Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Granie w minecraft przez Lan

xReneQx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Otóż dzisiaj próbowałem grać we dwóch z kolegą na jednym komputerze. Zrobiłem wirtualną maszyne gdzie zainstalowałem Win XP a tak to mam Win7.
Wszystkie sterowniki itp zrobiłem. Ściągnołem xPadder. I więc działa, da sie uruchomić dwa minecrafty i na jednym grać Padem na drugim myszką i klawiaturą,ale niestety nie moge sie połączyć przez lan macie jakieś pomysły jak to zrobić? Za pomoc Like'uje :D

Opublikowano

z jednego pc'ta nie można się chyba połączyć z dwóch kont na Lan, chyba ze sie myle.

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Masz na kompie hamachi lub cos w tym stylu? Jezeli tak to sprobuj odinstalowac.

The past is just data. I only see the future. - Ayrton Senna

Opublikowano

Tak, moze to cos zmienic. Mozliwe, ze lan otwiera ci sie na hamachi, a nie na lokalnej sieci.

The past is just data. I only see the future. - Ayrton Senna

Opublikowano

Musisz po prostu otworzyć LAN w opcjach gry, wtedy musisz się połączyć z drugiego okienka w multiplayer za pomocą Direct Connect. Tam wpisujesz ip które ci wyskoczy po otworzeniu sieci. Jeśli dalej nie będzie działać wejdź do ustawień routera tak jak pisali powyżej i otwórz pierwszy port. Być może on po prostu blokuje dostęp do LANU.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

@up Dobra już wiem. W centrum sieci i udostepniania mam 3 sieci. 1 siec od internetu główna,i 2 od wirtualnego systemu. I jest 'brak dostepu do internetu' i nie wiesz jak to połączyć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...