Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Problem z monitorem.

azuspl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z monitorem neovo f-417. Już opiszę co się dzieje. Monitora nie używałem 1-2 miesiące. Trzymałem go koło szafy na ziemi sobie leżał. Dzisiaj go właśnie chciałem podłączyć bo ten klockowaty monitor mnie już denerwuje więc postanowiłem podłączyć ten neovo. Gdy go podłączyłem i włączyłem komputer widać wyraźnie że wszystko się rozmazuje na nim. Gdy przejdę w windows 8 do pulpitu startowego cały obraz podskakuje widać na nim białe paski i się rozmazuje. Za pierwszym uruchomieniem nic nie było widać odczekałem te 20 minut i monitor z komputerem się zresetował sam po czym się włączył i obraz się trochę polepszył ale nadal się rozmazuje gdy tak patrzę na monitor z dala to wszystko widać normalnie ale gdy podejdę i usiądę to widać jak cały monitor się rozmazuje itd..... Mama mi powiedziała że to dlatego że monitor jest wilgotny ponieważ nie był on obok kaloryfera a trzymałem go w jednym miejscu czyli obok szafy nawet 3-4 miesiące.

Opublikowano

możliwe że wigotny i musi wyschnąć więc lepiej go nie używać

inna opcja, masz za niskie odświeżanie podnieś na wyższe jeśli w ogóle się da na tej rozdzielczości na tym starociu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Monitor się sam naprawił wystarczyło odczekać a więc przemeblowałem wszystko i teraz kolejny problem..

przy starcie pc zaczął wyświetlać się komunikat "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key' działo się tak oczywiście czasami ale zwykle pomagało mi to: Wyłączyłęm kompa potem go włączyłem otworzyłęm napęd dvd wbiłęm do biosa potem wyszedłem z biosa i pisało 10 seconds i tak odliczało gdy było 0 wtedy odpalał mi się normalnie system teraz ciągle się tak dzieje i nie mogę tego naprawić..

Dobra naprawiłęm to i monitor nadal działa lecz włączyłem black ops 2 i znowu się ekran lekko rozmazuje..

Bardzo dziwne raz się rozmazuje a raz nie jakieś propozycje ? jkak zmienić te odświażanie bo pamiętam że kiedyś bawiłem się potem z tym monitorem bo ten ekran mi podskakiwał to wtedy się bawiłem tymi guzikami od monitora.I znowu to samo ze się rozmazuje potem już nie i zaraz znowu...

Opublikowano

To wygląda coś w stylu tego: post-735256-0-75739900-1390310802.jpg Lecz jest trochę bardziej wyraźne i mniej rozmazuje się

A teraz mój pulpit niestety ledwo co widać ale wystarczy się przyjrzeć to można zobaczyć takie paski lekkie np. na głowie tego gościa co jest na pulpicie a w rogu ekranu widać takie paski czarne takie malutkie...

Tak wygląda początek gdy włącze system post-735256-0-06579200-1390311310_thumb.jpg

Tak gdy się już zaloguje

post-735256-0-22016500-1390311336_thumb.jpg

Tutaj widać te kreski takie z rogu ekranu

post-735256-0-46182000-1390311359_thumb.jpg

Tutaj niestety trzeba się przyjrzeć

post-735256-0-71728500-1390311394_thumb.jpg

A tutaj właśnie z bliska jak się patrzy na głowe tego gościa takie kreski dziwne

post-735256-0-90717500-1390311432_thumb.jpg

Wygląda to tak jak te mrówki na niektórych kanałach w tv ale tutaj bardziej takie smużone.

Opublikowano

Na tym klockowatym monitorze wszystko działa jak należy...

Ok powycierałęm od srodka komputer i monitor trochę to zaczął normalnie działać ale po chwili się ściął i pojawiło się coś takiego:

post-735256-0-37249900-1390312960_thumb.jpg

post-735256-0-50647800-1390312971_thumb.jpg

post-735256-0-28203300-1390312979_thumb.jpg

Po czym zrestartowałem komputer i gdy go włączyłem to znowu się rozmazuje...

Coś takiego jest że tak jakby raz działa normalnie a raz ciągle się rozmazuje i teraz właśnie mi się jakieś czerwone kreski pojawiły i tak było przez chwile po czym znowu zaczęło działać normalnie i teraz mi się właśnie monitor wyłączył bardzo dziwne..

Na tym klockowatym monitorze jakoś mi wszystko normalnie działa i nie mam tam takich problemów a jest on z 2004-2006 roku..

Opublikowano

to chyba łatwo zauważyć że monitor pada i nie długo się zrypie całkiem , skoro na innym wszystko jest w porządku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tak ale te artefakty pojawiają się także na tym klockowatym czasem ale z tym rozmazywaniem tylko na tym neovo wujek dopiero mi go naprawił (oddał do serwisu) i zaczął działać... Niestety teraz znowu coś z nim..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...