Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nojs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

r5hRH.jpg

Witam, jako że nie ma żadnych nowych poradników do Kayle chciałbym zaprezentować Kayle "stworzoną" prze Overpow'a midlaner'a Team'u ROCCAT (Kiedyś Miałem Team), polskiego teamu który wszedł do lcs'ów i radzi sobie świetnie.

Na początek chciałbym pokazać dwie gry dzięki którym KMT dostało się do LCS'ów (3 nie potrzeba bo zbanowali Kayle)

Walczyli przeciwko NiP, który był faworytem, ale KMT pokazało na co ich stać, a głównie Overpow.

Pierwsza gra:

Druga gra:

Dodatkowo świetny double kill 1 vs 2:

Summoner Spells:

Bez_tytu_u.png

Skill order:

skille.png

Proste, na Kayle staramy się zadać jak największy damage więc najlepsze do tego jest nasze Q.

Zaczynamy z E tylko dlatego żeby pomóc junglerowi i do trzymania przeciwnika na dystans.

Runy:

runy.png

Standard armor i magic resist. Na Kayle Hybrydowa penetracja jest świetna, jeśli nie jesteśmy na tyle bogaci można kupić magiczną penetrację.

Attack Speed do płynniejszego last hitowania i lepszych trade'ów.

1.3% Crit chance to tylko na szczęśliwy traf, niewiele nam to odejmuje a bardzo fajnie gdy akurat trafi nam się ten kryt.

Masterki:

masteries.png

Hybryda, lepsze last hity i dużo lepsze trade'y. 3 punkty w mana regen można zastąpić na movement speed jeśli jesteśmy nastawieni na push i roam.

Build:

Start:

1056.png + 2003.png + 2003.png

Najlepszy start. większy dmg, mana regen i hp.

Core:

3020.png + 3115.png + 3100.png

Overpow w obu grasz rushował buty, pewnie dlatego że lubi mobilność. Bardzo dobre rozwiązanie. A poza tym sorce zawsze są lepsze od zerków.

Nashor, absolutnie "must have" na Kayle, większy attack speed, fajne AP, 20% cdr no i pasywa: 15 (+ 15% AP) bonusowy magic damage do auto ataków.

Lich bane, co tu dużo pisać, ogromny burst, jeśli podłapiemy trochę feeda można przeciwnego carry ściągnąć na 2 strzały.

Reszta:

3135.png + 3089.png + 3128.png

Void Staff, największy skok w damage'u, nawet Rabadon nie da nam tak dużo dmg (no chyba że przeciwnicy to ziemniaki i nie składają mresów).

Potem Rabadon... na każdym magu.

Dfg, ściąganie nawet tanków w sekundę.

Jeśli chodzi o Zhonya's, to nie potrzebujemy jej, nasz ult jest lepszy, mamy go częściej, a do tego raczej się o nim nie zapomni.

To jest mag Kayle nie hybryda więc nie piszcie: "gdzie gunblade" "gdzie guinsoo", btw. guinsoo jest po prostu chujowe i nie na Kayle, tylko jako item.

Kontry nie wiem czy są tu potrzebne bo to tylko kwestia gry. Tak jak na przykładzie gdzie ludzie pickują Teemo na Dariusa i przegrywają. Żeby kontrować trzeba wiedzieć jak działa ta kontra. A jeśli się po prostu umie grać kontry nie istnieją. A jeśli chcecie kontry: 

http://www.lolcounter.com/

.

To chyba tyle, dziękuję za przeczytanie itd.[/font][/center]

Opublikowano

Ogladalem wszystkie gry wchodzace do Lcs, ale Akcja Overp0w 1vs2 oraz Quadra Shyv najbardziej mi sie podobala :)

Poradnik moze byc, dla "ziemniorow" W wyzszych dywizjach raczej nie potrzebny.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Poradnik całkiem fajny lecz jeśli zmiany z PBE wejdą w życie to po następnym patchu kayle na midzie przestanie być grywalna :(

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Te runy to gunwo. Na Kayle dużo lepsze są standardówki APC. Z masterkami podobnie.

