Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowa postac ~ wojownik ~ wysoki budzet!

TheCherry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Aktualnie gram łucznikiem, ale od dawna korci mnie granie wojownikiem. Oddalam kilka kart mojej siostrze, i chce sprzedac mojego wk i sina +10 oraz slabszy luk, bo oblecha u7+8 takze ma moja siostra. Z pozostslosci po luczniku bedzie ok. 50kk i chce za to kupic drugi komplet resow z B zebysmy z siostra nie musialy sie wymieniac. Co oprocz tego powinnam konkretnie kupic?Co najpierw a co potem? Mam na mysli od sp, poprzez eq, resy pojazd i krzaka, najlepiej takze mniej wiecej jakie opcje w oslonkach :) Budzet jest prawie nieograniczony. W kwestii wojownika jestem strasznie zielona, nigdy nie gralam ta klasa, wiec licze na jakies konkretne porady.

95bx.png

Cherry, she is Scout. She see you, be careful..

Opublikowano

Na sam poczatek polecam reski. Potem trzeba rozgladac sie za jakas dobra zbrojke bo na woju to podstawa. Potem za bronia polecam loopa na 71;).

Juz tlumacze dlaczego ma byc dobra zbrojka + res.

Taki warek +9 99j ktory ma full def/hp z dobra zbrojka i reskami to jest nie do zabicia. Majac 20-30k hp przy takim warku i przy takiej zbrojce u7+8 beda ci walic po 20 ;) (czyli nie do zabicia ;d) Dobry warek tez sie przydaje na exp na akt 5.2.

Mnich kozak pvp (sam mam +5 35j (wiem slaby ;p) i jest dobry w pvp ;d) oczywiscie jezeli ciebie (was) nie interesuje pvp to nie ma po co kupywac . ;)

Crus podstawa jezeli chodzi o lod :D

Blade to raczej taki pod pvp . ;)

Gladiator to samo pod pvp.

Tak wiec w skrocie to co napisalem.

Na sam poczatek reski potem zbrojka (u7+8 najlepsza ale moze byc tez taka u6+7 u7+7 cos w tych granicach) jezeli chodzi o oslonke do oczywiscie SL obrony . ;)

Dobra bronia bedzie loop to juz musi byc taki u7+8. Potem kupno warka +9 99j, blade mnich i gladiator to jak chcesz (chcecie), crusek taki +7 99j na lod sie przyda.

Jezeli chodzi o berka to jedynie zeby isc na zarobek na golebie, szopy po piorka ;)

Pojazd pewnie tygrys a jak krzak to np pilkarz, wodny, navy, puszek(bo daje dobry buff ;))

Jak masz wiecej pytan pytaj! Sprobuje odpowiedziec ;)

Pozdrawiam

70hs.png
Opublikowano

Trochę osiągnąłem wojownikiem, jednak to było przed SP5.

Po reskach kup EQ, ale tak dopiero może... Od zabójcy i kryształowej? Tanie są, łatwo ulepszyć. Potem loopuster i masz dobre EQ.

Na kuszach nie znam się, kupowałem względem DMG.

Z SP kup Crussa na LoD, Mnicha pod pvp, a wara pod tanka (lub exp solo, też da radę).

Mi się zawsze berek podobał i nie zawiodłem się, ale niektórzy uważają, że jest to trudne SP i się nie opłaca.

Nie kupuj gladiatora! Dobre skille, ale cholernie dużo bierze many! Nie polecam od siebie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Klaus po co od zabojcy? Napisala ze budzet prawie nie ogarniczony wiec po co pakowac 1kk w jakiegos lepszego zabojce jak lepiej juz dac te 15-20kk i miec dobrego loopa na dlugi czas.

70hs.png
Opublikowano

Przecież zabójcę nawet za 30k da się kupić, a więc do 200k się wyrobi z unikalnością.

