Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozszerzony opis cheata huzuni! Prezentacja.

SizZxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;

Witam was, chciałbym wam przedstawić mały poradnik dotyczący pewnego cheatu, według mnie ten cheat jest jak na razie w tym czasie najbardziej rozbudowany i bardzo popularny, głównie z polskiej strony. Chciałbym wam przedstawić i opisać co po niektóre rzeczy i specyfikacje tego cheat'a, jest bardzo rozbudowany więc zapraszam do prezentacji: 

Może zacznijmy od tego co to jest tak dokładnie ten Huzuni. Więc Huzuni jest to cheat powstały od wersji 1.5, autorem tego cheata jest Halalaboos, cheat nie ma żadnego współtwórcy z tego co wiem, no ale przejdźmy do sedna, w poradniku postaram się jak najbardziej szczegółowo oraz dokładnie opisać specyfikacje tego cheata:

huzunipng_eewxnqq.png

Zacznijmy od wprowadzenia Was w ten świat co nam daje cheat Huzuni.

Informacje, które powinniście znać:

Menu główne oraz opcje - Prawy klawisz SHIFT

Opcje typu bindowanie, zmiana czcionki pod przyciskiem ESC w zakładce 'Huzuni'

Zacznę od pierwszej zakładki jaką jest Waypoints, każdy chyba wie o co chodzi, jest to znane z modyfikacji Rei's minimap. Jednak nie jest to tak bardzo rozbudowane jak rei's minimap, że posiadamy minimape. Również waypointy możemy zaznaczać tylko w miejscu w którym się teraz znajdujemy, np, nie możemy zaznaczyć waypointa z kordów x503, z231 na kordy np x2443, z1389. Jest to jedynie możliwe tylko do punktu w którym teraz stoimy.

domjpg_eexwxaw.jpg

Opiszę wam teraz po kolei kilka z trybów Movement'u, postaram się jakoś przedstawić to żebyście zrozumieli o co mniej więcej chodzi:

Dolphin - Podczas pływania w wodzie nie wpadamy pod nią, mam na myśli to, że cały czas nas wywala w górę tak jak byśmy mieli kamizelkę. Przez co możemy tak jakby chodzić po wodzie, nie jest to tak dokładnie skonfigurowane ale da radę to się opanować, przez co wgl. nie wpadamy do wody.

Flight - Daje możliwość szybkiego latania, którą możemy zmieniać w opcjach.

Glide - Podczas opadania spadamy jak by w zwolnionym tempie przez co otrzymujemy mniejszy obrażenia.

NoFall - Podczas spadania w przepaść obrażenia są mniejsze, obrażenia które otrzymujemy

od graczy również są mniejsze, wszystkie sumują się i są słabsze.

Spider - Z tą opcją możemy wspinać się po klockach jak pająk.

Sprint - Podczas ruszania się przyciskiem 'W' automatycznie włącza się sprint.

Step - Step.. nie wiem jak to dokładnie opisać, ale chodzi głównie o to, że gdy podejdziemy

do jakiegoś klocka, i nad tym klockiem jest jeden 2-4 klocki wyżej, po podejściu

jak najbliżej do klocka, wskoczymy na kolejny najwyższy szczyt.

Może to ułatwić chodzenie po górach :)

Opiszę niektóre opcje, które znajdują się pod przyciskami:

Bright - Daje nam efekt widzenia w ciemności.

123xjpg_eexwxqp.jpg

NameTags - Gdy gracz ma mniej niż 7/8 serc wyświetla się jego hp w postaci numerów, 2 oznacza 1 serce, 1 oznacza pół serca, 20 oznacza 10 serc, myślę, że ogarniecie. Wyświetla pogrubione nazwy graczy, oraz z dalekich odległości, nawet do 100 kratek, możemy to edytować w opcjach. Zależy to również od ustawień serwera.

javaw-201_eexwxqx.png

Chest ESP - Pokazuje nam wszystkie najbliższe skrzynie w rejonie.

123jpg_eexwnwe.jpg

Breadcrumps - Wyświetla czerwoną linię, wyznaczającą naszą drogę, którą poruszaliśmy się w minecrafcie.

1233jpg_eexwnhq.jpg

Tracer - Wyświetla linie prowadzące od naszego celownika do każdego gracza który jest w odległości do 30 kratek.

x123jpg_eexwnxa.jpg

Projectile Prediction - Co to jest ? Jest to automatyczne namierzanie, gdy trzymamy perłę w ręku czy łuk, pokazuje nam gdzie to uderzy, zaprezentuje to na screenie.

123123xjp_eexwnsw.jpg

Freecam - zostajemy tak jakby odłączeni od świata i sterujemy po prostu sobą jak byś my byli w trybie kreatywnym jednak latając po świecie nie mamy kontroli nad swoją postacią, możemy latać gdzie chcemy w ziemi, przez klocki i różne budowle czy ściany. Można tego użyć do sprawdzenia co robi przeciwnik w bazie.

javaw-201_eexwnhh.png

Nuker - Możliwość rozwalania w trybie natychmiastowym wszystkich bloków naokoło postaci, tak zwany FastBreak

tylko, że jest bardziej rozbudowany pod względem możliwości.

