Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Manwoo by JachuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Publikacja wykonana przez członków MPC Modder Team

@JachuPL

Cześć. Tak mi się strasznie nudziło (ferie mocno), że postanowiłem przerobić klasyczny event manwoo na nową wersję.
Jest to event manwoo w nowej wersji. Stare manwoo było na zasadzie "przynieś - dostań", moja wersja bada rozmiar rybki, porównuje z maksymalnym rozmiarem dla danej ryby (swoją drogą wyciągniętym z fishing.txt) i w zależności od wielkości daje nagrodę. Jeśli rybka jest większa niż 33% maksymalnej długości, ale mniejsza niż 66% maksymalnej długości, dostajemy nagrodę z tablicy mkTablicaNagrodDobrze, jeśli jest większa niż 66% to dostajemy z tablicy mkTablicaNagrodOgromna.

http://pastebin.com/X7CfEcej

Problemy i pytania niżej. Pozdrawiam, JachuPL.

Nie wyrażam zgody na jakiekolwiek kopiowanie i rozpowszechnianie na inne serwisy hostingowe niż mój pastebin. Kopiowanie do wykorzystania na własnym serwerze jest dozwolone.

57199140501148694665.png

Opublikowano

Pierwszy ^^

Zajebiste :)

Mogłeś jeszcze jebnąć,że zawsze przy wejściu do gry pisze,że event jest aktywny ;)

2upv1bo.png

JUŻ NIEBAWEM!

Opublikowano

Pierwszy ^^

Zajebiste :)

i tak tego nie dodasz jak nawet katakumb nie umiesz odbugowac:]

a na serwerze gra juz tak malo luda ze sie nie oplaca pozdro

You cannot keep out your own fear

Opublikowano

i tak tego nie dodasz jak nawet katakumb nie umiesz odbugowac:]

a na serwerze gra juz tak malo luda ze sie nie oplaca pozdro

Aha?

Jakich katakumb ?

Katakumb nie ma i nie będzie:)

Grałeś może z 2 tyg. temu zapraszam cię za kolejne 2 tyg. jak bd 400 online :)

2upv1bo.png

JUŻ NIEBAWEM!

Opublikowano

Heheh jak zwykle najpierw funkcja z masą tablic, a następnie treść questa. Ja osobiście wolę wrzucać dialogi już prosto do questa, zwłaszcza, że dany dialog nie pojawia się w kilku miejscach.

Opublikowano

Heheh jak zwykle najpierw funkcja z masą tablic, a następnie treść questa. Ja osobiście wolę wrzucać dialogi już prosto do questa, zwłaszcza, że dany dialog nie pojawia się w kilku miejscach.

Ta, ale teoretycznie gdy ktoś ma to edytować to będzie mu wygodniej tak, bo wszystko ma w jednym miejscu.

Opublikowano

Ta, ale teoretycznie gdy ktoś ma to edytować to będzie mu wygodniej tak, bo wszystko ma w jednym miejscu.

Właśnie nie do końca, bo najpierw musisz znaleźć jaka "funkcja" odpowiada za dany tekst, a potem wrócić do funkcji żeby znaleźć element odpowiadający za niego.

umarł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...