Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem, tylko 60fps gdy powinno być 100+

Smoqes87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Ostatnio znowu wróciłem do minecrafta, mam orginalnego. Lecz mam tylko 60 fps (lub mniej ale nie więcej niż 60 ;/), a kiedyś miewałem po 100+. Czym jet to spowodowane? Jakieś pomysły na naprawienie tego irytującego problemu ?

Od razu mówię, dałem na najniższe detale gry, optifine HD wgrany, przeznaczone 2G Ram'u do minecrafta (mam 4gb RAM).

Opublikowano

Ludzkie oko widzi tylko 60 klatek na sekunde.Jeżeli chcesz (nwm po co, to tylko zapobiega zniekształceniom) to wyłącz synchronizacje pionową oraz ustaw max fps w ustawieniach.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Wcześniej na jakiej wersji grałeś? Najnowsze wersje są znacznie bardziej wymagające.

Opublikowano

Jeśli masz stabilne 60 klatek na sekundę, to najpewniej nie wynika to ze słabości Twojego sprzętu, a z kodu gry - najwidoczniej obecna wersja Minecrafta zoptymalizowana jest pod 60 klatek, jak zresztą większość współczesnych gier. Bo - jak już zostało wyżej napisane - tych 60 klatek to liczba w zupełności wystarczająca, a dowolny ich nadmiar pozostanie już przez Ciebie niezauważony ;)

Opublikowano

@up

i powstaną zniekształcenia ekranu w dodatku <3

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Problem rozwiązany, wystarczyło wyłaczyć VSync, rozwiązanie znalazłem na Cxxxx.pl. Temat do zamknięcia :) Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Opublikowano

@up

to samo pisałem ...

Ludzkie oko widzi tylko 60 klatek na sekunde.Jeżeli chcesz (nwm po co, to tylko zapobiega zniekształceniom) to wyłącz synchronizacje pionową oraz ustaw max fps w ustawieniach.

Vsync - synchronizacja pionowa

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...