Xray - Możliwość widzenia bloków przez ściany. Możliwość edytowania bloków, które chcemy mieć wyświetlane podczas używania XRAYA.

AutoTool - Podczas kopania np. ziemi kilofem automatycznie zmienia nam się łopatę, jeśli takową mamy w ekwipunku, jest to przydatne, bo czasami możemy po prostu kopać gdzieś w kopalni i automatycznie zmieni bez potrzeby przebierania ekwipunku.

AntiKnockback - Nie dostajemy odrzutu z miecza enchantowanego na knockback, w ogóle nie dostajemy odrzutu takiego jakiego powinniśmy.

AutoSoup - Automatycznie zjada nam zupki podczas PVP.

Criticals - Każdy hit który zadajemy jest krytyczny.

Kill Aura - Podczas PVP atakuję każdego gracza czy moba przed nami, czymkolwiek  z odległości i szybkością, którą możemy edytować w opcjach Values.

Dodawanie przyjaciół:

Przyjaciela możemy dodać poprzez podejście do niego i kliknięcie na niego scrollem czyli kółeczkiem w myszcze.

Dodaje on się wtedy do naszej listy przyjaciół na serwerze, można również dodać inaczej przyjaciela poprzez zakładkę w prawym SHIFCIE.

asdjpg_eexwnqp.jpg

Xray Manager:

Xray Manager jest to zakładka w której możemy wyznaczyć z poszczególnych bloków, które chcemy mieć widoczne po włączeniu x-raya. Można oraz ustawić przeźroczystość stone, ja osobiście polecam ustawić na 0, wtedy rudy są najlepiej widoczne.

xcrajpg_eexwnqx.jpg

Dodatkowe ustawienia Huzuni:

Dodatkowe ustawienia tego cheata mamy pod ESC, możemy tam ustawić czcionkę jakiej chcemy używać w grze, wszelkie bindy pod klawisze, których chcemy używać np. na killaure, domyślnie jest to 'R' możemy to zmienić wchodząc w tą zakładkę.

menjpg_eexwepr.jpg

Kilka ustawień pod dokładną grę, przedstawię wam kilka ciekawych ustawień dotyczących pewnych rzeczy, typu Nuker czy KillAura.

Poprawne ustawienia Nukera:

Nukera nie trzeba żałować i dawać na najwyższe obroty, nuker ma parę wad, dotyczących SpeedMine.

Gdy kopiemy z włączony SpeedMinem czasami może nam cofać wykopany klocek, dzieje się to najwięcej przy najsłabszych kilofach, mam na myśli kamienny czy drewniany. Więc lepiej kopać na nukerze z włączonym speedminem.

Zestaw pod PVP:

+ ustawienia kill aury oraz nukera

Killaura jest tutaj bardzo ważna ponieważ, lepiej ustawić zasięg KillAury na najniższy jakim jest 3, przy wyższym powyżej 5 będą nam wchodziły po prostu puste hity, z takiej odeległości i tak nikogo nie uderzymy. Speed kill aury, najlepiej na najszybszą u mnie jest to 15.

killjpg_eexwepp.jpg

Download hacka:

http://halalaboos.net/huzuni.html

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/51d952f6f9e5c2e1bae731ae738089f64204c7f9f9038b1851067fb6f80f941f/analy
sis/1390308522/

Instalacja:

1. Pierwszym krokiem będzie ściągnięcie cheata na swój komputer.

2. Po ściągnięciu otwieramy paczkę, która się pobrała.

3. Wchodzimy do swojego głównego folderu poprzez wpisanie w start lub wyszukiwarce %appdata%.

4. Wchodzimy w folder .minecraft, a potem versions.

5. Przenosimy folder 'huzuni' do folderu versions.

6. Zamykamy wszystko i otwieramy naszego launchera minecraft'a. Od razu mówię, że cheat nie zadziała wam na launcherze by zyczu.

7. Gdy launcher nam się otworzył klikamy 'New Profile' w lewym dolnym rogu launchera.

8. Bardzo ważne jest zaznaczenie w 'Use version: release huzuni' dlatego, że gdy tego nie zaznaczymy

nie wczyta nam profilu huzuni, który wrzuciliśmy do naszego folderu versions.

9. Po ustawieniu wszystkich opcji klikamy 'Save Profile'

10. Dla bezpieczności zamykamy wszystko i uruchamiamy launcher od nowa, wybieramy profil Huzuni i klikamy 'Play'.

Czekamy aż wszystko ładnie się załaduje i gramy ^^

© All rights reserved

poradnik by sizz, cheata używacie na własną odpowiedzialność.

nie odpowiadam za: bany, permy, skargi, zażalenia itp.

dziękuje za przeczytanie tego ważnego tekstu na czerwono :D

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

• Odpowiedzi 229
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzięki za miły komentarz ;)

PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

Dziękuje za ocenę, będę nie długo edytował temat :P

Opublikowano

F5

Opublikowano

F5

Opublikowano

Poda ktoś link do downloadu?

