Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z hamachi

apples

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam serwer do minecraft na hamachi i jak znajomy próbuje się połączyć wyskakuje mu taki błąd jak na ss. mam wyłączonego firewall a anty wirusa nie mam. a najdziwniejsze jest to że wczoraj z nim grałem a dziś już on nie może wejść. i inny znajomy również. robiłem reinstal hamachi i nic.

post-1094340-0-11927000-1390482608_thumb.png

1390144171-U592769.png

Opublikowano

mamy tę samą wersję minecrafta. czyli 1.7.4

obstawiam że coś blokuje pingowanie. bo jak chciałem sprawdzić ping to wywalało błędy.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Uninstall hamachi i sprawdz czy dobre ip wpisales w properties czy cos tam...

Albo najlepiej usun i odnowa zrob i odinstaluj tez hamachi to zmien ip serwa i moze pomoze...

Mozliwe ze jest gdzies blad w plikach i to ci wyskakuje. Ja tak mialem na hoscie...

Opublikowano

moze cos w tym czasie zepsules.Wiesz co radze wgraj craftbukita a nie to zwykle hamachi.

sciagnij 1.7.2 z bukkit .pl do tego plik wsadowy wlacz i wpisz w properties ip z hamachi.Wtedy bedzie o wiele lepiej i bedziesz mogl plugi wgrac bo w minecraft.net nie mozesz.To bedzie o wiele pewniejsze.

ps.przed tym co napisalem zrob jeszcze inny sposob zrobnowa siec hamachi i usun stara a do nowej niech kolega dolaczy.Jak to nie dziala zrob co wyzej napisalem

Opublikowano

Nie. Ten serwer tak jak by działał kiedy mu się podoba. Nie wiem czego to wina. Mamy wszyscy win 8.1. Moze jest jakiś lepszy programik niż hamachi do zrobienia serwera bez premium?

Up

Jak dałem crafthukkit i zmieniłem ustawiania online mode na false to się nie zapisywało tylko to. Zawsze bylo na true.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

moze masz zle wpisane ip ? po = musi byc spacja

moze pobierz paczke pluginow gotowa od kogos i tam bedziesz mial craftbukit i pliki napewno dobre

cos mi jeszcze przyszlo do glowy moze zmniejsz ram?otworz plik wsadowy notatnik o tam bedzie np 1000M zmniejsz to . Ile ramu na kompie masz?

Opublikowano

Serwer przez "hamachi" to jedne wielkie G.

Najlepiej na dobry początek zrobić serwer bukkit, wgrać i skonfigurować pluginy, zrobić reklamę i wykupić hosting.

Ja tak zrobie, aktualnie jestem w trakcie spolszczania pluginów.

Także, hamachi to wielkie G - jak już mówiłem.

Opublikowano

Mam ten sam problemik, ostatnio pograłem chwile z kolegą i jak włączyłem serwer ponownie to już nie mógł się na niego dostać.

Jest to serwer z minecraft net. i równiez postawiony na hamahi. Coś jest nie tak.

Opublikowano

hm.. powiem nie mecz sie 3 sloty zakup sb na hoscie za jakies 5 lub 4 zl i bedziesz mial wszystko ogar bez lagow .A na hamachi i darmowym bukicie beda lagi.

chyba ze zrob serw na routerze.Duzo roboty z tym...Wiec wybieraj a 4zl to nie majatek

hostingi enderchest,cubehost,csrv wybieraj lub poszukaj bardziej korzystniejszych :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...