Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak napisów w menu The Sims 3

ChodzaceKanapki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy wie ktoś może z jakiego powodu po włączeniu Sims'ów w menu brakuje mi napisów. Gra ładuje się normalnie i w dosyć szybko jak na mojego laptopa, dodam, że jest po formacie, system już się chyba zaktualizował do końca bo nic nie wyskakuje, miałam problem z odpaleniem gry, ale już naprawiłam ten błąd. Wcześniej sims'y chodziły normalnie (przed formatem) ale teraz dzieją się dziwne rzeczy na tym kompie... Nie wgrywałam żadnych dodatków z internetu (ubrania, fryzury, meble itp.)

W menu nie mogę nic kliknąć, nie to, że nie widać tylko po prostu NIEMA :( ani nie mogę wybrać miasta, ani wyjść normalnie z gry ( działa tylko alt+F4 i wyskakuje okienko czy na pewno chce wyjść itd..)

Pierwszy raz takie cuda dzieją mi się z Sims'ami.

Dodatki jakie mam zainstalowane to:

- Po Zmroku

- Pokolenia

- Cztery Pory Roku

- Studenckie Życie

- Kariera

- Miejskie Życie

Proszę o pomoc, nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na swój problem! :(

Z góry Dziękuje

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gdyby patch był niekompletny, w ogóle by nie odpalił gry, geniuszu. 

Może być tak, że pobrałeś jakąś modyfikację niezgodną z wersją gry. Musisz pousuwać wszystkie mody i albo poinstalować na nowo uprzednio sprawdzając z wersją patcha czy są kompatybilne, albo kompletnie zrezygnować. Jak niczego nie pobierałeś, to powinieneś zmienić cracka. Chyba, że grasz na oryginale, wtedy nie zostaje nic innego jak przeinstalować grę.

Qui est le prochain?

• 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Gdyby patch był niekompletny, w ogóle by nie odpalił gry, geniuszu. 

Może być tak, że pobrałeś jakąś modyfikację niezgodną z wersją gry. Musisz pousuwać wszystkie mody i albo poinstalować na nowo uprzednio sprawdzając z wersją patcha czy są kompatybilne, albo kompletnie zrezygnować. Jak niczego nie pobierałeś, to powinieneś zmienić cracka. Chyba, że grasz na oryginale, wtedy nie zostaje nic innego jak przeinstalować grę.

Teoria ciekawa, chociaż nieprawdziwa. Po dzisiejszej zabawie z instalacją nowych dodatków i cracków miałam ten sam problem, co autor tematu i instalacja najnowszego patcha pomogła (jakimś cudem zniknęły mi z folderu dwa czy trzy pliczki, dzięki patchowi powróciły na swoje miejsce - gra bez nich się uruchamiała, ale menu jest puste, brak napisów i jakichkolwiek opcji).

@topic, zapewne mój post już Ci nie pomoże, bo minęło sporo czasu od stworzenia Twojego tematu, ale jeśli ktoś jeszcze ma ten problem, to polecam zainstalowanie najnowszego patcha (ja instalowałam 1.67.2).

Czy posiadasz oryginalną wersję?

Jeżeli nie to może być spowodowane wykryciem cracka i zablokowano możliwość gry itd.

Bzdury. o.O

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Teoria ciekawa, chociaż nieprawdziwa. Po dzisiejszej zabawie z instalacją nowych dodatków i cracków miałam ten sam problem, co autor tematu i instalacja najnowszego patcha pomogła (jakimś cudem zniknęły mi z folderu dwa czy trzy pliczki, dzięki patchowi powróciły na swoje miejsce - gra bez nich się uruchamiała, ale menu jest puste, brak napisów i jakichkolwiek opcji).

@topic, zapewne mój post już Ci nie pomoże, bo minęło sporo czasu od stworzenia Twojego tematu, ale jeśli ktoś jeszcze ma ten problem, to polecam zainstalowanie najnowszego patcha (ja instalowałam 1.67.2).

Bzdury. o.O

Instalacja najnowszego, KOMPLETNEGO patcha, który skutecznie umożliwił Ci odpalenie aplikacji. Trochę logiki, zainstalowałaś najnowszego patcha po to, żeby uzupełnić braki w tym starym, NIEKOMPLETNYM, zgadza się? ;-)

Przy przeinstalowaniu gry w wersji oryginalnej wszystko patchuje się w biegu.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Instalacja najnowszego, KOMPLETNEGO patcha, który skutecznie umożliwił Ci odpalenie aplikacji. Trochę logiki, zainstalowałaś najnowszego patcha po to, żeby uzupełnić braki w tym starym, NIEKOMPLETNYM, zgadza się? ;-)

Przy przeinstalowaniu gry w wersji oryginalnej wszystko patchuje się w biegu.

