Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem] Zacinający się komputer

MaiQQ

Pytanie

Opublikowano

Witam,

mój problem jest taki, że raz na jakiś czas po włączeniu komputera i włączeniu jakiejś gry, mój komputer się zacina. Muszę wtedy go zresetować, a jak się już włączy to nie mogę w nic grać. Dlaczego? Gry w których wcześniej miałem ok. 200 FPS, zacinają się i mam w nich maksymalnie 20 FPS. Temperatury to przeważnie ok 40*C, jak jest włączony z ~10 godzin (gdy w nocy pobiera mi się gra) tylko karta graficzna ma 70*C. Mój system to Windows XP Professional (piszę to, ponieważ może być to np. wina systemu).

|1361622928-U485574.pngMembers Styczeń 2014|

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zobacz procesy czy któryś nie spowalnia kompa (ss możesz zrobić). Spróbuj przeczyścić ccleaner'em zbędne śmieci i rejestr. Sprawdziłbym też ram np. memtest. Jak to nic nie da to jeszcze przeskanuj kompa i sprawdź czy nie masz syfu. Jeśli nie pomoże to lepiej format i sprawdzić czy dalej będzie to występować :) Jak nie pomoże to pisz.

gWxgQFz.jpg

Opublikowano

Zobacz procesy czy któryś nie spowalnia kompa (ss możesz zrobić). Spróbuj przeczyścić ccleaner'em zbędne śmieci i rejestr. Sprawdziłbym też ram np. memtest. Jak to nic nie da to jeszcze przeskanuj kompa i sprawdź czy nie masz syfu. Jeśli nie pomoże to lepiej format i sprawdzić czy dalej będzie to występować :) Jak nie pomoże to pisz.

ccleaner czysci ze zbednego syfu przy kazdym wlaczeniu komputera a ja wylaczam zbedne smieci z procesow. ram sprawdze jak wejde na komputer. komputer przeskanuje w nocy. co do formatu to robilem miesiac temu.

Opublikowano

Specyfikacje dalsze?

Ram?

Procesor?

Karta graficzna?

Po Co?. Pisał, że wcześniej gry mu dobrze działały, a ty się o specyfikacje pytasz.

Jeżeli to Stacjonarny, rozbierz go i przeczyść wszystko.

Opublikowano

wlasnie, zapomnialem o tym napisac. kiedys mi sie tez tak zacinalo. teraz.zaczelo mi sie zacinac 2 dni po przeczyszczeniu komputera. wczesniej samo z siebie sie naprawilo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...