Zabójca dobry, bo na niski lvl. Chociaż, jeśli nie będziesz kupowała berka, to lepiej te 2 lvle doczekać i Pełnego Chwały kupić. Nie musi być aż tak dobry, bo tylko na 6 poziomów.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Zobacz pelnego chwaly jakie on ma szanse na krytyka i jest sredni. Jak juz masz dac 2kk za pelnego u4+5 to lepiej dac te 6/7kk i kupic loopa

u4+5.

Co do zbrojki nie musi to byc krysztalka. Moze byc cailander na 78.

Cherry powiedz mi jeszcze jaki masz lvl na tym woju?

70hs.png
Opublikowano

Hmm, w sumie pvp mnie interesuje, zarowno 1vs1 jak i glaca. Mowiac ze budzet prawie nieograniczony chodzilo mi o kwote z rzedu ponad 1kkk :) zastanawialam sie nad kupnem Nossiego lub rolek, ew. Deski ale nie wiem czy to w praktyce sie przydaje :) Co do peta myslalam wlasnie nad puszkiem, chociaz w sumie ja czesto zapomniam o zwierzakach, wiec nie wiem czy jest jakikolwiek sens. Co do sp mialam 10-minutowa stycznosc jedynie z gra warkiem i blade mojej kolezanki wiec nie wiem jak wyglada gra reszta :)

Troyx, woj jest robiony od zera.

95bx.png

Opublikowano

Cheery majac ponad 1kkk to zrobisz bardzo dobra postac. Wiec klaus nie ma co sie bawic w zabojce. Jeszcze tylko powiedz jaki masz lvl na tym woju?

I jak sama mowisz ze chcesz pvp to polecam oczywiscie mnicha taki +11 99j powinien zamiatac na glacy. Podaj mi swoje gg na PW to jeszcze moge ci napisac dokladny spis tego co musisz kupic.

70hs.png
Opublikowano

Wojownik jest robionyvod zera, tak jak wczesniej pisalam nigdy na dluzsza mete nim nie gralam

EDIT. Lajki oczywiscie poleca pozniej, bo na komorce nie moge tegi robic xD

95bx.png

Opublikowano

Co do mieczy, ja polecam tak: zabójca>loop>złamany>90+. Złamasa polecam, bo posiada on bardzo przyjemne bony takie jak szansa na zwiększenie obrażeń czy zmniejszenia krytyka wroga. Jak dla mnie jest dużo lepszy od loopa, który jedyne co ma dobrego to krytyk, a to stawianie wszystko na jedną kartę (przeciwnik będzie miał 100%+ obniżenie krytyka + odrobina pecha i cie zmiażdży bo nie będziesz miała ze spacji dużego dmg). Co do zbrojki to 70>78>85>90+, tutaj nie ma się co rozpisywać. Kusza też raczej obojętna, ta na 72 wystarczy do 90, ale przy tym budżecie postaraj się o sl ogólny 8 albo wyżej. Sp wg. upodobania, ja bym kupił tylko dwie, glada 99 +12-14 pod pvp 1 vs 1, i podobnego mnicha pod rajdy i glacę. Pet to najlepiej puszsek, idealny dla woja, a pojazd nossi, rolki.

Opublikowano

Moim zdaniem kiedy lod jest otwarty codziennie wbij szybko 90 lvl, pozniej przemecz sie na 93 i caly set u7 zrob. Puszek oczywiscie jest najlepszym petem dla woja w tym momencie. Co do resow. Kup te wymagane pod expa i nic wiecej. Pozniej z przepisu b s5 a jak uzbierasz kase to 88+ resy s6 :P. Co do pojazdow wszystko zalezy od tego ktory Ci sie podoba bo wojem naprawde nie musisz szalec z pojazdem. Dywan jest rownie dobry co miotla chociaz nie moze tepac.. Karty, tutaj war 99+9/10 to podstawa i crus obie beda bardzo dobre pod expa. Mnich, glad, blad to zbedne wydatki przez 90 lvl, karty raczej typowo pvp, lecz mozna nimi i expic badz dropic :P. Co do berka... Tutaj masz wolna droge jezeli tylko lubisz dropic to kupuj, lepiej zrobic 21j i miec go po prostu na rajdy dla dbf :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...