Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PlayStation 4 kupno pare pytan :)

Torsay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witom, mam do was pare pytan na temat konsoli PS 4 .

1.Czy wydajność konsoli jest dobra ? chcę po prostu grać bez lagów i nie martwić się, że za jakiś czas np. Battlefield 5 mi nie pójdzie czy coś.

2.Chcę tą konsole kupić w firmowym sklepie sony "Sony Centre" no i mam pytanie, bo ogólnie podobno kosztuje tam 1 800 zł +/-

I wie ktoś może jak wygląda tam sprawa z ratami ile rat i ile kasy co miesiąc.

3.Czy opłaca się kupić teraz konsole (TAK WIEM, ZE NIE MA TERAZ NA NIA GIER) Chce tez ja kupic, bo nie widze jak co jakis czas mam zmieniac czesci w komputerze.

Opublikowano

Taniej jest wymieniać sprzęt w kompie niż kupować gry na konsolę.

Konsola jest słaba jednak gry będą musiały się do niej dostosować.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

1. To jest konsola, nie musisz się martwić czy jakaś gra będzie Ci działać, po kilku latach gry będę wyglądać gorzej niż te na komputery ale to norma, przykładem niech będzie taki BF4 na PS3, który w porównaniu do wersji na PC czy nową generacje konsol wygląda okropnie.

2. Konsola kosztuje 1799zł, nie mam pojęcia jak wygląda sprawa z kupnem na raty.

3. Opłaca się, już są gry w które warto pograć a w najbliższych miesiącach między innymi wychodzi nowy inFamous czy Metal Gear Solid: Ground Zeroes

819531478353821175209.gif

Opublikowano

1. To jest konsola, nie musisz się martwić czy jakaś gra będzie Ci działać, po kilku latach gry będę wyglądać gorzej niż te na komputery ale to norma, przykładem niech będzie taki BF4 na PS3, który w porównaniu do wersji na PC czy nową generacje konsol wygląda okropnie.

2. Konsola kosztuje 1799zł, nie mam pojęcia jak wygląda sprawa z kupnem na raty.

3. Opłaca się, już są gry w które warto pograć a w najbliższych miesiącach między innymi wychodzi nowy inFamous czy Metal Gear Solid: Ground Zeroes

Gry już teraz działają przy niższym framerate, jeden z tytułów podałem wyżej. Dlaczego ? Bo są za słabe, jak by zmienili config na 60, to zobaczyłbyś spadki.

Jak ktoś jest fanem konsol, to wtedy zakup jest opłacalny, ale kupować zamiast PC ? No nie wiem.

Opublikowano

PRZESTAŃCIE Z TYM GŁUPIM PRZESĄDEM!!! KUPOWANIE GIER NA KONSOLĘ JEST DROŻSZE NIŻ MODERNIZACJA KOMPA.

Gry są o ok. 100zł droższe, więc kupując min. jedną grę w miesiącu (A to minimum dla gracza, bo nowe tytuły wychodzą szybciej). Tracisz 1200zł miesięcznie. Za tyle możesz spokojnie modernizować komputer co roku pod nowsze gry. A grafika wygląda o wiele lepiej.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

PRZESTAŃCIE Z TYM GŁUPIM PRZESĄDEM!!! KUPOWANIE GIER NA KONSOLĘ JEST DROŻSZE NIŻ MODERNIZACJA KOMPA.

Gry są o ok. 100zł droższe, więc kupując min. jedną grę w miesiącu (A to minimum dla gracza, bo nowe tytuły wychodzą szybciej). Tracisz 1200zł miesięcznie. Za tyle możesz spokojnie modernizować komputer co roku pod nowsze gry. A grafika wygląda o wiele lepiej.

Skoro User chce kupić konsole po chuja wpierdalasz się w temat z tym PC? Chce kupić znaczy że go stać i żaden FanBoy blaszanego PC tego nie zmieni.

Konsola to konsola PC to PC.

Nie ma ,aż tylu interesujących tytułów żeby kupować grę co miesiąc.

Tacy jak Ty powinni mieć zakaz wstępu do działu konsolę bo macie klapki na oczy i widzicie Tylko te Swoje śmieszne komputery.

Opublikowano

Skoro User chce kupić konsole po chuja wpierdalasz się w temat z tym PC? Chce kupić znaczy że go stać i żaden FanBoy blaszanego PC tego nie zmieni.

Konsola to konsola PC to PC.

Nie ma ,aż tylu interesujących tytułów żeby kupować grę co miesiąc.

