Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1.7.2/1.7.4 LAGI ! 20 FPSÓW !

CovallGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko !

Na wersji 1.6.4 mam od 80 do 120 STAŁYCH KLATEK ! Gdy sie dowiedzialem ze nowa edycja skkfa bedzie na 1.7.2 zainstalowalem i sa w chuj lagi ! Na optifine z 1.7.2 wyciagam max 30 fpsow (ustawienia na low) i jeszcze ide z 5 kratek i scina znowu 5 kratek i scina..

Robilem format pcta na XPeka i dalej jest tak samo , czyscilem cclanerem , wirusow nie mam..czego to jest powodem >?<

Opublikowano

Napisz jaki masz sprzęt. Spróbuj także wyłączyć programy (przeglądarka, Skype, inne gry itp.).

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Wow. Troche mnie śmieszy to, że narzekasz na to że masz 20 fpsów. Ja mam tak na codzień i wcale nie narzekam.

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

Tak tylko ze hardcore polega na klepach..Jak mam zalozyc strefe na 20 fpsach ?..

GameBooster nie pomaga (mam wylaczone skype itp..odpalony tylko minecraft + ts3)

Opublikowano

Jesli chodzi sam o update 17.2 i 17.4 to chujnia bo ja na 1.5 mialem po 800 + fpsow w malym okienku a teraz w duzym sa po 80 , Mojang porzucil chyba optymalizacje

Opublikowano

Może to dlatego że to nie była jeszcze skończona wersja OF ale właśnie sprawdzałem i jest pełna wersja Ultra i Standard. Light jest niestety jeszcze na 1.6.4

1377531174-U173186.png

Opublikowano

20 FPS to dla ciebie lagi ? Dla mnie lagi zaczynają się od 10 w dół...
Napisz jaki masz launcher.

Opublikowano

uzywam Magic Launcher jak i tego z minecraft.net (mam premium.) i fpsy takie same [z optifinem]

20 fps to nie lagi ? z 20 spada mi 1 i tak co 3 - 4 sekundy..w dodatku na 20 strefy na hardcorze skkfa nie zaloze ..

@edit: wgralem tego nowego optifine [standard] i dalej to samo..nawet o 1 fps nie polepszylo..[ustawienia dalem jak najmniejsze w optionsach]

Opublikowano

premium/no premium?

przeczyść folder z mc, (wyjeb wszo) wgraj od nowa, jak no-premium poszukaj innego launchera. (np u zyczu zawsze mi lagowało...)

I... zmniejsz ilość RAM do mc. jak chcesz grać bez teksturek itp to daj 400MB i styknie. (nawet 350 starcza, szczególnie że chcesz grać na serwerze)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

premium/no premium?

przeczyść folder z mc, (wyjeb wszo) wgraj od nowa, jak no-premium poszukaj innego launchera. (np u zyczu zawsze mi lagowało...)

I... zmniejsz ilość RAM do mc. jak chcesz grać bez teksturek itp to daj 400MB i styknie. (nawet 350 starcza, szczególnie że chcesz grać na serwerze)

Boze..naucz sie czytac to co pisalem !

MC wywalilem wszystko pobralem od nowa z minecraft.net (MAM PREMIUM!!) nic nie dalo.

RAM mam ustawione 1 GB jak zmiejsze to nic nie daje.

vsync nic nie daje i zwieksznie limitu tez nie .

Na 1.6.4 120 stalych a na 1.7.2 bedzie z 20 - 30 a jak chce obrocic mysza to spada nawet do 1..

Opublikowano

też tak mam mam po 30 fps na 1.7.4 a na 1.6.4 po 300 fps

To chyba jest spowodowane tym że Mojang Zbyt Dużo Rzeczy dodało w tym Patchu i Zlagowali Clienta ;P

Opublikowano

1.7 ostro zmniejsza fps'y, to prawda.

Jednak ja na supersłabym kompie jakoś daję radę :)

Przed wgraniem optifine: 60fps

Po: 90fps

Może wgraj najnowszą wersję OF? C2

Opublikowano

Masz jakiś problem najwyraźniej z procesorem może masz za mało ramu ustawione na minecraft. Spróbuj wypiąć jedną kość pamięci ram jak masz 2 i wtedy odpalić minecrafta ;)

Opublikowano

@Up ram G.... pomoże

=========================================================================================================================

#1 Sprawdź jaką masz kartę graficzną

#2 Jeżeli masz nVidia to wejdź na pulpit kliknij prawym przyciskiem myszy na wolne miejsce i wybierz panel sterowania nVidia.

#3 W panelu sterowania wybierz zarządzanie ustawieniami 3D i w zakładce Ustawienia Globalne wybierz ustawienia Preferowany procesor graficzny i zmień na nVidia

=========================================================================================================================

#4 Jeżeli jesteś leniem spróbój kliknąć prawym przyciskiem myszy na Minecraft.exe i wybrać uruchom z procesorem graficznym > nVidia o dużej wydajności

Format dysku z systemem też pomoże

#1 Skopiuj wszystkie potrzebne pliki na pendrive albo na coś innego

#2 Wyłącz komputer póżniej go włącz i wciśnij przycisk który wywołuje Recovery

#3 I niech się tam formatuje :D

#1 Zaktualizuj sterowniki karty graficznej

#2 Zaktualizuj jave

#3 Jak nie chcesz formatować dysku to Przeczyść CCleanerem

#4 Pobierz TuneUp Utilites 2014 lub niższe zależy to od Ciebie

Przed powyższymi czynnościami miałem 10 - 20 fps a po 50 - 150 fps

Myślę że pomogłem :)

Opublikowano

1.Zrób cc cleaner

2.Potem Menadzer zadań wyszukaj javaw.exe

3.Sciągnij GameBooster 3 [Nie razergameboster] tylko gameboster 3 ;D

4.Po zrobieniu tych rzeczy powiniełeś mieć więcej FPS ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...