Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

blue screen przy starcie systemu

vegeta95pl

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mój problem jest już w tytule. Szukałem podpowiedz jak to naprawić ale nic mi nie pomogło. Dysk twardy napewno sprawny tak samo ramy. Nie wiem może zasilacz albo płyta główna

Prosze o szybką pomoc

b1265302b780b0258a9bb8939adc6ecf.JPG

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam wyciągałem baterie żeby zresetować biosa. Zaraz sprawdzę.

@Edit

Dysk jest IDE jeśli dobrze zrozumiałem a nic do zmiany tego nie widziałem w biosie

Opublikowano

windows XP Proffesiona SP3

Procesor: AMD Athlon™ II X3 455 Processor

Płyta Główna: gygabyte m68m-s2p

Pamięć RAM: DDR2 2 gb

Dysk Twardy: Seagate ST3160212A ATA

Karta Graficzna: Zintegrowana

Nagrywarka: LG SATA

Zasilacz: logic-400w

Kodu błędu nie podam bo blue screen pojawia się na ułamek sekundy. U kumpla z mojego dysku system normalnie się odpalał

Opublikowano

Miałem laptopa do zrobienia i musiałem zrobić to przez USB ściąłem jakieś 2 programy i zaczął strasznie wolno chodzić. Wpadłem na pomysł żeby wyczyścić cały dyski programem kill disk czy coś takiego. I po wyczyszczenie wyskakiwało "disk boot failure insert system disk and press enter". Wtedy wyciąłem baterie. Poszedłem do kolegi tam podłączył do swojego kompa zainstalował system. Było ok. północy więc wróciłem do domu i ten blue screen i restarty.

Opublikowano

Pierwsze co mi przychodzi do głowy to wyczerpana bateryjka w BIOSie. Możliwe że BIOS się zresetował i włączył AHCI którego Windows XP nie rozpoznaje. Sprawdź czy masz możliwość wyłączenia AHCI w Twoim BIOSie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...