Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Not Aion

sweet_weed

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam pytanie otóż jak zainstalować lanchera NotAion na wersje EU clienta ?

Proszę o pomoc bo niestety mam z tym troche problem a chciałbym wypróbować tego priva :)

Opublikowano

Edit: Poprzednia treść jest nieaktualna. Okazało się, że launcher !AIONa automatycznie wyszukał mi klienta wersji NA na dysku i podpiął się pod niego pomimo tego, że wrzuciłem go do folderu EU.

Aktualnie próbuję znaleźć sposób by się połączyć z privem przy pomocy klienta EU chociaż może się okazać, że będzie tak samo jak z Gamezem - iż jest dedykowany pod wersję NA.

Zaktualizuję ten post gdy coś znajdę.

/Edit 2 by Xanan:
Ok, jest jedno rozwiązanie, które na razie nikomu nie przypadnie do gustu. Not AION działa bez żadnych problemów jeśli mamy niemieckie pliki językowe oraz w launcherze priva ustawimy:

UAyXl0X.png

1. Ścieżkę do pliku aion.bin w folderze bin32.
2. Konkretne parametry w oznaczonym miejscu:

-cc:1 -lang:deu -noweb -noauthgg -nowebshop

/Edit 3 by Xanan:
Znalazłem działające rozwiązanie jak grać przy użyciu klienta EU z dowolnymi plikami językowymi na Not AIONie. Wymaga to zmiany parametrów launchera, które podałem w Edit 2 (NIE WYMAGA niemieckiego klienta!) oraz drobnej zabawy w plikach gry.

Przedstawię to na przykładzie plików angielskich w folderze "ENG"

• Wchodzimy do folderu z grą -> folder "l10n"
  • kopiujemy folder z naszymi domyślnymi plikami (by był np. "ENG - Kopia")
  • zamieniamy nazwę skopiowanego folderu na "DEU"
  • wchodzimy do folderu "DEU"
  • zmieniamy nazwę pliku "eng.pak" na "deu.pak"
  • odpalamy priva i cieszymy się grą.

Dzięki temu sposobowi jest możliwa gra przy użyciu PL klienta ale z tego co zauważyłem może się zdarzyć sendlog i nas wywali z gry. Najlepiej jest pobrać klienta NA ponieważ wkrótce wyjdzie 4.5, a z nim zostanie wprowadzony update na Not AIONie przez który nie będzie już można używać klienta EU. Poza tym może brakować niektórych nazw/skinów/itp, które klient NA ma już wgrane.

Aktualizuję topic o Not AIONie z sposobem jak można się połączyć z serwerem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...