Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

|Survival Islands| SpecCraft |24/7|brak lagów!|miła administracja|mega % dropu!|

Larin1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

=R

=E

=K

=L

=A

=M

=A

=R

=E

=K

=L

=A

=M

=A

Jaki jest cel gry na tym serwerze?

Serwer polega na tym, że gracze zamiast zwykłych,małych wysp na tysiącach skyblocków są po prostu nudne,ale na tym serwerze gracz otrzymuje dużą wyspę,ponad 3 tysiące klocków na wyspie Easy wraz z dużą ilością drewna,surowców i co najważniejsze miejsca.Tutaj nikt i nic Cie nie ogranicza,możesz robić co tylko chcesz na swojej wyspie i nikt ci tego nie zabroni! Tylko musisz pamiętać, że po dwóch tygodniach kiedy nie będziesz na serwerze twoja wyspa automatycznie się usunie! Taką nieobecność należy zgłaszać Właścicielowi/H@ serwera a on nada wtedy immunitet na waszą wyspe.Na serwerze Premium nie jest wymagane,whitelista jest włączana tylko wtedy gdy prowadzimy prace techniczne lub coś w tym stylu.

Jakie są wyspy na waszym serwerze?

Są trzy rodzaje wysp dla zwykłego gracza i jedna,wyjątkowa mega wyspa dla rangi VIP wraz z SuperVIP,każda wyspa została zbudowana przez mnie i parę innych osób więc macie gwarancje że nie zobaczycie takich na żadnym innym serwerze :)

Wyspa łatwa

Krótka charakterystyka tej wyspy.

Znajduje się na niej dużo drzew, węgla, diamentów czy emeraldów.

Wyposażona jest w 9 źródeł lawy na stworzenie portalu do piekła,a jedno wiaderko jest na generator kamienia w późniejszej fazie gry ponieważ kamień na wyspie się kiedyś skończy :) Jest ona idealna dla ludzi którzy lubią sobie pokopać kamień i ogółem żyć spokojnie.

Wyspa średnia

post-1054717-0-53088600-1390164352_thumb.png

Zawiera najwięcej emeraldów ze wszystkich wysp.Jest na niej dużo piasku i piaskowca ale tylko troszkę trawy.

Znajdują się na niej tylko 4 drzewa jednego rodzaju.Miejsca nie ma tam za dużo.Wyspa jest idealna dla osób które lubią troszkę adrenaliny,zapewnia rozgrywkę na długie,długie godziny :)

Wyspa trudna

Ta wyspa jest idealna dla ludzi którzy potrafią radzić sobie w trudnych warunkach gdzie jest tylko jedno drzewo i mało,mało miejsca na własne budowle.Znajduje się na niej tylko troszeczkę lawy.Zawiera duże ilości czerwonego proszku.Diamentów i emeraldów jest tylko parę.Radzimy pograć na wyspach łatwych i średnich przed wzięciem tej wyspy.

Główna Administracja serwera

Pomysłodawca,główny wykonawca i właściciel serwera T3hdrakkus

HeadAdmin serwera, dużo pomaga, doradza i tworzy DrSharkPL

Pomógł,doradził i załatwił serwer,i tworzy ItemShop serwera,HeadAdmin VertiPL

Jeżeli grasz na serwerze parę godzin to wiedz, że jeden z nich na pewno Cię śledził :))

Moderatorzy serwera

Grindor42

DrSharkPL

domo

poszukujemy ludzi na tą range!

Młodsi moderatorzy serwera

KeyLow

poszukujemy ludzi na tą range!

Dane serwera

IP: 83.168.92.47:25566

Sloty: 100

Wersja: 1.7.x

[gracze z wersją 1.7.2 i 1.7.4 mogą grać na tym serwerze]

Na 30 stałych graczy rozdamy Wam 5x VIP na miesiąc i masę różnych nagród!

W razie pytań pisz na PW,GG:49264239 lub pod tym tematem :)

WYSPY Medium i Hard będą dostępne w czwartek!

W Środę przerwa techniczna przez cały dzień!

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Skrzynek na wyspach nie ma, a moby po prostu Cię zabiły jak wszedłeś bo była noc :)

Wyspy są na tyle duże że jest na nich mnóstwo materiałów i aż 6% dropu diamentu z kamienia ;)

Jak uzbieram gdzieś 50 stałych graczy to zrobie inne schematy wysp i większe do tego :>

Ale na razie są tylko takie więc musisz się nimi zadowolić ;>

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Aaa, to trzeba było tak odrazu, że diax 6% =O Dobra dzięki.

EDIT: Albo mi się wydaje, albo ktoś lub coś urzędowało na mojej wyspie. To ostatnie pytanie: Każdy gracz ma dostęp do każdej wyspy?