• O jakiej logice mówisz? Wiem, co zainstalowałam i po co, więc nie musisz mi tego rozpisywać. o.O
  • Napisałaś, że z niekompletnymi patchami w ogóle nie włączy się gry (chociaż autor tematu wyraźnie napisał, że gra się uruchamia, ale z błędami).
  • Sugerujesz, że wszystkie błędy w grze wywołane są przez nieoficjalne modyfikacje (których autor tematu nie instalował - odsyłam ponownie do pierwszego posta) : instalacja niektórych modyfikacji czy też dodatków może powodować usunięcie lub zastąpienie jakichś plików w wyniku czego gra działa niepoprawnie lub nie działa wcale, dlatego konieczne jest doinstalowanie patchy (+ ewentualnie usunięcie wadliwych modów), które same się nie pobiorą w wersji nieoryginalnej gry (nie wiem, jak jest w oryginale, ale z doświadczenia z poprzednimi wersjami wiem, że nawet z oryginałami są niesamowite problemy).
  • Jeśli masz oryginały, to polecam sobie wypróbować nieoryginalne wersje, aby potem nie wykłócać się o oczywistość na forum i radzić ludziom przeinstalować grę, kiedy wystarczy jedynie doinstalować parę MB danych. A jeśli masz nieoryginalne wersje, to musisz wiedzieć, że launcher bardzo często kłamie.
  • Dodatkowo, jeśli 2 czy 3 osoby wypowiadają się, że instalacja patcha pomogła z danym problemem, to nie spieraj się, że nie mamy racji, zwłaszcza, że nie przedstawiasz w zamian innego rozwiązania niż przeinstalowanie gry.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

• O jakiej logice mówisz? Wiem, co zainstalowałam i po co, więc nie musisz mi tego rozpisywać. o.O
  • Napisałaś, że z niekompletnymi patchami w ogóle nie włączy się gry (chociaż autor tematu wyraźnie napisał, że gra się uruchamia, ale z błędami).
  • Sugerujesz, że wszystkie błędy w grze wywołane są przez nieoficjalne modyfikacje (których autor tematu nie instalował - odsyłam ponownie do pierwszego posta) : instalacja niektórych modyfikacji czy też dodatków może powodować usunięcie lub zastąpienie jakichś plików w wyniku czego gra działa niepoprawnie lub nie działa wcale, dlatego konieczne jest doinstalowanie patchy (+ ewentualnie usunięcie wadliwych modów), które same się nie pobiorą w wersji nieoryginalnej gry (nie wiem, jak jest w oryginale, ale z doświadczenia z poprzednimi wersjami wiem, że nawet z oryginałami są niesamowite problemy).
  • Jeśli masz oryginały, to polecam sobie wypróbować nieoryginalne wersje, aby potem nie wykłócać się o oczywistość na forum i radzić ludziom przeinstalować grę, kiedy wystarczy jedynie doinstalować parę MB danych. A jeśli masz nieoryginalne wersje, to musisz wiedzieć, że launcher bardzo często kłamie.
  • Dodatkowo, jeśli 2 czy 3 osoby wypowiadają się, że instalacja patcha pomogła z danym problemem, to nie spieraj się, że nie mamy racji, zwłaszcza, że nie przedstawiasz w zamian innego rozwiązania niż przeinstalowanie gry.

Włączenie gry polega na prawidłowym rozpoczęciu rozgrywki, a nie odpaleniu aplikacji, to chyba wie każdy racjonalnie myślący człowiek. Gram i na oryginałach, i na piratach - obie wersje gry były przeze mnie dogłębnie modyfikowane i nieskromnie, ale szczerze jestem w stanie stwierdzić, że wszystkie problemy z grą, które skomentowałam miałam sama i samodzielnie sobie z nimi poradziłam, właśnie w opisany przeze mnie sposób. "A jeśli masz nieoryginalne wersje, to musisz wiedzieć, że launcher bardzo często kłamie." Błagam Cię, gdyby "LAUNCHER KŁAMAŁ", nie zostałby podrzucony użytkownikom, bądźmy realistami - tak wielki i poważny wydawca jak EA nie mógłby sobie pozwolić na wydanie wadliwego launchera bez uprzedniego sprawdzenia, tak więc wracając do mojej (przez Ciebie niestety nie rozumianej, w sumie nie bardzo wiem dlaczego, wydaje mi się, że moje myślenie jest proste jak obsługa cepa) logiki - wina leży tylko i wyłącznie po stronie użytkownika. Rozwiązanie przedstawiłam w kilku innych tematach dotyczących tego samego problemu, a przeinstalowanie gry byłoby w stanie naprawić ten problem, ponieważ tylko na nośniku masz komplet plików, których wymaga gra, a sama aplikacja przecież aktualizuje się samoistnie przy instalacji kolejnych dodatków. A ja spieram się o swoje racje, bo dzięki tym właśnie racjom sama radziłam sobie z takimi pierdółkami bez grzebania w plikach i launcherach, kiedy sytuacja tego nie wymagała. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Witam,

czy wie ktoś może z jakiego powodu po włączeniu Sims'ów w menu brakuje mi napisów. Gra ładuje się normalnie i w dosyć szybko jak na mojego laptopa, dodam, że jest po formacie, system już się chyba zaktualizował do końca bo nic nie wyskakuje, miałam problem z odpaleniem gry, ale już naprawiłam ten błąd. Wcześniej sims'y chodziły normalnie (przed formatem) ale teraz dzieją się dziwne rzeczy na tym kompie... Nie wgrywałam żadnych dodatków z internetu (ubrania, fryzury, meble itp.) 

W menu nie mogę nic kliknąć, nie to, że nie widać tylko po prostu NIEMA :( ani nie mogę wybrać miasta, ani wyjść normalnie z gry ( działa tylko alt+F4 i wyskakuje okienko czy na pewno chce wyjść itd..)

Pierwszy raz takie cuda dzieją mi się z Sims'ami.

Dodatki jakie mam zainstalowane to:

- Po Zmroku

- Pokolenia

- Cztery Pory Roku

- Studenckie Życie

- Kariera

- Miejskie Życie

Proszę o pomoc, nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na swój problem! :(

Z góry Dziękuje

Na Origin wywala błąd bo miałem podobną sytuację

523561446660279974822.gif              

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...