Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czyszczenie, "odswiezanie" systemu - XP

Harnaś.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Sprawa wygląda tak, mam troche zasyfiony komputer, jednak format nie wchodzi w gre - zbyt dużo ważnych rzeczy, a wolny internet i brak urzadzenia przenośnego (pendrive itp) nie pozwala mi na przechowanie ważnych plików.

także mam do was pytanie, prośbe, whatever...

komputer mam strasznie zamulony, podczas uruchamiania (juz po wybraniu uzytkownika) dość długo się ładuje, wyskakują powiadomienia o nie zainstalowanych urządzeniach, programy się wieszaja i tak przez ok 2minuty, później się all ogarnia.

druga sprawa - duże zużywanie ramu, nie mam pojęcia czym to może być spowodowane, mimo, że mam tylko 1gb, to nie miałem wcześniej problemów z aż takim zżeraniem ramu, co strasznie mi utrudnia prace

jeżeli znacie jakieś KONKRETNE programy i SPRAWDZONE to podajcie, albo jakieś tricki czy coś... ważne ;) nie widzi mi sie formatowanie kompa i tracenie rzeczy wartosciowych.

1390305976-U336505.png

Opublikowano

CCleaner

Tego to codziennie używam, jednak potrzebuje czegoś mocniejszego co by mi na prawde pomogło.

@up

Nie mam już miejsca by kolejną partycje zrobić. A moich plików tych "ważnych" jest ponad 100gb ;)

1390305976-U336505.png

Opublikowano

czego ty oczekujesz po kompie z 1Gb ramu , że będzie szybki po tym jak zawaliłeś go pewnie multum programami tematami pulpitu itp pierdołami ?

wyłącz tematy pulpitu, wywal tapetę z pulpitu, wywal wszystko z autostartu i usługi inne niż microsoftu ( masz msconfig w systemie użyj go ) , odinstaluj każdy program co nie używasz , wyłącz usługi niepotrzebne w systemie zwłaszcza te co instalowały ci gry ( pinkbuster czy inne guardy )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

czego ty oczekujesz po kompie z 1Gb ramu , że będzie szybki po tym jak zawaliłeś go pewnie multum programami tematami pulpitu itp pierdołami ?

wyłącz tematy pulpitu, wywal tapetę z pulpitu, wywal wszystko z autostartu i usługi inne niż microsoftu ( masz msconfig w systemie użyj go ) , odinstaluj każdy program co nie używasz , wyłącz usługi niepotrzebne w systemie zwłaszcza te co instalowały ci gry ( pinkbuster czy inne guardy )

Nie mam żadnych tematów z pulpitu, tapety używam tej standardowej (niebieskiej), nie mam żadnych dodatków do systemu. Wczesniej było okey, pracowało mi się miło bez zarzutów jednak ostatnio się coś zaczeło pieprzyć.

1390305976-U336505.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...