"Opis gry", jak w większości MPCowatych tutków, składa się z gunwianych "rad", oczywistych dla graczy. Exemplum: ja z pewnością kurwa nie wiem, że

Farmimy.

ani tym kurwa bardziej, że

Bijemy dużo dmg
Opublikowano

Poradnik bd ;) Chciałem własnie zacząc gre Kayle i ten poradnik jak najbardziej mi sie przyda ;)

1390758008-U305854.png graphic.png

Pasjonat
Opublikowano

wow such good build very damage wow many kills

1390681141-U15040.jpg

Przetestowałem sobie tego builda ;d, kayle jest strasznie mocna.

USZANOWANKO DLA OVERPOWA <3

.

Opublikowano

Te runy to gunwo. Na Kayle dużo lepsze są standardówki APC. Z masterkami podobnie.

"Opis gry", jak w większości MPCowatych tutków, składa się z gunwianych "rad", oczywistych dla graczy. Exemplum: ja z pewnością kurwa nie wiem, że

No tak to w końcu ty wszedłeś do LCS wygrywając gry Kayle z takimi runami więc się znasz. Przepraszam...

dodaj zhyonie do sytuacyjnych, reszta ok build jak najbardziej

Napisałem coś o tej Zhonyi. Patrz uważnie.

można by powiedzieć że przekopiowany mój stary tut

http://www.mpcforum.pl/topic/935242-tut-kayle-ap/?hl=%2Bkayle#entry7746252

Inne runy, inne masterki, inny build. Rzeczywiście przekopiowanie. A poza tym w tym twoim "tut'cie" praktycznie nic nie ma. Masterki 21/0/9 super i każdy wie jakie co dokładnie. Te runy też super opisane.

Opublikowano

Dokladnie. Masz piwo. Zbedne pierdolenie o rzeczach oczywistych. Ale wiecej sie nie spodziewam, bo jak mozna dawac rady typu "w mid game robimy smoka, raczej nikt nam nie przeszkodzi" no kurwa ludzie, pomyslec tak trudno przed napisaniem jakiejs debilnej "porady"? A pozniej wyskoczy ci taka kayle w teamie ktora mysli ze kozak zsoluje smoka i kurwa 1/10, wydupcaj z tym scierwem- poradnikiem.
Opublikowano

Dokladnie. Masz piwo. Zbedne pierdolenie o rzeczach oczywistych. Ale wiecej sie nie spodziewam, bo jak mozna dawac rady typu "w mid game robimy smoka, raczej nikt nam nie przeszkodzi" no kurwa ludzie, pomyslec tak trudno przed napisaniem jakiejs debilnej "porady"? A pozniej wyskoczy ci taka kayle w teamie ktora mysli ze kozak zsoluje smoka i kurwa 1/10, wydupcaj z tym scierwem- poradnikiem.

Człowieku ty myślisz? Tu nie chodzi żeby samemu robić smoka.

Opublikowano

Człowieku ty myślisz? Tu nie chodzi żeby samemu robić smoka.

Poradnik dobry a co do kolegi

@Latadefak

to nie gorączkuj się tak.

Opublikowano

wow such good build very damage wow many kills

1390681141-U15040.jpg

Przetestowałem sobie tego builda ;d, kayle jest strasznie mocna.

USZANOWANKO DLA OVERPOWA <3

Ludzie, ale wy w szoku jesteście...

STWORZONE PRZEZ OVERPOWA xD Hahahah xD

Nie wiem ile takim buildem się gra? Rok? Zresztą, przed waszym Overpowem dużo ludzi grało tym buildem na turniejach xD

Chyba bodajże nawet na battle of atlanntic Alex Ich grał tym Kayle buildem, nie zmienia to faktu że tym buildem się ciągle gra.. nie wiem co odkryliście i jeszcze Przywłaszczacie to OVERPOWOWI xD, BO ZAGRAŁ NORMALNYM BUILDEM

@edit

MOŻE TAK

http://www.lolking.net/guides/83370

Guide, który z buildem prawie w ogóle się nie zmienił jest od stycznia 2013 roku.

Widocznie jesteście "zieloni" abo co innego jeśli pierwszy raz widziecie taki build. Jak się gra Kayle to (praktycznie) zawsze tak się idzie...

Dziękuje i pozdrwiam.

