Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaka różnica między EU Nordic, a EU Nordic & East, a West

piotr111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na eaście na pewno gra więcej Polaków, niż na weście.

Ogólnie niektórzy mówią, że na weście jest większy poziom, ale jest to totalna bzdura. Jedynie na wyższych dywizjach (diamond+) można spotkać 'sławnych' streamerów.

Także jeśli chcesz grać ze swoimi rodakami, zacznij gre na easćie.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Na euwest mniej trolli i wieksza kultura, na east wiecej polakow ale stanilniejsze serwery. opisalbym to lepiej ale pisze z telefonu

|1361622928-U485574.pngMembers Styczeń 2014|

Opublikowano

East - pełno tzw. polaczków, rusków i tego typu ścierwa.

West - jest tu lepszy poziom, gra więcej gwiazd LoL'a, więcej ang. i mniej polaków.

Jan miodek przejmuję mpcforum.

Opublikowano

West - jest tu lepszy poziom, gra więcej gwiazd LoL'a, więcej ang. i mniej polaków.

Chyba już nie ma rusków bo przecież mają oddzielny serwer.

Co do tematu to:

Na Weście praktycznie to samo co na nordicu i eascie może większa kultura i mniej polaków, ale większy poziom gry możesz zauważyć w Platyna+

Ja bym na twoim miejscu grał na Eascie bo lepiej grać z polakami jeśli jest się polakiem (wtf?:D)

ZIELONO MI O_o

Opublikowano

Są dwa serwery Europejskie nie wliczając ruskiego oczywiście. Jest EU Nordic & Easy i EU West. Nie ma EU Nordic oddzielnego serwera. Chyba ci się pomyliło :D.

Na EUNE lepiej bo z kolegami możesz se zagrać itd.

Opublikowano

Nie ma różnic poza jedną.

Na EU West grają tacy ludzie:

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

co to za roznica ktory server ludzie ogarnijcie sie wszedzie jest tak samo tylko sobie wmawiacie jakies pierdoly ze na west graja ludzie ze streamow czy chuj wi co jak tak czytam te wasze posty to mi sie smiac chce elo

Opublikowano

polaczki to może i są ale u ciebie w bronzie,a ruski maja oddzielny server.

różnica jest znikoms,bo servery poziomem się nie różnią.

dsa

Opublikowano

Ludzie na weście nie ma większego poziomu gram na obu i mogę wyrazić opinię

Na west spotkasz mnie Polaków ale za to tyle samo jest noobów jak na EUN - zdarza się

W plat - diamond można spotkać streamerów i tyle ^^

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Nie ma różnic poza jedną.

Na EU West grają tacy ludzie:

Aha, gram na EUNE. Sherlock big fail.

polaczki to może i są ale u ciebie w bronzie,a ruski maja oddzielny server.

różnica jest znikoms,bo servery poziomem się nie różnią.

Koleś, skoro tak piszesz, to niby co ty masz w tych teamach? Angliki nie lubią polaków i idą grać na weście...

Opublikowano

"angliki" (o i masz na myśli mieszkańców Wielkiej Brytani bo nie jestem pewny) grają na west bo tam mają bliżej... Do tego na west droższe rp więcej lagów a placzków tyle samo. Nie myśl że jesteś pierwszym Polakiem którym to wymyślił ;p

Opublikowano

polaczki myślące że są dobre spierdalają na westa zaniżając poziom, poza tym, podobno wyższy poziom jest na east.

ale jak zaczynasz grę to graj na east, bo jak np. twoi koledzy będą też grać, to zaczniesz żałować że nie jesteście na tym samym serwerze.

Opublikowano

Żadna.. JEdynie co to spotkasz sławnych graczy na West, a z tym poziomem to gówno prawda.. Jedynie na eascie masz duzo polaczkow, wbijasz już nawet golda 2 co nie jest żadnym wyczynem i polaka nie spotkasz prawie nigdy.. W dodatku RP tańsze na EUNE :D

4zzt3n.png

Opublikowano

Typowa wypowiedź eastowego brąza..