Tacy jak Ty powinni mieć zakaz wstępu do działu konsolę bo macie klapki na oczy i widzicie Tylko te Swoje śmieszne komputery.

Teraz odejdź od komputera i wszystko, co chciałeś na nim zrobić załatw na "tych Swoich śmiesznych konsolach".

Prawda taka, że aktualnie to lekki fail biorąc pod uwagę wychodzące next-geny w 30FPS'ach.

Opublikowano

Ja chcę mieć konsolę tylko do gier :D to warto kupować teraz ? chodzi mi ogólnie czy gry ładnie wyglądają i chodzą.

Wyglądają? Nie Chodzą? W 30 fps. Warto? Nie

Ceny gier za duże, słaba grafika i niska płynność.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

A Ty jakim jesteś graczem? Ile wydałeś w minionym roku na gry? Ja jako wielki fan gdybym nie miał pieniędzy na gry to spokojnie mógłbym jechać na samej subskrypcji PS+. I jakie 1200zł? Zapłaciłem 200zł na rok i te Twoje 1200zł to ja jestem na plus.

Dodatkowo te, które nie są na filmie.

• DmC Devil May Cry
  • Borderlands 2
  • Soul Sacrifice
  • BlazBlue Continuum Shift Extend
  • Don’t Starve

Chłopak pyta się o cenę konsoli a dostaje odpowiedź, że lepiej kupić nowy komputer. Mógłbym długo pisać o zaletach konsol oraz o tym co sądzę o tych postach, które nie wnoszą nic sensownego do tematu ale to raczej nie ma już sensu. Koleżka dostał odpowiedzi na to co go interesowało. Również w pełni popieram odpowiedź tripipi oraz Glinka.

Ja chcę mieć konsolę tylko do gier :D to warto kupować teraz ? chodzi mi ogólnie czy gry ładnie wyglądają i chodzą.

Oczywiście, że się opłaca. Nie zastanawiaj się i kupuj. Już od przyszłego miesiąca będą bardzo ciekawe premiery i nie zapomnij wykupić plusa ;).

Opublikowano

A Ty jakim jesteś graczem? Ile wydałeś w minionym roku na gry? Ja jako wielki fan gdybym nie miał pieniędzy na gry to spokojnie mógłbym jechać na samej subskrypcji PS+. I jakie 1200zł? Zapłaciłem 200zł na rok i te Twoje 1200zł to ja jestem na plus.

Dodatkowo te, które nie są na filmie.

• DmC Devil May Cry
  • Borderlands 2
  • Soul Sacrifice
  • BlazBlue Continuum Shift Extend
  • Don’t Starve

Chłopak pyta się o cenę konsoli a dostaje odpowiedź, że lepiej kupić nowy komputer. Mógłbym długo pisać o zaletach konsol oraz o tym co sądzę o tych postach, które nie wnoszą nic sensownego do tematu ale to raczej nie ma już sensu. Koleżka dostał odpowiedzi na to co go interesowało. Również w pełni popieram odpowiedź tripipi oraz Glinka.

Zazwyczaj gracze kupują grę min. raz w miesiącu. Przecież chociaż raz na miesiąc spokojnie wychodzi nawet parę dobrych gier i płacisz dwa razy więcej.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Prawdziwi konsolowi gracze kupują PS+ i mają kilka gier miesięcznie z oceną wyższą niż 70 na metacritic.

Opublikowano

1.Oczywiście że tak lecz zdarzają sie bugi (nowa konsola + nowy system lecz to ulegnie niedługo zmianie) 2.To możesz ustalać z firmą :) . 3.NIe zbyt :) poczekać lepiej do kwietnia i kupić za np 1.600 zł albo coś :)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Gry po 250zł, jak na razie tych gier jest mało i na twoim miejscu bym się wstrzymywał, napisałeś że bierzesz na raty czyli raz w miesiącu nie dosyć że będziesz musiał dać te 120zł za konsole to jeszcze 200 za grę, sam miałem to kupić ale zdecydowałem się na PS3 za 600zł bo teraz po wyjściu tego ps 4 gry są od 20zł-100zł, Dead Space 3 za 30zł, Sleeping dogs za 20zł... Dla mnie ps4 jest za młoda, oczywiście grałem w nowego killzona i jestem pod wrażeniem ale jak na razie nie widzę sensu, poza tym gry będą wychodzić długi czas na konsole ps3/x360, a to ps4 różni się jedynie grafiką i (ponoć) wydajnością, ale ja grając na ps4 zauważałem czasami ścięcia no i fpsy to nie jest jakaś świetna rzecz.

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...