki TYP. jest w stanie

napisać do riotu coś naprawde głupiego, czego nie napisze.

Ty masz riot w dupie? Ciesz się że Riot nas nie ma w dupie.

Dziękuj im za to, że jest coś takiego jak lol, możesz miło spędzać

czas w wolnej chwili, nie tylko sam a nawet wraz ze znajomymi.

LEAGUE OF LEGENDS

STOP FLAMER

GOOD LUCK

IN SOLO Q

Opublikowano

Nie powinniście tak narzekać. Zarobili dużo ale pomyślcie o tym ile mają klientów i jak wielką obsługę, której muszą płacić.

Maszyny też nie są darmowe tak samo siedziba wszystkie opłaty etc.

Czasami są lagi ale od czasu kiedy gram tj. koniec sezonu 2 gdy wbiłem 30 były może z 4 przypadki gdy miałem jakieś lagi.

Może to fart, że nie trafiam na takie dni może gram zbyt mało a na pewno mniej niż kiedyś ale to bez znaczenia bo i tak ich pracę oceniam na 9.5/10 w porównaniu do innych gier.

+ League Of Legends.          + San Andreas Multi Player.         + Tibia.                    + Nfs World.

+ Counter - Strike.              + Metin 2.                                   + Mine Craft.           + L4D2 Multiplayer .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...