Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nawadnianie organizmu, co proponujecie, co pijecie? / Czy używacie cukru i soli?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja piję od ponad roku wyłącznie liściaste herbaty, zieloną i czerwoną, czasem jak dostanę gdzieś to i białą. Piję również hibiskusa.

Brzydzę się kawą. Brzydzę się również tanią herbatą, która śmierdzi plastikiem i gównem.

Wodę piję wyłącznie lekko-gazowaną. Lubię czasem wypić małą puszeczkę napojów typu pepsi, rzadko, ale staram się ostatnimi czasy je wyeliminować.

Ostatnio zainteresowałem się również yerbą.

DRUGA CZĘŚĆ TEMATU.

Nie słodzę niczego cukrem od prawie 3 lat.

Soli nie używam ŚWIADOMIE (gdzie wpierdolą to nie mam wpływu) gdzieś od ponad pół roku (może ciut dłużej),

generalnie nie odczuwam już dyskomfortu przy jajecznicy, ziemniakach czy czymkolwiek innym.

A wy?

Opublikowano

Ja niezdrowo :c Pepsi, coca cola, codziennie pod biurkiem leżą, i głównie to tylko to pije.

Opublikowano

Pepsi/cola/energetyki

Oczywiście herbata lub kawa zawsze około 2 łyżeczki

Umiarkowanie solę potrawy które tego wymagają :P

Chłopie wrzuć na luz w końcu na coś trzeba umrzeć :D

Liczę na +

18706.png

Opublikowano

Woda, czasami herbata (a jak już to 2 szklanki ) a słodzę od 2 do 4 kostek ( ok. 2-4 łyżeczki ), chociaż często w szkole mam niezdrowy napój :/

Opublikowano

Je se pije herbatkę taką normalnie w torebkach i nie słodzę od dawna, bo cukier jest nie zdrowy. Powiem tak - bez cukru da się żyć no, ale bez soli? Nie wyobrażam sobie jak można jeść nie solone ziemniaki.

Opublikowano

Zależy od wysiłku. Generalnie na codzień pijam herbatę liściastą (czarną z jedną płaską łyżeczką cukru), soki, woda mineralna.

Jeżeli trenuję, woda mineralna + 3000mg/l często z jodem. Dobrym własnej roboty izotonikiem jest właśnie woda mineralna o właściwym stężeniu minerałów wraz z cytryną oraz solą.

Opublikowano

Frytki, cola i gram w lola. Aktualnie dużo herbaty ze względu na stan zdrowia, jak jestem zdrowy to pijam sobie wode "alfred" ( taka okoliczna ) zieloną, 3 flaszki dziennie :D A cukru w tym więcej niż w pepsi.

21515.jpg

Opublikowano

A ja piję dobrowianke ngaz 1,5l, kubusia 900ml i pysio 900ml. Coli nie tykam, chyba, że już od święta albo np. na imprezie.

Opublikowano

Ja piję głównie Liptona, Nestea i rzeczy tego pokroju z braku czasu. Przed treningiem zdarzy mi się v-powera wypić, kawy nie lubię.

Słodzę sporo bo 2,5 łyżeczki, soli minimalnie tyle, żeby coś mdłe nie było.

Opublikowano

Interesujące...

Tak jak ten temat. W jakim celu go założyłeś?

/top

wszystko z cukrem, wszystko z solą i jest mi z tym dobrze. ;)

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

DRUGA CZĘŚĆ TEMATU.

Nie słodzę niczego cukrem od prawie 3 lat.

Soli nie używam ŚWIADOMIE (gdzie wpierdolą to nie mam wpływu) gdzieś od ponad pół roku (może ciut dłużej),

generalnie nie odczuwam już dyskomfortu przy jajecznicy, ziemniakach czy czymkolwiek innym.

+1

ja tez ograniczylem cukier i sol, trwa to juz ok rok.

moge powiedziec, ze wyostrzyl mi sie zmysl smaku i wechu, i troche apetyt

.

Opublikowano

Pepsi i energetyki ;c

Od czas udo czasu herbata z cytryną lub miętowa ;d

Używam cukier i sól :P

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Kurde czytam, czytam i gościowi się zmysłu wyostrzają. Chyba sam zrezygnuję może będę miał jakieś super moce :D Super czuły słuch, węch, smak i cała reszta fajnie by było.

Staram się pić do 3 litrów wody mineralnej dziennie z biedroki 5l za 1,50 zł :D Poza tym lubię do śniadania wypić herbatę czarną z 2/3 łyżeczkami cukru. Unikam napoi gazowanych i to chyba tyle ;)

Poza tym mam zamiar umrzeć szczęśliwie niczego nie żałując i pierdole takie ograniczanie się na każdym kroku. Odstawienie curków i soli, spoko dbacie o swoje ciała cieszę się ale nie można wpadać w obsesję na tym punkcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...