Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]VPSy i ogólnie server

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytania dotyczące VPSów i servera. W czasie zakupu VPSa na co muszę szczególnie zwrócić uwagę? Bo widzę, że ram jest mały jak za taką cenę ale myślę, że nie tędy droga :)

A może lepiej server dedykowany?

Moją pracę planuję na około 50 slotów ... server (prawdopodobnie) gildie.

Czy 50 slotów to za mało na VPSa i lepiej na m.in pukawce? (Ważna jest dla mnie cena i wydajność)

Bo myślę, że ze stworzeniem VPSa dał bym sobie radę ^_^

A wgl. jako gracz ty grałbyś na serverze minecraft gildie? Na pewno ogarnięty pełen wielu dodatków :) Bo nie wiem czy opłaca się tworzyć.

Opublikowano

Nie zagrałbym z prostego powodu: rzygam już tymi serwerami survivial i frakcje. Jak chcesz stawiać serwer to wymyśl coś czego do tej pory nie było. Nawet 20 slotów możesz postawić na VPSie, jeżeli ogarniasz linuxa i masz skrypt na item shop dla serwera to czemu nie?

Opublikowano

Nie zagrałbym z prostego powodu: rzygam już tymi serwerami survivial i frakcje. Jak chcesz stawiać serwer to wymyśl coś czego do tej pory nie było. Nawet 20 slotów możesz postawić na VPSie, jeżeli ogarniasz linuxa i masz skrypt na item shop dla serwera to czemu nie?

Popieram..

Teraz jest za dużo tych gówien albo są tak chuj*we jak brud albo wgl. nie działają.

Nikt nie potrafi zrobić dobrego serwera tego typu i nie myśl o tym.

Spróbuj coś pod 4 fun, bo teraz dużo jest serwerów mini-gry, freebuild albo hardcory i czasami się nawet szybko rozkręcają.

k4L2ZMS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...