Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

JAK ZMIENIĆ Edytować ATAKI MOBÓW?

dawid1989p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich tak jak w temacie szukam nazwy pliku w którym można edytować ataki skile mobów po stronie KLIENTA.

Chodzi o to że gram na pewnym serwie w metka i są takie moby że biją skilami i odpychają i chcę to zmienić nie chcę żadnych haków.

PISZCIE TU LUB NA PW

Opublikowano

w pliku z potworami możesz zmienić ich atak wystarczy plik .msa odpowiedzialny za atak [w tym przypadku był to normal_attack.msa, a w przypadku innych może być to 20.msa]przekopiować np. od dzikiego psa, bądź dzikusa z m2 i wkleić do zbugowanego moba zmieniając potem w tym pliku .msa ścieżke do animacji ataku na tą, która jest w danym mobie wgrana

Opublikowano

no rozpakowałem ten plik z mobami wszystko co chciałem pozmieniałem ale się nie da spakować bo wyskakuje jakiś błąd podczas wypakowywania ale klikam kontynuuj i jak wchodzę w file archiver 2.3 klikam na plik mobs.xml to mi pojawia mi się takie coś

https://imageshack.com/i/0ernqup

Pewnie nie dodałeś wpisów do packera, spróbuj spakować eter nexusem.

1390305976-U336505.png

Opublikowano

Jak wejdę w stray_dog to mam takie pliki do edytowania https://imageshack.com/i/1xo3o0p nie mam tam pliku  normal atak.msa do edytowania.

A te moby co mnie odpychają to nie wiem czy bija skilami czy normalnie bo one tak po prostu odpychają a nie widać ich wszystkich ataków.

Ale w pliku NPCLIST jego nazwa jest firegolem_soldier firegolem_magician firegolem_general  bo ogólnie to są trzy moby tylko nie wiem czemu

nie ma jego nazwy w tym pliku MOBS.eix bo na tym serwie tak się nazywa ten plik. W grze nad tymi mobami też nazwa moba nie wyświetla się nad mobem.

A wiem z kąt się nazywa ten mob firegolem bo w npclist podmieniłem go za dzikiego psa i to zadziałało w grze była zmieniona tekstura  na dzikiego psa zamiast firegolem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...