Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem FreeBSD 10.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, co o nim sądzicie?

Warto aktualizować?

Mogą zostać utracone jakieś pliki itp. po aktualizacji?

I jakie zmiany zostały wprowadzone?

Czy wiesz że..

Zbieram Lajki?

Opublikowano

Z tego co wiem nie bardzo jest po co go aktualizować po za tym większość poradników jest pod starsze wersje i w razie czego mało osób będzie chciało pomóc - o ile w ogóle ktoś. Lepiej trochę poczekać i zobaczyć jak się rozwinie ta wersja. Na tą chwilę nie ma sensu aktualizować jeżeli starsze wersje nie należą do najgorszych.

Opublikowano

Według mnie od wersji 8.xxxx za dużo się nie zmienia.

Po prostu usuwają drobne błędy które nie są widoczne

lub nie wpływają na nic.

Ewentualnie poprawiają grafikę.

Tak więc mi to nie robi różnicy :)

Nie jestem pewien ale plików chyba nie stracisz żadnych a jeśli już to powinno

ci się zapytać i napisać że dane zostaną utracone.

Ewentualnie napisz do administracji hostingu czy coś stracisz.

Opublikowano

Firewall lepiej działa na wersji 10.0 (może przyjąć na "klatę" większe obciążenie)

EmEryT 

PetardaStudia Official!

Opublikowano

ja bym poczekal na upgrade systemu do v. 10 okolo miesiaca, mniej wiecej tyle zajmuje developerom wypuszczenie łatek po pierwszej publikacji current stable. zawsze na start pojawiaja sie jakies male problemy ale jednak. poza tym jesli nie musisz aktualizowac aktualnego systemu to lepiej postawic freebsd 10 od nowa anizeli robic dist-upgrade

z najciekawszych zmian, prowadzili nowy hypervizor bhyve, i smp dla pf oraz przepisali i usprawnili CARP'a

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Opublikowano

tak profilaktycznie tylko powiem ze ludzie zglaszaja problemy z logowaniem na bsd 10 po ssh przy zmianie portu i przy block all i allow ssh w pf, pomaga tylko wylaczenie pf w rc.conf

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...