Szlak mnie trafia jak słyszę, że na wescie większy poziom (nie mówię tu oczywiście o d1+).

Załóżmy, że grasz na eascie, przeniesiesz się na westa to twój skill wzrośnie, bo grasz na takim serverze?

Opublikowano

Na eaście na pewno gra więcej Polaków, niż na weście.

Ogólnie niektórzy mówią, że na weście jest większy poziom, ale jest to totalna bzdura. Jedynie na wyższych dywizjach (diamond+) można spotkać 'sławnych' streamerów.

Także jeśli chcesz grać ze swoimi rodakami, zacznij gre na easćie.

Gracze z platyny na weście a gracze z nordica z platyny to inna bajka.

Są dwa serwery Europejskie nie wliczając ruskiego oczywiście. Jest EU Nordic & Easy i EU West. Nie ma EU Nordic oddzielnego serwera. Chyba ci się pomyliło :D.

Na EUNE lepiej bo z kolegami możesz se zagrać itd.

To na weście pograć nie może z kolegami?

Typowa wypowiedź eastowego brąza..

Szlak mnie trafia jak słyszę, że na wescie większy poziom (nie mówię tu oczywiście o d1+).

Załóżmy, że grasz na eascie, przeniesiesz się na westa to twój skill wzrośnie, bo grasz na takim serverze?

Czyli, że na d1+ jest różnica? Bo nie zrozumiałem.

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Opublikowano

Nie. Wzrośnie tylko poziom gry. Z przykładu: tak, jestem w niskiej lidze na eascie. Robię na wescie drugie konto. Wbijam jakiś level i patrzę - 20 levele grają jak tamte silvery, brązy i goldy. Stąd moje wnioski.

Opublikowano

To na weście pograć nie może z kolegami?

Czyli, że na d1+ jest różnica? Bo nie zrozumiałem.

Tak, bo jest szansa spotkać "pro" gamerów, grających np, w lcs i normalne jest to, że są poziomem wyżej niż przeciętny gracz d1 na eascie.

Opublikowano

Na obu serwerach poziom jest taki sam - chujowy.

Dostrzegam tylko dwie różnice pomiędzy tymi serwerami:

• Inne ilości ludzi danych narodowości.
  • Riot ma westa troszkę bardziej w dupie.
Opublikowano

Tak, bo jest szansa spotkać "pro" gamerów, grających np, w lcs i normalne jest to, że są poziomem wyżej niż przeciętny gracz d1 na eascie.

No nie powiedziałbym, że streamer jest lepszy od przeciętnego gracza na eaście, to tak jakby powiedzieć, że przeciętny gracz na weście jest gorszy od streamera na eaście, co jest totalną bzdurą. Gram z ludźmi d1/challanger w tym momencie i naprawdę, wykazują się ogromnymi umiejętnościami, czymś, co również można zauważyć na serwerze zachodnim. Jeżeli miałbym się przenosić na zachód tylko po to, by zagrać sobie gierke z jakimś ocelotem czy kimś ( zresztą grałem i to nie jedną ), to szczerze podziękuję. Z easta można się wybić tak samo jak z westa, jedyne co trzeba robić, to grać i się uczyć coraz to nowszych technik, by wyjść np. z grupy do lcsa - przykład? Dawny Moscow-Five, który na ten czas grał na eaście, a jednak wygrał IEM.

Na obu serwerach poziom jest taki sam - chujowy.

Dostrzegam tylko dwie różnice pomiędzy tymi serwerami:

• Inne ilości ludzi danych narodowości.
  • Riot ma westa troszkę bardziej w dupie.

Rzeczywiście, drewno 5 - diamenty 3 to poziom chujowy, ale wyżej bym nie powiedział.

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Opublikowano

East - koledzy, polacy

West - mniej polaków, streamerzy na diamond elo. Gowno prawda ze mniej trolu i wyższy poziom. Serwer jak każdy inny...

1375198444-U163133.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...