Opublikowano

Co do runek... Na crit chance wystarcza 1 znak, szkoda 1,4 armora z Seala w zamian za 0,4% szans na kryta.
Nie ma różnicy w częstotliwości wchodzenia :) A bywa, że w wymianie wejdzie. Zawsze mam beke, jak na jakimś malzaharze mi wejdzie kryt xD

Opublikowano

Nie wiem ile takim buildem się gra? Rok? Zresztą, przed waszym Overpowem dużo ludzi grało tym buildem na turniejach xD

Chyba bodajże nawet na battle of atlanntic Alex Ich grał tym Kayle buildem, nie zmienia to faktu że tym buildem się ciągle gra.. nie wiem co odkryliście i jeszcze Przywłaszczacie to OVERPOWOWI xD, BO ZAGRAŁ NORMALNYM BUILDEM

@edit

MOŻE TAK

Guide, który z buildem prawie w ogóle się nie zmienił jest od stycznia 2013 roku.

Widocznie jesteście "zieloni" abo co innego jeśli pierwszy raz widziecie taki build. Jak się gra Kayle to (praktycznie) zawsze tak się idzie...

Dziękuje i pozdrwiam.

Alex Ich budował Spirit Visage i tego typu defensywne itemy. A to nie build stworzył Overpow tylko masterki, runy, build po części też.

Co do runek... Na crit chance wystarcza 1 znak, szkoda 1,4 armora z Seala w zamian za 0,4% szans na kryta. 

Nie ma różnicy w częstotliwości wchodzenia :) A bywa, że w wymianie wejdzie. Zawsze mam beke, jak na jakimś malzaharze mi wejdzie kryt xD

Właściwie ten Seal trochę daje, a na Kayle jest dobry bo bijemy bardzo dużo auto ataków.

Opublikowano

Alex Ich budował Spirit Visage i tego typu defensywne itemy. A to nie build stworzył Overpow tylko masterki, runy, build po części też.

Właściwie ten Seal trochę daje, a na Kayle jest dobry bo bijemy bardzo dużo auto ataków.

Nie wiedziałem żeby Alex spirita build stworzył..

Z resztą, kto normalny nie umie zrobić MASTEREK? Przecież łatwo jest, i wiadomo w co na Kayle pakować w masterkach lol. Runy, kto co woli szczerze, ale build po CZĘŚCI TEŻ?

CO ON TAM NIE ZWYKŁEGO ZŁOŻYŁ? KAŻDY GRA TAKIM I WYŁĄCZNIE BUILDEM NA KAYLE OD DŁUŻSZEGO CZASU (MOŻE ROKU?)... OVERPOW SKŁADAŁ STANDARDOWE ITEMY.

Tutaj kolega podał dobry przykład:

http://www.mpcforum.pl/topic/935242-tut-kayle-ap/?hl=%2Bkayle#entry7746252

Wiadomo że to stary build i maska czy abyssal to sytuacyjne, a abyssal dostał wtedy nerfa i jeszcze kiedy to cżęsto z flachą się startowało.

Oczywiście chodzi mi o build, bo ja do teraz nie rozumiem, jakim wy buildem wcześniej graliście?

Już od bardzo bardzo dawna wiadomo że to mag, a Overpow nie wrzucił tam nic wyjątkowego, KAYLE jest mocna i tyle (ze standardowym buildem, w którym OVERPOW nic nie zmienił), masterki każdy wie jak robić, build wiadomy, co do maxowanie wiadomowe jest rozdawanie skilli a runy kto jakie woli.

Opublikowano

@edit

MOŻE TAK

Dziękuje i pozdrwiam.

Drugi porządny post w tym temacie. To jest zwykły build. Szkoda, że każdy hejtuje buildy bo tak nikt nie buduje a potem patrzą jak na LCS ktoś tak gra i mówią, że to build xxx. 

Dodatkowo złożył buty szybko w celu unikania skilli Orianny oraz łatwiejsze last-hity (może podejść i uciec szybko), a nie "lubi mobliność". Szkoda, że. die da się zrobić dobrego poradnika tutaj, bo bez szablonów jest nie przejrzysty :/

Opublikowano

Ludzie to jest poradnik tak jak on to zrobil, a wy reagujecie jakby to bylo niewiadmo co.

Opublikowano

Sam gram tym buildem, odkąd widziałem go u Overpowa. On go wymyślił, czy też nie. Ważne, że budując go w dobrej kolejności, można dużo zdziałać.

Tutorial ma według mnie niepotrzebne rady - "farmimy", "dużo bijemy".

343731479829004887779.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...