U mnie link wygasł, po pobraniu nie kompletne archiwum, WinRar wariuje.

Pomocy.

Pro tip dla cebul - jak dostajecie kieszonkowe to możecie założyć paypala na imie i nazwisko rodzica i poprosić ich żeby wpłacali wam na paypala. Chyba że wasi rodzice pracują 10 godzin dziennie, dostają 1200 miesięcznie i żałują wam trzech dych,wtedy mogę tylko współczuć

Ban na mainie, aktualnie gram na gold1.

Ktoś duo ? BoL , L# ?

Opublikowano

Haha kto to pisał xD
"Obrażenia które dostajemy sumują się do mniejszych sum przez co wgl. nie otrzymujemy obrażeń."
"Daje nam możliwość pływania po wodzie."
Chcialem napisac ze WeepCraft lepszy, ale po doczytaniu do konca uwazam inaczej. Moze i mniej opcji, ale bardziej rozbudowane. Ustawianie speedu kill aury, opcje nukera.
Dobry cheat, plusik :P

Edytowałem Ci post, żebyś to bardziej zrozumiał ;_; Nie myślałem wtedy podczas pisania tego, chciałem Wam to po prostu jak najbardziej szczegółowo opisać, Delfin daję Ci możliwość takowego chodzenia po wodzie 'Jezusa' xD Czyli nie dosłownie chodzisz i skaczesz, tylko wywala się jak byś się czegoś bał.. no tak to można ująć. Możesz przez to gdy dobrze opanujesz chodzić po wodzie, bo są takie osoby, mi się to udawało.

NoFall - Nie zadaje Ci obrażeń, gdy spadasz z wysokości, nawet pół serca Ci nie zabierze, również obrażenia, które zadaje Ci przeciwnik, sumują się i zadaje tak zwane puste hity, więc każdy hit, który zadaje wpada raz na 5-7 hitów, również gdy zada Ci ten hit jest on zupełnie mniejszy niż taki jaki powinien, wiem to z własnych wiadomości, bo testowałem to na swoim serwerze 5 slotowym z pewną osobą. Więc tyle.

Wiem jak to działa i o co chodzi, po prostu rozśmieszyło mnie jak to jest napisane :D

Opublikowano

Haha kto to pisał xD

"Obrażenia które dostajemy sumują się do mniejszych sum przez co wgl. nie otrzymujemy obrażeń."

"Daje nam możliwość pływania po wodzie."

Chcialem napisac ze WeepCraft lepszy, ale po doczytaniu do konca uwazam inaczej. Moze i mniej opcji, ale bardziej rozbudowane. Ustawianie speedu kill aury, opcje nukera.

Dobry cheat, plusik :P

Edytowałem Ci post, żebyś to bardziej zrozumiał ;_; Nie myślałem wtedy podczas pisania tego, chciałem Wam to po prostu jak najbardziej szczegółowo opisać, Delfin daję Ci możliwość takowego chodzenia po wodzie 'Jezusa' xD Czyli nie dosłownie chodzisz i skaczesz, tylko wywala się jak byś się czegoś bał.. no tak to można ująć. Możesz przez to gdy dobrze opanujesz chodzić po wodzie, bo są takie osoby, mi się to udawało.

NoFall - Nie zadaje Ci obrażeń, gdy spadasz z wysokości, nawet pół serca Ci nie zabierze, również obrażenia, które zadaje Ci przeciwnik, sumują się i zadaje tak zwane puste hity, więc każdy hit, który zadaje wpada raz na 5-7 hitów, również gdy zada Ci ten hit jest on zupełnie mniejszy niż taki jaki powinien, wiem to z własnych wiadomości, bo testowałem to na swoim serwerze 5 slotowym z pewną osobą. Więc tyle.

Nie dziwię się, że coraz więcej cheaterów będzie, jak jakiś idiota wstawi to na MPCForum -.- Przyszedłem tu tylko, bo musze 50 postów napisać :3 Nara

Do tego Pana, jak byś nie zrozumiał sam opis forum mówi sam za siebie.

MPC Forum - ''MultiPlayerCheats'

Jak byś nie zrozumiał chodzi tutaj o różne cheaty, skrypty czy też oprogramowania.

Jeśli masz krytykować to wypierdalaj, wszedłeś tutaj po napisanie i nabiciu posta, czyli pewnie, żeby zrobić reklamę ;) Większość osób tutaj tylko wbija 50 postów po reklame.. chodzi mi o minecraftowych.

Więc podziękujemy, Twój post został zgłoszony, wypierdalaj.

Opublikowano

Tego cheta opisałeś bardzo dobrze, każda funkcja została opisana. Sam nie mam zamiaru tego używać jednak komuś na 100% się przyda. W pełni zasłużony like.

Opublikowano

Dzięki, mam w planach opisać jeszcze bardziej te rzeczy, szczegółowo, bo w nowej wersji mają wyjść nowe funkcje więc troszkę może będzie ciekawiej :)

Opublikowano

F5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...