Opublikowano

Nie, każda wyspa jest zabezpieczona w 100% i jest dostępna tylko dla Ciebie i dla graczy do których wyślesz zaproszenie do wyspy ( /wyspa invite NICK ) tak samo jest z pvp, które jest wyłączone na całym świecie wysp ( /rg flag __global__ pvp deny ). Nikt nie ma uprawnień by coś robić na twojej wyspie prócz Ciebie ponieważ Moderator ma uprawnienia do kick,ban i mute a KidMod tylko do kick i mute.

Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania pisz, a chętnie odpowiem :)

Zapraszam na serwer :>

Na 30 stałych graczy zrobimy losowanie na 5x VIP na miesiąc!

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Hmm, ale mnie to dziwi. W środku są jakieś mosty itp, a ja tego nie robiłem. Coś mi się nie podoba. Widziałem kogoś na mojej wyspie, klikam TAB pusto. Odwracam się i nikogo niema...

TEN SERWER JEST NAWIEDZONY =3

Opublikowano

Nie wiem co to mogło być :<

Ale w przyszłości planujemy zrobić coś więcej czyli wyspy większe niż są dotychczas wraz z dungeonami i polepszyć serwer by był najlepszy w swojej kategorii :)

Zrobić ten serwer bardziej trudny niż jest teraz, dodać jakieś trudniejsze moby żeby serwer był ciekawy :>

Pozdrawiam i życzę miłej gry bez duchów :D

( Może Herobrine wrócił??? :> )

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Serwer Założony przez dzieciaczka

Taka Sytuacja Zaproponowałem żeby dodali ExP ze stone bo się troche drętwo gra a oni na to

post-507555-0-09151400-1390739843_thumb.jpg

76561198169567059.png

Opublikowano

Mam ci przypomnieć co napisałeś?

[13:33:23] [Server thread/INFO]: [m[0;37;22mGracz[0;37;22m [0;37;22m DiZz[m [0;31;22m[21m>> [0;32;1mT3hDarkkus Na taki drętwy serwer nikt już chyba nie wbije ciesz się że masz przynajmniej 20 graczy[m

Spinałeś się na PW, ogólne wkurzają mnie takie "chłopczyki" co potrafią tylko to robić... Ale dobra, nie zaproponowałeś tego normalnie tylko padły słowa 'kurw*".

Bo tak trudno jest poczytać logi serwera :> To że nie odpowiadałem na czacie to przez to że byłem chwilowo zajęty i nie zwracam uwagi na większość wiadomości tylko na te ważniesze na /msg.

[13:31:16] [Server thread/INFO]: DiZz issued server command: /msg T3hdrakkus Dodaj Exp ze stone bo sie chujowo nabija LvL
[13:31:02] [Server thread/INFO]: DiZz issued server command: /msg T3hdrakkus KURWA CZY TY CZYTASZ CZAT

Teraz przemyśl swoje zachowanie, i nie pisz bzdur bo zaraz padnę tutaj ze śmiechu.

PS. ten dzieciaczek za niedługo kończy 18 lat więc wiesz :)

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

@refff

Harmonogram eventów:

28.01.2014 - event Mega Parkour

30.01.2014 - event Najlepszy Górnik

1.02.2014 - event Magazyn

3.02.2014 - event Labirynt

5.02.2014 - event The Walls

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Powiem tak,... Serwer jest niesamowity... przeszadza mi tylko jeden administrator... :) 8,5+/10

@EDIT

@Down

Dziękuje... wreszcie serwer jest wprost idealny. :3

ZAPRASZAM WSZYSTKICH!

Pozdrawiam

~SebQu

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

LeoWoj,

jeżeli chodzi o xAssassinsXx to został on wydalony z administracji więc nie masz się czym martwić :)

W dniach 27.01.2014-30.01.2014 serwer nie będzie dostępny dla zwykłych graczy tylko dla administracji.
Przeprowadzamy całkowity remont serwera i pojawi się nowa mapa i inny czat!

Pytania możecie pisać pod tym postem :)

Pozdrawiamy!

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

@refff

Prace nad serwerem idą dobrze, mamy już gotowy Spawn, Sklep (na serwerze i na stronie dla usług premium typu VIP,wirtualne pieniądze i EXP!) a także wyspy dla Gracza i VIP-a.

Wyspa gracza wygląda teraz tak,

umfg.png

A wyspa VIP,

dy9g.png

Mogą zajść na nich małe poprawki, ale ogólny "zarys" wyspy będzie taki jak na zdjęciach wyżej :)

Wraz z nową mapą,plikami, zostanie wprowadzona nowa i lepsza edycja.

