Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Anime - Nowy odcinek, ale nie do końca.

Calme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sobie pomyślałem, że skoro jest dział Anime to mogę sobie trochę podyskutować. Tak więc, czy nie przeszkadza Wam taki stan rzeczy jak np. w Naruto? Chodzi mi o to, że co jest tylko nowy odcinek to praktycznie połowa jest przeznaczona na "wspomnienia" z poprzednich odcinków.

Mnie osobiście to bardzo wkur**a, ponieważ czasami wręcz można usnąć jak widzi się jakieś wydarzenia, o których twórcy przypominają już po raz któryś... Co o tym myślicie?

Ps Nie piszę tematu dla lajków od razora, tylko by poznać Wasze zdanie. :-)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

W przypadku tasiemców może to i jest przydatne, ale w 25 odcinkowym SnK takie przypomnienia były zupełnie niepotrzebne

Trzeba też wiedzieć co i kiedy przypominać, a nie wrzucać pół poprzedniego odcinka.

wolałbym oglądać nawet boku no pico

Czekam na twoją recenzję xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

W przypadku tasiemców może to i jest przydatne, ale w 25 odcinkowym SnK takie przypomnienia były zupełnie niepotrzebne

Trzeba też wiedzieć co i kiedy przypominać, a nie wrzucać pół poprzedniego odcinka.

Ja tam myślę, że raczej osoby, które oglądają wiedzą co działo się kilkanaście odcinków temu. Według mnie to po prostu takie wydłużanie serii na siłę.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Dlatego dla mnie osobiście jakoś od momentu zaczęcia się tej wielkiej wojny naruto stało się ultra gównem przy którym wolałbym oglądać już chrono crusade czy nawet boku no pico bo tego co tam się dzieje jakaś kreska z dupy, emocje jak na grzybach, wspomnienia koniecznie 1/3 każdego odcinka i do tego ci bohaterowie to jest wisienka na torcie to jacy są sztuczni już.

NJxbd4x.png

Bywalec
Opublikowano

mnie tez to denerwuje, dlatego nie ogladam fillerow.

jestem spragniony akcji, krwi, a nie wspomnien ;___;

Opublikowano

To ja nie wiem jak bardzo jest chujowe Naruto, ale ja rzadko spotykam wspomnienia w anime.

No naruto to jest taka mekka wspomnień tam czasem na kilka epów wspomnienia zrobią i jeszcze najlepsze że na podstawie mangi xD to mnie już rozwala.

Nie dośc że gówno to manga jest już sztucznie wydłużana jak i anime dzięki popularności.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Dużo serii z retrospekcjami nie widziałem ale faktycznie czasami jest to strasznie irytujące jak czekasz tydzień na odcinek, a potem okazuje się, że 1/3 widziałeś już wcześniej.

Bardzo podoba mi się za to rozwiązanie wprowadzone w One Piece. Czyli takiego krótkiego przypomnienia na początku odcinka trwającego nie dłużej niż 30s.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

No bo przecież jak to za moich czasów powiadało się, co miesiąc to kolejne "półfilery" na kolejne 3 miesiące. Taka konstrukcja naruciaka, pół epa to filer (wspomnienia, jakieś pierdoły), a później dowalą jeszcze pełne fillery.. :) Mi się znudziło oglądanie przed spotkaniem kage, którego troche tylko w mandze poczytałem. I wtedy to zakończyła się moja cotygodniowa (od jakoś 16 epa shippuudena) przygoda z naruto, która jednocześnie otworzyła niezapomnianą drogę mleczną do innych cudeniek, o których nigdy nie miałem pojęcia. Przez to, teraz, naruto wypada mi strasznie blado na tle innych nawet średniaków, możnaby powiedzieć oglądając go żyłem w ubóstwie :)

Opublikowano

No bo przecież jak to za moich czasów powiadało się, co miesiąc to kolejne "półfilery" na kolejne 3 miesiące. Taka konstrukcja naruciaka, pół epa to filer (wspomnienia, jakieś pierdoły), a później dowalą jeszcze pełne fillery.. :) Mi się znudziło oglądanie przed spotkaniem kage, którego troche tylko w mandze poczytałem. I wtedy to zakończyła się moja cotygodniowa (od jakoś 16 epa shippuudena) przygoda z naruto, która jednocześnie otworzyła niezapomnianą drogę mleczną do innych cudeniek, o których nigdy nie miałem pojęcia. Przez to, teraz, naruto wypada mi strasznie blado na tle innych nawet średniaków, możnaby powiedzieć oglądając go żyłem w ubóstwie :)

Nie obrażaj ubogich ludzi, nawet oni znają lepsze anime xD

NJxbd4x.png

Opublikowano

Dużo serii z retrospekcjami nie widziałem ale faktycznie czasami jest to strasznie irytujące jak czekasz tydzień na odcinek, a potem okazuje się, że 1/3 widziałeś już wcześniej.

Bardzo podoba mi się za to rozwiązanie wprowadzone w One Piece. Czyli takiego krótkiego przypomnienia na początku odcinka trwającego nie dłużej niż 30s.

W Fairy Tail też tak jest, czyli tylko Naruto jest do dupy ze wszystkich tasiemców xDD

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie przykładam do anime szczególnej uwagi, co nie oznacza, że nie oglądam. Ostatnio obejrzałem 5e pod rząd i to co się działo w 1 odcinku zirytowało mnie ładnie, połowa odcinka była o tym co było w poprzednim. Trochę przesadzili :P świat Naruto jest jednym, z których najbardziej lubię i to się nie zmieni, mimo, że anime nie powala już tak jak kiedyś.

Co do powtórzeń z odcinka na odcinek a nawet w jednym odcinku powtarzanie tej samej akcji 2x. Zauważyłem to ostatnio w HunterXHunter 2011. Odkąd zaczęła się walka z królem i strażą przyboczną dzieje się to cały czas. Troszkie mnie to denerwuję bo tak na prawdę teraz zaczyna się najlepsza akcja z całego anime :D

; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...