Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moj problem

2JmFAk9.png

Nic sie po tym nie otwiera

Daj mniej ramu, pobierz ponownie pliki z lunchera

Może musisz poczekać. Ilość modów powoduje że na słabszych kompach gra dłużej się włącza ( do 2 minut ). Jeśli nie to próbuj zaktualizować javę.

BTW. Jestem drugim właścicielem serwera ;)

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmm po krótkim teście serwera zniesmaczyło mnie (i 2 innych graczy [znajdzie się więcej])

brak modyfikacji typu :

Railcraft i Gregtech

A pobocznie

ee3

tc

mekanism

Bardzo byśmy miło widzieli ów modyfikacje na serwerze zwłaszcza gt i rc bo są dość ważne i kompatybilne z całą resztą prawie w 100%

signature.png

Opublikowano

Hmm po krótkim teście serwera zniesmaczyło mnie (i 2 innych graczy [znajdzie się więcej])

brak modyfikacji typu :

Railcraft i Gregtech

A pobocznie

ee3

tc

mekanism

Bardzo byśmy miło widzieli ów modyfikacje na serwerze zwłaszcza gt i rc bo są dość ważne i kompatybilne z całą resztą prawie w 100%

W pełni popieram. Takie modyfikacje zwiększą ilość prawdziwych graczy, bo są częściowo utrudnieniem i większość "Gimbazy" nawet nie zacznie grać, a zostaną koneserzy modów którzy będą z chęcią grać.

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

brak modyfikacji typu :

Railcraft i Gregtech

A pobocznie

ee3

tc

mekanism

Niestety gregtech nie działa poprawnie w paczce.

Był już testowany i musielimy go wyrzucić.

Z railcrftem pomyślimy.

Co o pozostałych modów technicznych, to jeśli testy wydajnociowe wypadną pomyślnie to dodamy kilka modów

Co do wydłużenia rozgrywki wyzwaniem będzie usamodzielnienie miasta od surowców zewnętrznych ( nie można wydobywać poza miastem ).

Jest wiele mało znanych modyfikacji technicznych, które fajnie zmieniają rozgrywkę. Na GT się nie kończy świat modów technicznych.

Samo Forestry powinno dostarczyć wielu atrakcji, nie mowią o tkich modach jak Ender IO, Emasher Resource, Foundry i wiele innych

76561198030011137.png

Opublikowano

&amp;nbsp;

Niestety gregtech nie działa poprawnie w paczce.

Był już testowany i musielimy go wyrzucić.

Z railcrftem pomyślimy.

Co o pozostałych modów technicznych, to jeśli testy wydajnociowe wypadną pomyślnie to dodamy kilka modów

Co do wydłużenia rozgrywki wyzwaniem będzie usamodzielnienie miasta od surowców zewnętrznych ( nie można wydobywać poza miastem ).

Jest wiele mało znanych modyfikacji technicznych, które fajnie zmieniają rozgrywkę. Na GT się nie kończy świat modów technicznych.

Samo Forestry powinno dostarczyć wielu atrakcji, nie mowią o tkich modach jak Ender IO, Emasher Resource, Foundry i wiele innych

&amp;nbsp;

tia .... z tego wyszła jakaś sieczka ... miasto przekopane mamy 12 maszyn ;p

bez twilight nie darady po prostu ;p

A po za tym ja się zastanawiam z czym ten gt koliduje ... pierwszy raz widzę i słyszę "by" nie działał jak ic^2 experimental działa to gt też powinien

Tak nawiasem są 2 rzeczy do poprawy w pluginie "towns"

1. nie da się teleportować do miasta ze spawnu niby nic ale jest 15 sek latania na dłuższą metę strasznie to denerwuje

2. sam plugin strasznie spami na chacie wynik ? 2 linijki napisane przez graczy reszta spam od pluginu .....

signature.png

Opublikowano

Serwer na razie jest w fazie testów.

Jesteśmy na poziomie optymalizacji rozgrywki. Twilight będzie dostępny niedługo dla graczy.

Gregtech sprawiał że niektóre przedmioty z niepowiązanych modów znikały, nie chciały się stawiać.

Drogą dedukcji doszłem do tego że to powoduje GT.

Nie mówimy mu nie, ale będę musiał poświęcić trochę czasu na rozwiązanie problemu.

Także proszę się nie zrażać, robimy wszystko do optymalizacji rozgrywki :) Macie tutaj dostęp do do wczesnej wersji serwera aby się z nim zaznajomić a'la early access w DayZ Standalone :D

Ps. Co rozumiez przez " miasto przekopane, mamy 12 maszyn " ?

Pozdrawiam. Pba :)

76561198030011137.png

Opublikowano

Na ferie ( przynajmniej moje :D ), czyli za 2 tyg.

Jeśli oczywiście będzie wszystko dobrze i bez rażących błędów.

Pierwsza beta zakończy się w ten weekend.

Przez ten czas będziemy edytować paczkę modów ( spróbujemy wrzucić GT i kilka innych modów ), wygenerujemy nową mapę ( nowe rudy z nowych modów ) oraz poprowimy kilka bugów.

Jeśli w ciągu tygodnia serwer będzie w miarę funkcjonował to zaczniemy rozgrywkę na pełnym już poziomie.

76561198030011137.png

Opublikowano

Super serwer, to hosting yourserv.eu ?

TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY

SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! 

Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox

Opublikowano

Śmiać mi się chce z tego launchera -.- Mam 4gb ram w komputerze i nie mogę gry uruchomić nawet na 1gb o.0 Launcher lepiej sobie kupcie dobry, a nie jakiś beznadziejny sami robicie

Opublikowano

To nie wina lunchera.

Komputer sam nie pozwala wykorzystać więcej ramu dla gry niż jest to możliwe.

Nie wierzysz? Spróbuj przydzielić więcej ramu manualnie. Gr również ci się nie uruchomi.

Ja przy 4 GB mogę grać na 1GB.

Sprobuj pobrać nowszą wersję javy to możne cię puści na 1GB, ale nie gwarantuję. :)

76561198030011137.png

Opublikowano

Tak.

Zamierzamy stworzyć sieć serwerów opartych na modyfikacjach.

Następny ma wystartować serwer hardcore na modach.

Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem wystartuje już w marcu

76561198030011137.png

Opublikowano

hmm poziom zabezpieczeń który oferuje plugin "towns" jest poprostu śmieszny -.- okradli mnie już 4 raz i nie ma jak tego zabezpieczyć wgrajcie lwc bo town's się nie nadaje do zabezpieczania maszyn

signature.png

Opublikowano

nie , nie i jeszcze raz nie ... po 3 dniowej grze stwierdzam iż brak GT i plugin towns ciągnie ten serwer na dół do bardzo głębokiej studni ....

jak plugin "town's" zostanie to serwer nie ma najmniejszej przyszłości ów plugin jest najeżony bugami i wręcz uniemożliwia normalną grę

signature.png

Opublikowano

Dlatego otwieramy beta testy, aby wyłapać takie błędy.

Towny prawdopodobnie zostanie zmieniony na inny plugin. (jakieś propozycje??)

Gregtech prawdopodobnie sie pojawi na serwerze wraz z kilkoma innymi modami technicznymi i przygodowymi.

Jutro będę się tym zajmował więc nie ma narazie się o co spinać.

Dziękuję każdemu za uwagę, zgłoszenie problemu itp.

Rozwijacie serwer :)

Pozdrawiam

76561198030011137.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...