Zbierałem informacje od graczy, naprawiłem z ekipą to co potrzebne i teraz jest serwer dopracowany lecz jest trudniejszy,bo ludziom znudziła się taka gra kiedy każdy miał ponad 100 tysięcy kasy na serwerze.

Wszystko zostało wyczyszczone i oczekujcie serwera w czwartek! pomiędzy godziną 17-18, jeżeli będzie potrzeba to dam więcej informacji :)

A Spawn zobaczycie gdy wejdziecie na serwer ^^ nie chce wszystkiego ujawniać :D

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Tak, oczywiście.

Na spawnie będą przyciski które dają rangi Gracz+ i Gracz+, kolor plusika obok gracza oznacza rodzaj wyspy według kolejności Łatwa,Średnia,Trudna ale nad trudną trwają prace ale zostanie dodana na dniach czyli w przeciągu 3-4 dni.

Wyspa łatwa a średnia różni się tylko wielkością :D

Jak zaczniesz grę będziesz mógł wybrać co i jak z twoją wyspą :) będzie tak zwany mini-kurs czyli wprowadzenie do serwera i na czym polega gra na nim.

Zapraszam do zadawania pytań, chętnie odpowiem na wszystkie ^^

Start serwera przełożony na godzinę 17:20 ze względu na małe problemy techniczne :) !

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanko, grałem na serwerze 3 dni, co nieco wiem o osobach... a pytanie jest takie, czy są wymagania wiekowe co do kidmoda/moda oraz czy jest rekrutacja otwarta. :)

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Wymagania:

KidMod-min. 13 lat, znajomość j.polskiego i podstawowa wiedza o Minecrafcie + mile widziana ortografia na poziomie dobrym :)

Moderator-min. 15 lat, to samo co u Kid-a ale ortografia na poziomie bardzo dobrym :) rzadko ludzie trafiają od razu na Moda bo pierw biorę ich na tydzień testowy (co tydzień, w piątek są awanse/degradacje)

Mile widziany jest też TS3,Skype lub chociaż GG :> Dostępność,dziennie minimum jedna godzina, duże udzielanie się na forum itp.

Linka do forum nie dam bo dostane %% :D a już mam ich troszkę za dużo :)

Co do serwera to jutro o godzinie 17 powinien być czynny dla graczy, chyba że plany się zmienią i będzie dopiero w piątek.

@edit

Co myślicie nad dodaniem TheWalls na serwer i bitwy na łuki czy miecze za pomocą pluginu Minigames ??? Czy może wolicie Spleefa?

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Czekałem, aż przerwa techniczna się skończy 4 dni, no i mam nadzieję, że dzisiaj o 17 serwer będzie już dostępny.

Dobrze by było, gdybyś dodał mini grę Sky Wars, bardziej by pasowało na serwer skyblock niż TheWalls, no ale gracze mają różne wymagania, to proponuję dodać Sky Wars, oraz TheWalls.

A i mam jeszcze pytanie: czy jeżeli ma się już wyspę, to można ją zmienić na inną, albo mieć drugą? I czy będzie po przerwie nether i end?

Opublikowano

Larin, może kojarzysz z serwera, SebQu, troszkę zamieszania wprowadziłem... każdemu się zdarza :/ Mam 14 więc będę starał się o kida, z tsem nie ma problemu, skype też. 1 godzinka? Jakoś się ogarnie, a na forum to chętnie będę się udzielał, z ortografią raczej nie mam problemów, ale wiadomo, każdy jest człowiekiem i ma prawo się pomylić. :) Czekam z niecierpliwością na serwer, jeszcze tylko 1 pytanko, czy mogę złożyć podanie na forum serwera teraz, czy dopiero po starcie?

//@EDIT

Tak, tak... znów "Jeszcze jedno" :P

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Bartollinix,

można mieć tylko jedną wyspe w tym samym czasie, jeżeli masz swoją to nie możesz dołączyć do wyspy kolegi, jest to zabezpieczenie że ktoś np. na wyspe Medium sprowadzi wszystkie surowce z Normal,a co do gierki Sky Wars to zobacze ją i pomyśle :D The Walls powinno być na 100% a nad tą gierką jeszcze się zastanowie.

Po przerwie Nether i End będą dostępne dla graczy :)

LeoWoj,

tak, pamiętam Cię, troszke tego zamieszania było z tobą i xAssassinem ale on już wyleciał a jego posadę przejął DrSharkPL który lepiej się sprawuje i pomaga nam.

Podanie możesz złożyć nawet teraz :)

Start po przerwie technicznej planowany na godzinę 17.

Jeżeli zdarzy się coś niedobrego to zostaniecie poinformowani :)

@EDIT

Serwer jest czynny :>

serwer_ourmc.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...