Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skille i kwiaty

Instalock

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z Questem, w którym muszę zebrać 3 kwiaty ( dokładnie Arie ), podchodzę do nich i nie mogę ich zerwać, wyświetla się tylko jakiś napis na czerwono. I drugie pytanie: Jakie skille kupować na Sorca ( mam 9lvl ), opłaca się kupić wszystkie skille u nauczyciela w pierwszej wiosce ?

@Edit

Czy można usunąć ten dziwny zielony pasek pod paskiem życia i many ?

I dlaczego nie mogę latać tzn. pisze mi: you cannot fly in this area.

MixTaB_eune_134_1_logo.png

Opublikowano

Napisz jaki konkretnie napis się wyświetla gdy próbujesz zerwać Arie. Jeśli masz postać 10lvl+ (a widocznie masz bo od tego lvl zaczyna się ładować DP o którym później wspomniałeś) to nie możesz zbierać roślin na pierwszej mapie. Możesz dopiero od drugiej gdzie również są rośliny od 1p zbieractwa. Tego questa ogółem możesz już usunąć bo nie bardzo opłaca Ci się do niego wracać.

Skille kupujesz wszystkie jakie są dostępne ponieważ w AIONie nie ma prawie wcale "bezużytecznych" skilli. Każdy powoli się rozwija i może się przydać mniej lub bardziej. Kupujesz więc wszystko jak leci, otwierasz menu skilli - domyślnie "K" zrzucasz na pasek i używasz.

Ten trzeci pasek pod paskiem życia i many to DP. Ładujesz go poprzez zabijanie mobów/graczy drugiej frakcji/używając żelek z cd 30min. Służy do używania silniejszych skilli ofensywnych lub defensywnych typu bardzo mocny hit na sorcu albo heal 100% na templarze oraz morphowania itemów - zamiany Aetheru (latających kulek nad miastami) w składniki potrzebne do craftu.

Możesz latać tylko w określonych strefach. Ikonka latania zapali się na żółto jeśli wejdziesz do strefy w której będziesz mógł rozłożyć skrzydłą oraz zniknie gdy z niej wyjdziesz. Szybować możesz wszędzie jeśli biegnąc nacisniesz 2x spację.

Opublikowano

Jeśli masz na myśli rośliny na pierwszej mapie to jest tak ponieważ do 10lvl jesteś fabularnie człowiekiem i możesz zbierać rośliny po prostu je zbierając / kolekcjonując - masz od tego umiejętność "Collection". Po wbiciu 10lvl zostajesz Daevą i już nie zbierasz rośliny rękoma tylko "wysysasz esencję" - jakoś tak to jest uzasadnione fabularnie. Rozwijasz tym samym nową umiejętność "Essencetapping".

Dość istotne jest to, że wbite punkty w Collection przechodzą na Essencetapping czyli jeśli do 10lvl wbijesz nową postacią 20p Collection po wbiciu 10lvl zaczniesz z 20p Essencetapping i będziesz mógł od razu pójść na "lepsze" rośliny/kamienie.

Opublikowano

Okej i ostatnie pytanie. Np gdy chcę założyć inną zbroję i skończy się identyfikacja, pisze że potrzebuje jakieś np chain equip skill, jak to zdobyć ?

MixTaB_eune_134_1_logo.png

Opublikowano

Masz cztery typu armorów:

• Cloth (płócienne) - "najlżejszy"
  • Leather (skórzane) - "średnio ciężki"
  • Chain (kolcze) - "trochę cięższy"
  • Plate (płytowe) - "ciężki"

Ułożyłem je w ten sposób ponieważ klasy w AIONie dzielą się na cztery typy, które operują różnymi armorami.

• Klasy typu Sorc, SM czy Bard mogą korzystać tylko z najlższejszych Clothów.
  • Sin, Ranger oraz Gunner mogą korzystać z clothów (co jest dla nich średnio opłacalne) oraz Leatherów - z tą różnicą, że gunner ma własny typ Leatherów czyli Magiczny Leather bo korzysta z Magic Boosta (siły magicznej), a nie ataku.
  • Cleric i Chanter mogą używać Clothów i Leatherów ale są dla nich średnio opłacalne. Używają głównie Chainów. Czasem zakładają Clothy by robić większy DPS z względu na duże ilości statystyk w Magic Boosta.
  • Templar oraz Glad mogą używać wszystkich wcześniej wymienionych rodzajów armora ale jest to dla nich kompletnie nie opłacalne. Powinni używać tylko eq typu Plate.

Oznacza to według tej rozpiski, że Ty jako sorc klasowo po prostu możesz używać tylko Clothów i masz zablokowane korzystanie z innych rodzajów pancerzy.

Zamykam na prośbę autora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...