Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer - Dobry? Lipny?

ValerianPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nagrywarka tzn. odtwarzacz płyt cd.

Procesor z K jest z odblokowanym mnożnikiem czyli nadaje się do podkręcenia. Powiedzmy z 3.4ghz można zrobić koło 4.4ghz z dobrym chłodzeniem. O wiele zwiększa to wydajność. Ten i5 to najlepszy z serii.

Grafika uciągnie BF4 na fullhd na ultra koło 60fpsów.

Właśnie nie jestem pewien, czy 4gb ramu to nie za mało i czy nie lepiej zejść np. z płyty i procesora dla dodatkowego 4gb. Zawsze można dokupić. Ten sprzęt jest ode mnie jest całkiem dobry, ale jest kilka niedoróbek.

Daj tam chłodzenie i lepszą płytę główną.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nagrywarka tzn. odtwarzacz płyt cd.

Procesor z K jest z odblokowanym mnożnikiem czyli nadaje się do podkręcenia. Powiedzmy z 3.4ghz można zrobić koło 4.4ghz z dobrym chłodzeniem. O wiele zwiększa to wydajność. Ten i5 to najlepszy z serii.

Grafika uciągnie BF4 na fullhd na ultra koło 60fpsów.

Właśnie nie jestem pewien, czy 4gb ramu to nie za mało i czy nie lepiej zejść np. z płyty i procesora dla dodatkowego 4gb. Zawsze można dokupić. Ten sprzęt jest ode mnie jest całkiem dobry, ale jest kilka niedoróbek.

Lepiej zeby byla ta ''nagrywaka'' a Ramu wiecej by sie raczej przydalo. Czyli strona komplett.no jest lipna? Kolega tam za 8 tys. wlasnie kupil dobry komputer. Mam nadzieje ze cos sie znajdzie

49477946676030300622.png

Opublikowano

Z tego co widzę na komplett.no jest drożej. Za taki sam zestaw wychodzi 8700 to raczej nie ma sensu przepłacać. Weź z tamtej strony zestaw, który jeszcze za chwilę zedytuję.

Każdy podzespół na komplett.no jest o 100 koron droższy. Ram zawsze można dokupić, a i tak lepiej zawsze jest dołożyć do wiele lepszej grafiki niż większej ilości ramu, ponieważ zwyczajnie się go nie wykorzystuje.

@edit

Radtor mógłbyś poprawić mój zestaw? Droższa płyta główna np. MSI Z87-G43 to +200 koron, to samo chłodzenie. Ogólnie on chce zestaw bez OC, ale że procesor z K jest tańszy to czemu by go nie wziąć.

Chyba żeby zejść do i5 4440 i wtedy wziąć lepszą płytę lub ram. Innego rozwiązania nie widzę zwyczajnie nie mógłbym się zmieścić w budżecie :P

Chyba, żeby wziąć płytę GA-B85-HD3.

@edit2

Szukałem części jeszcze na tej stronie i jeśli nie możesz nic dopłacić to mój zestaw podany wyżej jest chyba najlepszy. Gwarantuje, że wydajność tego zestawu będzie naprawdę duża. 70 fpsów na ultra BF4 - czego chcieć więcej?

Opublikowano

Z tego co widzę na komplett.no jest drożej. Za taki sam zestaw wychodzi 8700 to raczej nie ma sensu przepłacać. Weź z tamtej strony zestaw, który jeszcze za chwilę zedytuję.

Każdy podzespół na komplett.no jest o 100 koron droższy. Ram zawsze można dokupić, a i tak lepiej zawsze jest dołożyć do wiele lepszej grafiki niż większej ilości ramu, ponieważ zwyczajnie się go nie wykorzystuje.

@edit

Radtor mógłbyś poprawić mój zestaw? Droższa płyta główna np. MSI Z87-G43 to +200 koron, to samo chłodzenie. Ogólnie on chce zestaw bez OC, ale że procesor z K jest tańszy to czemu by go nie wziąć.

Chyba żeby zejść do i5 4440 i wtedy wziąć lepszą płytę lub ram. Innego rozwiązania nie widzę zwyczajnie nie mógłbym się zmieścić w budżecie :P

@edit2

Szukałem części jeszcze na tej stronie i jeśli nie możesz nic dopłacić to mój zestaw podany wyżej jest chyba najlepszy. Gwarantuje, że wydajność tego zestawu będzie naprawdę duża. 70 fpsów na ultra BF4 - czego chcieć więcej?

Najlepszy zestaw. Tam jest cholernie drogo. Nie warto tam kupować. Lepiej kupić w Polsce.

Nawet nie znalazłem w tym sklepie jakiegoś porządnego chłodzenia.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

@edit

@edit2

Ileś tam pewnie może wyjść za cene, nie musi być równe 8000, ale też nie chce dawac więcej niż 9000. Chodzi o to że na jednej z tych stron kolega kupiłdobry komuter.

A bez chłodziarki nie będzie sie jakoś przegrzewać i wyłączać?

A ta nagrywarka, raczej by sie przydała, bo w takim razie nie mam jak włączyć np. gry z płyty

49477946676030300622.png

Opublikowano

Ileś tam pewnie może wyjść za cene, nie musi być równe 8000, ale też nie chce dawac więcej niż 9000. Chodzi o to że na jednej z tych stron kolega kupiłdobry komuter.

A bez chłodziarki nie będzie sie jakoś przegrzewać i wyłączać?

A ta nagrywarka, raczej by sie przydała, bo w takim razie nie mam jak włączyć np. gry z płyty

Jest nagrywarka:

http://www.dustinhome.no/product/5010752545/samsung-dvdr-rw-ram-dl-24x-sata-bulk-black/

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...